[صفحه اصلی ]    
:: ::
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه ::
شبکه اطلاع رسانی -اطلاع یابی::
آرشیو اخبار وب دا::
شورای منطقه 1روابط عمومی::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
آلبوم تصاویر::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
خیریه های حوزه سلامت::
عملکرد واحد های دانشگاه::
پزشک خانواده ::
تسهیلات نوروزی::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
سفر ریاست جمهوری::
طرح تحول نظام سلامت::
اطلاع رسانی و آگهی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: بازدید معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان از طرح بسیج کنترل فشارخون ملی
:: اندازه گیری فشارخون کارکنان دولت
:: طرح ملی بسیج کنترل فشارخون
:: جلسه هماهنگی انجام برنامه های هفته ملی بدون دخانیات شبکه بهداشت و درمان خدابنده
:: جلسه هماهنگی انجام برنامه های هفته پیشگیری از سوء مصرف مواد در شبکه بهداشت و درمان خدابنده
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: نظام سلامت در رسانه های گروهی (21 مهر ماه 94) ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۴/۷/۲۱ | 

نظام سلامت در رسانه های گروهی (21 مهر ماه 94)

  حال زائر زنجانی مشکوک به کرونا ویروس خوب است

  ایسنا - 14:14:50 1394/07/20 - 947-18014-5 کد خبر

  رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: حال زائر زنجانی مشکوک به کرونا ویروس خوب است و جای هیچ‌گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، علیرضا بیگلری ظهر امروز در حاشیه همایش نوجوان، ایمنی و سلامت، در جمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت حجاج زنجانی، اظهار کرد: با توجه به شرایط ویژه‌ای که در مراسم حج امسال شاهد بودیم تمهیدات و اقدامات بهداشتی و درمانی لازم برای ورود حجاج به استان اندیشیده شده بود که روز گذشته اولین گروه حجاج زنجانی وارد استان شده و در همان ابتدای ورود مورد بررسی قرار گرفتند که در این بین یک نفر مشکوک به کرونا ویروس شناسایی و به ستاد عملیاتی بیمارستان ولیعصر (عج) منتقل شد که خوشبختانه مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد و تنها بنابر احتیاط فرد شناسایی شده در بیمارستان بستری شده است. وی افزود: صبح امروز نیز از این زائر زنجانی عیادت کرده و حال عمومی وی خوب است و مردم نگرانی خاصی در این خصوص نداشته باشند. همچنین نتایج آزمایش‌های صورت گرفته تا پایان امروز در دست خواهد بود. در ضمن وضعیت حجاج به طور کلی از آنچه که تصور ما بود خیلی بهتر است، زیرا اقدامات بهداشتی و آموزش‌های مورد نیاز از عربستان و داخل کاروان‌ها آغاز شده بود. این مسئول با اشاره به رعایت نکات بهداشتی از سوی حجاج و سایر مردم، تصریح کرد: اگر مردم به نکات بهداشتی گفته شده توجه لازم را داشته باشند و رعایت آن‌ها را جدی بگیرند مشکلی پیش نحواهد آمد و این شرایط را به خوبی و با آرامش پشت سر خواهیم گذاشت. بیگلری با اشاره به اینکه در آستانه ماه محرم قرار داریم، عنوان کرد: طبق روال هر سال تمهیدات لازم برای این ماه اندیشیده شده است، به طوری که برنامه جامعی در این زمینه طرح‌ریزی شده، زیرا بسیاری از عاشقان اباعبدالله‌الحسین (ع) برای عرض ارادت به عتبات ‌عالیات سفر خواهند کرد. همچنین در راستای رعایت نکات بهداشتی در حوزه توزیع نذورات نیز اقدامات قابل توجهی در نظر گرفتیم، در ضمن برای کمک به مسائل بهداشتی در استان‌ها مرزی به عنوان استان معین از آمادگی لازم برخوردار هستیم.

نظارت بر استفاده از سموم کشاورزی در استان زنجان تشدید می‌شود

تسنیم شناسه خبر: 886856 - ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۸

رئیس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تأکید بر استفاده از نشانگرهای رنگی برای تأیید ایمنی و سلامت مواد غذایی گفت: نظارت بر استفاده از سموم کشاورزی و کودهای شمیایی در محصولات کشاورزی زنجان تشدید می‌شود .

