:: بازگشت به صفحه اصلی مرکز بازگشت به صفحه اصلی دانشگاه ::
معرفی بیمارستان::
هیات امناء::
مدیر عامل ::
معاونت آموزشی::
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان::
معاونت خدمات و پشتیبانی::
معاونت برنامه ریزی و توسعه ::
مدیریت خدمات پرستاری::
بخشها و واحدهای درمانی::
واحدهای پاراکلینیکی ::
میز خدمت::
ارتباط با بیماران::
آموزش به بیمار::
اموزش به پرسنل::
واحد فناوری اطلاعات ::
توریسم درمانی::
کتابخانه مرکز::
روابط عمومی::
تماس با ما::
تحول نظام سلامت

پایگاه های سلامت

مگیران
MED TUBE

MEDlib

Heaith news

Affiliatin

:: چای داغ، سیگار و تریاک؛ مهم‌ترین‌عوامل ‌سرطان در ایران ::
چای داغ، سیگار و تریاک؛ مهم‌ترین‌عوامل ‌سرطان در ایران

سلامت > عمومی - ایـــران بزرگ‌ترین مصرف‌کننــــده تـــریاک دنیاست. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اعلام این خبر گفت: نقش این ماده در بروز سرطان قطعی است، همچنین مصرف چای د‌اغ و سمومی مانند نیترات که در برخی آب‌ها و مواد غذایی هست، ‌نیز سرطان‌زا هستند.
رضا ملک‌زاده با بیان اینکه در مجموع شیوع سرطان در کشور از متوسط جهانی کمتر است، افزود: سرطان معده شایع‌ترین سرطان و سپس مثانه، پروستات، روده‌بزرگ و ریه در مردان و در زنان پستان، روده‌بزرگ، ریه، مری و معده است و کشور ما در ابتلا‌ به سرطان رتبه چهارم را در منطقه دارد. متوسط جهانی بروز سرطان در سال 182در ۱۰۰ هزار است که آمار ایران 134در 100هزار گزارش شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به تحقیق انجام شده در شمال ایران و شمال آسیا گفت: مشخص شده که بیشترین سرطان را در سال 1349در 2 شهر گنبد‌کاووس و ترکمن‌صحرا در ایران ‌داشته‌ایم. در‌واقع این دو شهر بیشترین شیوع سرطان مری و معده را داشته‌اند. البته پژوهشی در استان گلستان نشان داد در 10سال گذشته مرگ‌ومیر بر اثر سرطان مری فقط 22درصد بوده و 50درصد مرگ‌ها به‌دلیل سکته‌های قلبی بوده بنابراین بسیاری از افراد قبل از سرطان بر اثر سکته می‌‌میرند.
وی مهم‌ترین علل سرطان مری در‌ چنین مناطقی را نوشیدن چای داغ، مسائل ژنتیک، مصرف مواد دخانی به‌ویژه تریاک دانست و گفت: در گذشته 18درصد افراد بالای 40سال روزانه تریاک مصرف می‌کردند درحالی‌که مصرف سیگار 12درصد بوده است. تریاک در انواع سرطان‌ها نقش دارد. البته علل سرطان در همه جای دنیا یکسان نیست. پایین بودن وضعیت بهداشت دهان و دندان نیز عامل مهمی در ابتلا به سرطان‌های مری و معده در ایران است. وی با بیان اینکه افزایش طول عمر، کنترل عفونت‌ها، کاهش مرگ نوزادان و تغییر سبک زندگی باعث افزایش بروز سرطان در کشور است، گفت: ‌50درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری و 50درصد قابل درمان است. عوامل مهمی که می‌توان در پیشگیری از سرطان آنها را شناخت مصرف سیگار، قلیان و تریاک است. اگر به درستی به مردم گفته شود که تریاک طول عمر را به شدت کاهش می‌دهد، می توان باعث کاهش مصرف آن شد.
وی همچنین چاقی را از دلایل دیگر ابتلا به سرطان دانست و افزود: 65تا 70درصد ایرانی‌ها اضافه وزن دارند که این موضوع در ابتلا به سرطان روده‌بزرگ، سینه و پروستات نقش دارد. همچنین مصرف میوه و سبزی در کشور کم‌است از طرفی مصرف آجیل بی‌نمک در پیشگیری از سرطان نقش دارد.
کد مطلب: 285494
دفعات مشاهده: 873 بار   |   دفعات چاپ: 225 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

آدرس: زنجان – جاده گاوازنگ – مرکز آموزش درمانی آیت اله موسوی .... شماره تماس: 33130000-024 .... دورنگار: 33131203-024 .... آدرس پست الکترونیکی: mousavihospital@zums.ac.ir