Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
:: ::
صفحه اصلی::
مدیریت ::
مرکز بهداشت شهرستان::
واحد های اداری و پشتیبانی::
مطالب آموزشی::
اخبار سلامت شهرستان سلطانیه::
ورود به اتوماسیون اداری::
مراکز خدمات جامع سلامت::
محاسبه شاخص توده بدنی BMI::
مراسم افتتاح مرکز جامع سلامت آرین شفا مهر سلطانیه::
اطلاعات تماس::
منشور حقوق شهروندی::
گرامیداشت روز بهورز 1395::
درباره شهرستان::
عملکرد ::
میز خدمت و طرح تکریم ارباب رجوع

AWT IMAGE

محتوای اطلاعات ارائه شده توسط سایت را چگونه ارزیابی می کنید؟

آدرس :

سلطانیه - شهرک کوثر
تلفن :
 13-14-15- 35824512  024
فکس :

عملکرد شهرستان در یک نگاه

AWT IMAGE

:: آنچه باید درباره سلامت کبد بدانیم ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۳/۵/۱۵ |
AWT IMAGE

کبد یکی از اعضاء مهم و حیات بدن است . هرچیزی که می خوریم ، می نوشیم ، حتی تنفس می کنیم یا از طریق پوست جذب بدن ما می شود بوسیله کبد فرآوری و پردازش می شود . غذا به کمک کبد به انرژی تبدیل می شود . کبد الکل را هضم و سموم دیگر را غیر فعال می سازد . با مراقبت از کبد می توان از بروز برخی بیماریها جلوگیری کرد .

از عوامل ایجاد کننده بیماری کبدی اجتناب کنید

هپاتیت شایعترین بیماری کبدی است.

هپاتیت A از را عفونتهای مدفوعی دهانی منتقل می شود و زمانی رخ می دهد که دست های آلوده به مواد مدفوعی مثلا بعداز دستشوئی شسته نشود یا غذای نپخته تهیه توسط یک فرد آلوده خورده شود .

هپاتیت B از طریق خون و سایر مایعات بدنی منتشر می شود . رابطه جنسی محافظت نشده با شخص آلوده ، مصرف دارو های مخدر تزریقی ، استفاده از تیغ یا مسواک شخص آلوده و تماس با مایعات بدنی آلوده می تواند فرد را در معرض خطر هپاتیت B قرار دهد .

هپاتیت C اساساً از طریق تماس مستقیم با خون آلوده منتقل می شود . همچنین با استفاده از سرنگ های مشترک یا سوزن های آلوده در انجام تاتو و خالکوبی انتقال یابد . خطر ابتلا به هپاتیت C از طریق تماس جنسی حفاظت نشده با شخص آلوده نیز وجود دارد .

اگر هپاتیت B, C درمان نشود یک عفونت دائمی ایجاد می شود که می تواند باعث تشکیل جوشگاه (اسکار ) در کبد (سیروز) و سرطان کبد شود .

برخی از افراد آلوده گاهی تا سالها بعد یعنی تا زمان بروز آسیب پیشرفته کبدی هیچگونه علائمی از خود بروز نمی دهند.

از تماس با مواد سمی و مضر خودداری کنید

*سموم توسط کبد تجزیه می شوند بنابراین بایستی از مواجهه بیشتر با این مواد خودداری گردد .

*از پاک کننده ها و افشانه های (ایرسلهای) قوی تنها در مکانهایی که تهویه مناسبی دارند استفاده نمایید .

*مواد موجود در سیگارها بخاطر توانایی کبد در کاهش سموم ، اثر زیان آوری روی کبد بجا می گذارند .

*حشره کش ها و سایر مواد شیمیایی می توانند از طریق پوست به کبد دسترسی پیدا کرده و سلولهای کبدی را تخریب نمایند . بنابراین بایستی در زمان مصرف محصولات شیمیایی خانگی و باغی از ماسک و دستکش استفاده نموده و پوست کاملا پوشانده شود . پس از مصرف نیز بایستی دستها را بدقت شستشو داد .

* برخی از داروهای نسخه شده و یا حتی بدون نسخه ، مواد طبیعی یا گیاهی حاوی مواد شیمیایی هستند که در طی زمان می توانند به کبد آسیب برسانند . دوزهای بالای ضد دردهای متداول مثل استامینوفن می توانند نارسائی کبدی ایجاد کنند .

* قبل از شروع مصرف هر داروی جدید، چه داروهای با نسخه و چه داروهای بدون نسخه تجویز می شوند ،بایستی با پزشک مشورت نمود .

تداخلات داروئی از جمله ترکیب الک با برخی داروها می تواند برای کبد آسیب جدی برساند .

از مصرف دوزهای بالای ویتامین ها ، مکمل های غذایی یا انجام درمانهای گیاهی بدون مشاوره با پزشک اجتناب کنید .

آنچه می خورید

از مصرف غذاهای چرب یا سرخ کرده اجتناب کنید .میوه جات و سبزیجات تازه ، نان سبوسدار ، برنج و غلات فراوان مصرف کنید .

وزن خود را تحت کنترل داشته باشید چاقی به کبد آسیب می رساند در حالیکه ، ورزش با حفظ وزن مناسب ٰ برای کبد مفید است .

آنچه می نوشید

مصرف الکل علت عمده آسیب کبد است . در صورت وجود هر نوع بیماری کبدی ، مصرف الکل بایستی بطور کامل قطع شود . مطالعات جدید نشان می دهد خطر سرطان کبد را به مقدار قایل توجهی افزایش می دهد.

در خصوص انجام واکسیناسیون و انجام آزمایشات کبدی با پزشک خود مشورت کنید .

برخی از بیماریهای کبدی مثل هپاتیت بوسیله ویروس بوجود می آیند . برخی مادرزادی اند و برخی بر اثر واکنش های داروئی یا شیمیایی بوجود می آیند . درخصوص احتمال پیشرفت و ایجاد آسیب های کبدی بیشتر و اینکه آیا  لازمست برای پیشگیری از هپاتیت A, B واکسن تزریق شود با پزشک مشورت کنید .

در موارد ذیل به منظور تشخیص  هپاتیت B بایستی آزمایشات کبدی انجام شود :

اقامت در مناطقی که هپاتیت B در آنها شایع است و تا 10٪ جمعیت را آلوده ساخته است .

اعضای خانواده و یار جنسی فردی که آزمایش مثبت هپاتیت B دارد در صورتی که آزمایشات دیگر کبدی آنها منفی باشد، بایستی در مقابل ویروس هپاتیت B واکسینه شوند .

داشتن رابطه جنسی با افراد متعدد .

کارکنان مراکز درمانی و اورژانس
دفعات مشاهده: 4252 بار   |   دفعات چاپ: 364 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ
شبکه بهداشت و درمان شهرستان سلطانیه