  به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، جلال حجازی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت از بین 10 عامل اصلی مرگ و میر شامل بیماری‌هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی، شش مورد به طور مستقیم با غذا در ارتباط است . وی ابراز کرد: سازمان غذا و دارو با تغییر سیاست‌های خود در راستای امنیت غذایی، بحث استفاده‌ از نشانگرهای تغذیه‌ای رنگی برای بهره‌مندی همه اقشار جامعه با سطح آگاهی و دانش مختلف را مطرح کرده است .   رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان بیان کرد: نشانگرهای غذایی میزان وجود چهار گزینه چربی، قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی را با استفاده از رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز مشخص می‌کند . وی عنوان کرد: از ابتدای مهر ماه فرآورده‌هایی که همه آیتم‌های سبز رنگ یعنی چربی، نمک و قند کمی دارند ملزم به نصب برچسب نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی محصولات تولید شده هستند و استفاده از رنگ نارنجی برای محصولاتی که آیتم‌های چهارگانه را در حد متوسط در خود جای دادند، آبان ماه اجرایی می‌شود . حجازی ابراز کرد: همه محصولاتی که در حال اخذ پروانه تولید و یا تمدید آن هستند ملزم به نصب برچسب نشانگر رنگی تغذیه می‌شوند و تا پایان سال محصولی بدون نصب این نشانگر تولید نمی‌شود . وی با اشاره به راهنمایی تولیدکنندگان برای محاسبه میزان نمک، چربی، قند و اسیدهای چرب ترانس در مواد غذایی گفت : برنامه‌های آموزشی وسیعی در سطح مدارس، اصناف و بازاریان و تولیدکنندگان تدارک دیده شده است . رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در مورد کنترل سموم کشاورزی موجود در فرآرده‌های کشاورزی عنوان کرد: از ابتدای سال 94 کارشناسان بهداشت هر هفته با مراجعه به میادین عرضه تره‌بار هفت محصول پرمصرف و غذای قالب مردم را مورد آزمایش قرار می‌دهند . وی با اشاره به اینکه هفت محصول عمده شامل محصولاتی مانند برنج، گوجه، خیار، کاهو، سیب‌زمینی و پیاز است، گفت: باقی‌مانده سموم و کود شیمیایی در مواد غذایی استخراج و برای آگاهی مسئولان به مراجع ذی‌ربط ارائه می‌شود . حجازی کنترل باقی مانده سموم کشاورزی و کودهای شیمایی بدون درج نشانه‌گذاری در محصولات و ایجاد چهارچوب‌های قانون برای جلوگیری در مورد استفاده غیرمجاز آن‌ها امکانپذیر نیست .

  شماره : 13940720001152 - 94/07/20 - 15:47

  ضرورت اجرای طرح اعطای نشان ایمنی و سلامتی غذاها در زنجان

  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان بر ضرورت اجرای طرح اعطای نشان ایمنی و سلامتی غذاها در استان زنجان تاکید کرد . به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، جواد تاج کی ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی به عنوان یک مسئولیت مشترک محسوب می‌شود و مربوط به یک ارگان خاصی نیست .

  وی با اشاره به اینکه ایمنی مواد غذایی شامل همه طول زنجیره مواد غذایی از جمله کشاورزی، تولید کنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان است، گفت: هدف از اجرای راهبردهای بهداشتی ارتقای سلامت افراد مختلف جامعه و بهبود زندگی و کیفیت آن است . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نتیجه این امر را کاهش نیاز افراد جامعه به مراکز درمانی اعلام کرد و یادآور شد: همچنین افزایش طول عمر مردم و افزایش سلامتی جامعه از دیگر نتایج این موضوع است .

  * توسعه پایدار نیازمند سلامتی افراد در جامعه است

  تاج کی توسعه پایدار را نیازمند سلامتی افراد در جامعه دانست و ابراز داشت: شرط اصلی سالم زیستن تغذیه سالم افراد است .

  وی با اشاره به اینکه سازمان غذا و داروی کشور در راستای سلامتی افراد جامعه برنامه‌های مختلفی را اجرا می‌کند، گفت: در این راستا طرح اعطای نشان ایمنی و سلامتی غذاها در سراسر کشور و استان زنجان اجرا می‌شود . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اضافه کرد: این طرح با هدف شناسایی محصولات سالم به مصرف‌کنندگان طراحی و تدوین شده است .

  تاج کی به معیارهای سازمان غذا و دارو از اجرای این طرح اشاره کرد و یادآور شد: این طرح با هدف به حداقل رساندن میزان کالری فرآوری‌ها از طریق کاهش مصرف چربی‌ها برگزار می‌شود . وی به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز و...را از دیگر اهداف برگزاری طرح اعطای نشان ایمنی و سلامت برای غذاها اعلام کرد . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی و آشامیدنی اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به خطرات مصرف بی‌رویه نمک، چربی، قند در سلامت انسان نشانگر رنگی براساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلی لیتر ماده غذایی طراحی شده است . تاج کی با بیان اینکه این طرح در سه رنگ برای عموم مردم نشان داده می‌شود، افزود: رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز شامل رنگ‌های این طرح است . وی با بیان اینکه رنگ سبز نشان دهنده بهترین محدوده تغذیه‌ای برای همه مصارف است، افزود: این رنگ از نظر تغذیه‌ای برای کسی مشکل ساز نیست و همه موارد ذکر شده را به میزان مناسبی داشته و به عنوان محصول سالم توصیه می‌شود . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه رنگ نارنجی نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است، ابراز داشت: این رنگ مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمی‌کند ولی به مصرف کننده هشدار می‌دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کند . تاج کی با اشاره به اینکه رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است، گفت: احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است . وی ابراز امیدواری کرد مردم با رعایت این نکات در خرید محصولات غذایی به سلامتی خود و خانواده اهمیت داده و زندگی سالمی را داشته باشند .

 

    

  به مناسبت روزجهانی آرتروز ؛ فعالیت های مستمر، رمز پیشگیری از ابتلا به آرتروز

  زنجان - ایرنا - آرتروز، شایع ترین بیماری تخریبی مفاصل بدن به شمار می رود و میزان ابتلا به آن در خانم ها نسبت به آقایان بیشتر است که در این میان فعالیت های مستمر مانند ورزش در پیشگیری از ابتلا به این بیماری نقش بسزایی دارد.

  کد خبر: 81795861 | تاریخ خبر: 20/07/1394 - 13:23

  آرتروز یک بیماری تخریبی در مفصل است که از آن به بیماری مفصلی پیشرونده یاد می شود.

  این بیماری از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالاتر از 50 سال به شمار می رود و نام کامل آرتروز استوآرتریت است و در اصل فرآیندی است از شروع تا تخریب کامل مفصل، یعنی از یک ساییدگی خفیف و التهاب جزئی شروع شده تا تخریب کامل سطوح غضروفی و نبود حرکت در مفصل می تواند پیش برود. بیماری آرتروز با توجه به این که با افزایش سن پیشرفت می کند، به آرتریت پیری نیز معروف است و علاوه بر سن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، سابقه فامیلی نیز می تواند در بروز این بیماری دخیل باشد.

  یک متخصص ارتوپدی و فلوشیب دست مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان با اشاره به اینکه علل و عوامل متعددی در بروز بیماری آرتروز دخالت دارد، می گوید: عامل اصلی بروز بیماری آرتروز افزایش سن است اما عواملی دیگر مانند عفونت مفاصل، روماتیسم و هر نوع حادثه یا فعالیتی که به وارد شدن صدمه به مفصل منجر بشود، خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد. دکتر رامین فرزام اظهار می کند: نوع دیگری از آرتروزها زمینه فامیلی دارد که در این گروه از افراد علائم این نوع بیماری زودتر تظاهر می کند. وی یادآوری می کند: در حالی که آرتروز در سنین بالای 50 سال رخ می دهد اما افرادی که سابقه فامیلی دارند این روند زودتر و در سنین 30 سالگی نمایان می شود. این متخصص ارتوپدی و فلوشیب دست مرکز آموزشی درمانی تخصصی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان ادامه می دهد: سیر آرتروز معمولا پیش رونده است مگر این که تمهیداتی اندیشیده شود که روند بیماری را کنترل یا متوقف کرد، اما نمی توان از آن جلوگیری کرد. به گفته وی آرتروز یا ساییدگی مفصل تغییر شکل، درد و محدودیت حرکت در مفصل بوجود می آید.

  **نشستن و خوابیدن های نامناسب آرتروز را تسریع می کند

  وی با بیان اینکه زندگی روزمره به ویژه نحوه فعالیت در پیشگیری و یا بر عکس ابتلا به بیماری آرتروز نقش زیادی دارد، اضافه می کند: افزایش سن، عدم استفاده از مفصل، ضعف عضلانی، نحوه فعالیت روزمره زندگی مانند نشستن نامناسب، خوابیدن نامناسب و راه رفتن با فشار بر مفاصل آرتروز را شتاب می دهد. فرزام ادامه می دهد: نشستن دو زانو و چهار زانو به هیچ عنوان به عموم مردم توصیه نمی شود و در حالتی که زانو خم شده باشد استخوان کشکک به انتهای استخوان ران فشار وارد می کند و موجب فشار بر مفصل می شود. این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: هنگام نشستن باید پاها با بدن زاویه90 درجه و کمتر داشته باشد و این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. وی با بیان اینکه اغلب افراد پشت میزنشین به دلایلی زانوهای خود را جمع می کند، اظهار می کند: نشستن های طولانی مدت توصیه نمی شود و علاوه بر اینکه درد کمر و عضلات ایجاد می کند تغذیه مفصل را نیز دچار اختلال می کند و وقتی حرکت مفصل صورت می گیرد مایع مفصل در داخل پخش شده و مشکلاتی را به دنبال دارد. فرزام به افراد پشت میزنشین توصیه کرد از نشستن های طولانی مدت اجتناب کرده و به فاصله دو ساعت 10 دقیقه استراحت کرده و قدم بزنند.

  ** زنان بیش از مردان به آرتروز مبتلا می شوند

  این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاه به اینکه بیماری آرتروز ناشی از پدیده پیری و افزایش سن به وقوع می پیوندد، ادامه می دهد: زنان بیش از مردان عمر می کنند و به همین دلیل این بیماری نیز در این قشر بیش از مردان دیده می شود. وی یادآوری کرد: آرتروز در سنین 50 سالگی خود را نشان می دهد اما به لحاظ زمینه فامیلی شیوع بیماری در زن و مرد برابر است. فرزام اظهار می کند: بر این اساس نمی توان گفت به مرور زمان بیماری آرتروزحالت پیشرفت دارد با نه. اما در در جوامعی که به امید به زندگی افزایش می یابد قطعا پدیده پیری نیز ه مراتب بالا می رود و این موضوع و عوامل دیگری به ظهور و بروز بیماری ها از جمله آرتروز منتهی می شود. وی با بیان اینکه تعویض مفصل در مورد بیماران مبتلا به آتروز درصد خیلی ناچیزی را در بر می گیرد، ابراز می کند: این اقدام در افرادی صورت می گیرد که راهکاری های ارائه شده تاثیر گذار نباشد و این اقدام مهم برای سنین بالای 60 سال و به لحاظ جسمی نیز امادگی عمل جراحی را نیز داشته باشد.

  **چگونه می توان از ابتلا به آرتروز جلوگیری کرد؟

  فرزام با اشاره به اینکه، تقویت عضلات و مفاصل با ورزش کردن و داشتن تحرک منظم روزانه می تواند از آسیب پذیری شخص نسبت به بیماری هایی چون آرتروز بکاهد، ابراز می کند: چاقی نیز خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد، یعنی هر چه وزن بالاتر باشد، مفاصل اصلی بدن مانند زانوها باید فشار بیشتری را تحمل کنند و در نتیجه خطر ابتلا به آرتروز در آنها بیشتر می شود. وی یادآوری کرد: داشتن وزن متناسب یکی دیگر از راه های پیشگیری از آرتروز است. فرزام خاطر نشان می کند: در مجموع آرتروز بیماری آهسته و تدریجی است و مسئله مهم در مورد این بیماری با توجه به اینکه جهان به سمت پیر شدن می رود آموزش همگانی است.

  20 مهر مصادف با 12 اکتبر روز جهاین آرتروز نامیده شده است.6085/7320

 

  حال حاجی مشکوک به کرونا ویروس خوب است / کد خبر: 81796425 | تاریخ: 20/07/1394 - 18:19

  زنجان - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان وضعیت یکی از حاجیان زنجانی مشکوک به بیماری کرونا ویروس شناسایی شده توسط تیم پزشکی مستقر در فرودگاه این شهر را خوب عنوان کرد.

  دکتر علیرضا بیگلری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه همزمان با آغاز بازگشت حجاج زنجانی از سرزمین وحی تیم پزشکی مرکز مدیریت بیماری های این استان برای شناسایی حاجیان مشکوک به بیماری کرونا ویروس در محل فرودگاه مستقر شده اند، افزود: روز گذشته در بررسی ها فقط یک حاجی با علایم بیماری نظیر تب، سرفه، تنگی نفس و اسهال مشاهده شد که بلافصله برای انجام اقدامات درمانی لازم به بیمارستان ولی عصر (عج) زنجان اعزام و بستری شد. وی یادآوری کرد: هم اکنون وضعیت عمومی این بیمار خوب ارزیابی شده است. بیگلری با بیان اینکه حاجی مشکوک به بیماری کرونا ویروس حدود 50 سال سن دارد، ابراز کرد: منتظر دریافت نتیجه آزمایش های انجام شده هستیم که در صورت منفی بودن ترخیص خواهد شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه قبل از اعزام حجاج این استان موارد و نحوه مراقبت های ویژه بهداشتی به تمامی آنان آموزش داده شده است بیان کرد: بروشورها مختلفی نیز به حجاج ارائه شد و علاوه بر آن در هر کاروان تیم پزشکی فعال بوده است. وی ابراز کرد: فرم های خود اظهاری در اختیار مدیران کاروانها گذاشته شده بود که نام زایر در صورت بروز علائمی نظیر سرفه، تنگی نفس، گلودرد، تهوع، استفراغ، درد شکم، اسهال درج و ثبت و اقدامات بعدی در این خصوص انجام شود. بیگلری ابراز کرد: چهار اکیپ بهداشتی در فرودگاه زنجان برای غربالگری و آموزش حجاج و خانواده های آنان جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ویروس- مرس مستقر شده است. این مسئول ادامه داد: تیم کامل پزشکی نیز پس از بازگشت کامل حجاج زنجانی به مدت دو هفته خود و خانواده های آنان را به لحاظ بیماری کرونا ویروس تحت مراقبت های لازم قرار خواهد داد.

  حجاج زنجانی از دیروز یکشنبه وارد فرودگاه زنجان شده اند و بازگشت آنان تا فردا /سه شنبه / ادامه دارد. .6085/7320

 

  طرح نشانگرهای رنگی تغذیه ای در زنجان اجرا می شود / کد خبر: 81796395 | تاریخ: 20/07/1394

  زنجان - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: طرح نشانگرهای رنگی تغذیه ای بر محصولات قندی، چربی، نمک و اسیدهای چرب در این استان از مهر جاری با نشانگر سبز آغاز شده تا پایان آبان امسال نشانگرهای رنگی دیگر به تدریج اجرا می شود.

  دکتر جواد تاج کی روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی غذا در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه تغذیه سالم سلامت افراد را تضمین می کند، افزود: این مهم موجب می شود تا هزینه های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و آلوده نیز به مراتب کاهش یابد. وی یادآوری کرد: یکی از اهداف اصلی نظام های سلامت در هر جامعه ای سلامت مواد غذایی است که در برنامه غذایی مردم مورد توجه قرار گیرد. تاج کی با تاکید بر اینکه نشانگرهای رنگی تغذیه ای برچسب جدیدی است که از این پس برروی محصولات غذایی و آشامیدنی نصب و مشاهده خواهد شد، ابراز کرد: این اقدام در واقع یک راهنمای سریع با هدف افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در جهت ارتقای سلامت جامعه انجام می شود . وی بیان کرد: با توجه به خطرات مصرف بی رویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای های چرب ترانس،میزان قند و نمک(کلریدسدیم) در هر سهم ماده عذایی یا 100 گرم یا میلی لیتر ماده غذایی طراحی شده است. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: برروی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در 100 گرم از محصول نشان داده می شود. وی یادآوری کرد: بر این اساس در این برچسب از سه رنگ قرمز(زیاد)،نارنجی(متوسط) و سبز(اندک)استفاده شده است. تاج کی ادامه داد: رنگ قرمز نشان دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است. وی یادآوری کرد: رنگ نارنجی نیز نشان دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه ای خاصی را ایجاد نمی کند ولی به مصرف کننده هشدار می دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی اجتناب کنند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد: رنگ سبز نیز نشان می دهد این محصول در بهترین محدوده تغذیه ای برای تمام مصارف بوده و از نظر تغذیه ای برای کسی مشکل ساز نیست و تمامی موارد ذکر شده را به میزان مناسبی دارد و به عنوان محصول سالم توصیه می شود. وی خاطر نشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرف کننده می دهد تا ماده غذایی مناسب و کم خطرتری را انتخاب کند.این طرح به صورت همزمان در سطح کشور در حال اجراست.6085/7320

  طرح نشانگرهای رنگی محصولات غذایی در زنجان اجرا می شود

  مهر- شناسه ٔ خبر: 2938927 - دوشنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴

  زنجان- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان گفت: طرح نشانگرهای رنگی تغذیه ای محصولات غذایی وآشامیدنی درسطح استان زنجان اجرامی شود و تا سال۹۵ اجرای این طرح به پایان می رسد.

  به گزارش خبرنگار مهر ، جواد تاج کی ظهر دوشنبه در نشست خبری از اجرای طرح نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی و آشامیدنی خبرداد و افزود: هدف از برگزاری این طرح اطلاع‌رسانی و آگاهی دادن به عموم مردم در انتخاب مواد غذایی سالم و ایمن است.

  معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان در ادامه با اشاره به آغاز این طرح افزود: سازمان غذا و دارو از مهر سال گذشته نشانگرهای رنگی برای محصولات غذایی طراحی کرد که عملیات این طرح از سال جاری آغازشده است و از آبان ماه برچسب ونشانه ها به‌عنوان یک راهنما بر روی فراورده ها نصب می‌شود تا مصرف‌کنندگان ازنظر سلامتی و ایمنی محصولات اطمینان حاصل کنند.

  تاج کی با اشاره به اینکه سطح سواد و آگاهی مردم متفاوت است بیان کرد: با توجه به متفاوت بودن سطح سواد و آگاهی و اطلاعات عموم مردم رنگ‌ها نشانه‌های این طرح همانند رنگ‌های چراغ راهنمایی و رانندگی در نظر گرفته‌شده و شامل رنگ‌های سبز، نارنجی و قرمز که درک آن برای تمامی اقشار راحت‌تر باشد. وی ادامه داد: رنگ سبز نشان‌دهنده بهترین محدوده تغذیه‌ای برای تمام مصارف بوده و از نظر تغذیه‌ای برای کسی مشکل‌ساز نیست، تمامی موارد ذکرشده را به میزان مناسبی دارد و به‌عنوان محصول سالم توصیه می شودریا، رنگ نارنجی نشان‌دهنده میزان متوسطی از ماده موردنظر در محصول غذایی است و مشکلات تغذیه‌ای خاصی را ایجاد نمی‌کند ولی به مصرف‌کننده هشدار می‌دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کندو رنگ قرمز نشان‌دهنده بالا بودن ماده موردنظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا ضروری است. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان افزود: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت شیوه‌ی زندگی افراد اصلی‌ترین امر در مصرف مواد غذایی سالم است و سازمان غذا و دارو بر ایمنی مواد غذایی تأکید دارد محصولات غذایی تولید شود که به‌سلامت جامعه لطمه وارد نکند و در این راستا بحث نشانگرهای ملی مطرح‌شده است. تاج کی خاطرنشان کرد: تا آبان ماه سال جاری فراورده‌هایی که همه آیتم‌های آن سبز باشد اجبار به نصب برچسب روی ماده غذایی هستند و تا آخر سال ۹۴ تمامی مواد غذایی دارای برچسب‌ها و نشانگرهای رنگی خواهند بود و در سال آینده هیچ محصولی در بازار بدون داشتن این نشانگرهای رنگی دیده نمی‌شود. وی مشکل اساس در کمیته مصرف و تجویزمنطقی دارو را بحث آنتی‌بیوتیک ها دانست و گفت: بحث آنتی‌بیوتیک ها به عنوان یک معضل در کل دنیا وجود دارد و دلیل این امر آن است که کسی شناختی از آن‌ها ندارد و اطلاعی در رابطه با داروها و چگونگی استفاده از آنها و مقدار دُز و دوره‌ی درمان ندارند و هدف براین است تا آنتی‌بیوتیک ها را کنترل کنیم و همچنین مصرف آن‌ها در بیمارستان‌ها نیز محدودشده است. معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان با اشاره به اینکه ایمنی مواد غذایی یک مسؤولیت مشترک است اظهار کرد: با توجه به اینکه ایمنی مواد غذایی یک مسوولیت مشترک است تقریباً شامل تمام طول زنجیره‌ی مواد غذایی ازجمله کشاورزی، تولید کننده، فروشندگان و مصرف‌کنندگان می‌شود و هدف اصلی در بحث بهداشت ارتقای سلامت و بهبود زندگی است و از طریق ارتقای مسائل بهداشت نیاز جامعه و افراد به مراکز درمانی و بهداشتی کاهش پیدا می کند و در نقطه‌ی مقابل آن سلامتی و طول عمر افزایش پیدامی کند. تاج کی تأکید کرد: بسیاری از بیماری‌ها ناشی از مصرف غذاهای ناایمن است و تغذیه بر اساس اصول علمی و با در نظر گرفتن نیازهای انسان تأمین می‌شود که باید بدون هرگونه آلودگی شیمیایی و میکروبی باشد.

 

    

  شماره : 13940720001127 - 94/07/20 - 15:22

  قدرت علمی جوانان ایران دشمن را پای میز مذاکره کشانده است

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی پزشکی استان زنجان بر نقش‌آفرینی جوانان متعهد در آبادی و قدرتمندی کشور اشاره کرد و گفت: قدرت علمی و تعهد فردی به مانند شهید مجید شهریاری است که قدرت‌های بزرگ دنیا را پای میز مذاکره با کشور ما کشانده است . به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علی‌رضا بیگلری ظهر امروز در همایش یکروزه نوجوانان، ایمنی و سلامت که در دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان برگزار شد، به همکاری ارگان‌های دیگر در برگزاری این همایش اشاره و اظهار کرد: نیروی انتظامی و آموزش و پرورش نقش مهمی در برگزاری این همایش دارند . وی به برخی از مواجهه‌ها با نوجوانان و جوانان در مراکز درمانی اشاره و اضافه کرد: متاسفانه در این مرحله از مواجه نمی‌توان کار زیادی برای این نوجوانان انجام داد چرا که بعد از بروز حادثه است، در حالی که می‌توان با برخی از اقدامات از حوادث پیشگیری کرد . رئیس دانشگاه علوم پزشکی پزشکی استان زنجان با تاکید بر نقش نوجوانان و جوانان در ساختن آینده کشور افزود: مهم‌ترین اصل در تربیت محیطی این نسل یاد گرفتن گفتن نه به محیط، دوست و فکر بد است که باید ملکه ذهن آن‌ها شود . بیگلری بر نقش‌آفرینی جوانان متعهد در آبادی و قدرتمندی کشور اشاره و تاکید کرد: قدرت علمی و تعهد فردی به مانند شهید مجید شهریاری است که قدرت‌های بزرگ دنیا را پای میز مذاکره با کشور ما کشانده است .

  در ادامه این همایش معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان با گرامیداشت یاد و خاطره 409 شهید دانش‌آموز استان زنجان گفت: این استان 36 شهید معلم هم تقدیم نظام کرده است .

  محمود عباسی با تاکید بر لزوم داشتن دغدغه فرهنگی در همه ارگان‌های فرهنگی ادامه داد: همه باید آموزش و پرورش را در تربیت دانش‌آموزانی همطراز نام جمهوری اسلامی مدد کنند . وی با بیان اینکه در سند تحول بنیادین بیش از 40 صفت برای دانش‌آموز پیش‌بینی شده است، افزود: بر اساس این سند مدرسه باید تجلی‌گاه حیات طیبه برای به فعلیت رساندن استعدادهای درخشان دانش‌آموزان در عرصه‌های مختلف باشد . معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان تاکید کرد: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور در قالب تربیت خلاصه شده است که معنی آن تربیت دینی دانش‌آموز است .

  عباسی با تاکید مجدد بر نیازمندی محقق شدن اهداف سند تحول بنیادین به مشارکت عمومی دستگاه‌های دیگر گفت: این سند برای موفقیت نیازمند مشارکت اولیای دانش‌آموزان هم هست . وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی شهید شاخص استان زنجان ابراز کرد: ارزیابی وصیتنامه این شهید شاخص کشوری نشان می‌دهد که این وصیتنامه کوچک شده مناجات شهید چمران است . معاون فرهنگی و پرورشی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان به برنامه‌ریزی دشمن برای نوجوانان و جوانان کشور اشاره و اضافه کرد: این در حالی است که سلفی‌گری فعال در منطقه هم در صدد جذب جوانان هستند . عباسی مسخ فرهنگی جامعه جوان را برنامه دشمن دانست و ادامه داد: متوجه هویت خود کردن نوجوانان و جوانان نیازمند همت همگانی است .

  

   

  شماره : 13940720001342 - 94/07/20 - 17:16

  وضعیت حجاج زنجانی بسیاربهتراز پیش‌بینی اولیه است/انتقال یکی ازحجاج به بیمارستان برای مراقبت‌های بهداشتی

  رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ، وضعیت حجاج بازگشته از عربستان را بسیار بهتر از پیش‌بینی‌های اولیه دانست و گفت: اگر خانواده‌ها و حجاج نکات کلیدی بهداشتی تذکر داده شده را رعایت کنند این مرحله هم بدون بروز مشکل حاد طی می‌شود .

  به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، علی‌رضا بیگلری ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز ورود حجاج استان از فرودگاه زنجان از دیروز اظهار کرد: همه تمهیدات برای کنترل بهداشتی این حجاج انجام شده است . وی با تأکید بر دقت عمل تیم بهداشتی و درمانی همراه کاروان‌های اعزامی به حج در مورد کنترل حجاج در مورد بیماری کرونا اضافه کرد: با کنترل‌های انجام شده، بر روی حجاجی که دیروز وارد شده‌اند، فقط یک نفر به بیمارستان انتقال یافته است که بازدیدهای اولیه نشان می‌دهد حال عمومی وی بسیار خوب است . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه نتیجه آزمایش فرد منتقل شده به بیمارستان تا آخر وقت امروز مشخص می‌شود، افزود: بازدید صبح امروز خودم از این حاجی نشان می‌دهد که به امید خدا هیچ مشکلی وجود ندارد مراقبت‌های پیشنهادی برای وی هم برای احتیاط بوده است . بیگلری تبیین کرد: وضعیت حجاج بازگشته از عربستان، بسیار بهتر از پیش‌بینی‌های اولیه انجام شده است و اگر خانواده‌ها سه نکته کلیدی عدم دیده بوسی، دست ندادن، رعایت فاصله یک متری و استفاده از ماسک توسط حجاج رعایت شود این مرحله هم بدون بروز مشکل حادی طی خواهد شد . وی با تأکید بر اینکه تمهیدات کنترلی حجاج از کشور عربستان آغاز شده است، بیان کرد: با توجه به اینکه کار انتقال حجاج استان زنجان با هواپیماهای ایرانی انجام می‌شود، امور مربوط به مراقبت‌های اولیه در هواپیما هم پیگیری و هشدارهای مورد نظر به آن‌ها ارائه می‌شود که در بهبود وضعیت تاثیرگذار است . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تبیین کرد : تیم‌های مستقر در فرودگاه زنجان هم با دقت و بدون ایجاد تنش در بین حجاج، کنترل‌های بهداشتی مورد نیاز را انجام می‌دهند تا همه موارد مشکوک شناسایی و اقدامات درمانی مورد نظر در مورد آن‌ها انجام شود . بیگلری در پاسخ به سئوال خبرنگار فارس در مورد تمهیدات بهداشتی مورد نیاز ایام محرم گفت: این برنامه‌ها طبق روال سال‌های گذشته و شاید هم سخت‌گیرانه‌تر از روال معمول پیگیری خواهد شد . وی با متفاوت دانستن اوضاع استان زنجان به لحاظ شور و حال عزاداری در ایام محرم ادامه داد: همه این شرایط موجب شده است که نظارت‌های بهداشتی بر نذورات توزیعی به ویژه در شهر زنجان به دلیل وسعت افزایش یابد . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به رفت و آمدهای ایام محرم به عتبات عالیات افزود: دانشگاه علوم پزشکی ضمن تلاش برای اعمال کنترل‌های بهداشتی بر زائران هم استانی در صدد است به عنوان استان معین به دیگر استان‌ها هم کمک کند .

   

    شماره : 13940720001147 - 94/07/20 - 15:54

  طرح نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی در زنجان اجرایی می‌شود

  رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: از آبان ماه سال جاری طرح نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی و آشامیدنی در زنجان اجرایی می‌شود .

  به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، جلال حجازی ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی غذا برگزار شد، اظهار داشت: در گذشته براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از بین 10 عامل اصلی مرگ و میر شامل بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان، سکته مغزی، دیابت و ... 6 مورد به صورت مستقیم به غذا ارتباط دارد . وی تصریح کرد: در حال حاضر با ارتقای بهداشت اصلی‌ترین عوامل مرتبط شیوه زندگی افراد جامعه است . رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه در این راستا وزارت بهداشت سیاست‌های خود را تغییر داد، گفت: در گذشته بحث ایمنی غذا از اهمیت بالایی برخوردار بود اما در حال حاضر موضوع امنیت غذایی مطرح است . حجازی با بیان اینکه در این راستا موضوع نشانگرهای رنگی مطرح شد، گفت: این استانداردها به گونه‌ای است که افراد با ساده‌ترین شکل و با آگاهی و راهنمایی محصولات غذایی خود را انتخاب می‌کنند . وی با بیان اینکه در رابطه با نشانگرهای غذایی چهار آیتم قند، چربی، اسیدهای چرب ترانس و نمک تعریف شده است، اظهار داشت: این نشانگرها در سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز معین شده است . رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه قرمز به معنی ممنوعیت مصرف نیست اما افراد باید با آگاهی این محصولات را مصرف کنند، افزود: رنگ سبز نشان دهنده بهترین محدوده تغذیه‌ای برای همه مصارف است . حجازی ادامه داد: رنگ نارنجی نشان دهنده میزان متوسط از ماده مورد نظر محصول غذایی است و مصرف این محصولات مشکلی ایجاد نمی‌کند . وی به اجرای طرح نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای محصولات غذایی و آشامیدنی اشاره کرد و یادآور شد: از آبان ماه سال جاری اجرای آیتم سبز رنگ برای همه محصولات غذایی اجباری می‌شود . رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد : همه تولیدکنندگان محصولات غذایی ملزم به رعایت نشانگرهای رنگی بر محصولات خود هستند .

   

نظارت‌های بهداشتی بر نحوه تهیه نذورات ویژه محرم در زنجان تشدید می‌شود

  تسنیم - شناسه خبر: 886986 - ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۰

رئیس علوم پزشکی زنجان از تشدید نظارت کارشناسان این دستگاه بر نحوه تهیه نذورات و پخت و پز غذا و رعایت اصول بهداشتی ویژه ماه محرم در سراسر استان خبر داد .

  به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، علیرضا بیگلری امروز در حاشیه همایش «نوجوانان، ایمنی و سلامت» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به برگزاری پرشور مراسم‌های ویژه ماه محرم در زنجان دانشگاه علوم پزشکی در نظر دارد تا با تدوین برنامه‌های مشخص و دقیق نسبت به نظارت‌های بهداشتی خود شدت دهد .   وی با بیان اینکه حجم عملیات کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی زنجان در محرم امسال گسترده‌تر از سال‌های قبل است، تصریح کرد: کارشناسان ما در در تمامی شهرستان‌های استان به ویژه شهر زنجان در نحوه تهیه و پخت موادغذایی و سایر نذورات به صورت بهداشتی، نظارت کافی و دقیق دارند . رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ابراز کرد: دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان آمادگی دارد تا در ماه محرم به‌عنوان استان معین خدمات‌رسانی لازم در حوزه تعریف شده این دستگاه به استان‌های مرزی را برعهده بگیرد .

  مواد غذایی نشان‌گر رنگی می‌گیرد

  ایسنا - 16:42:47 1394/07/20 - 947-4986-5 کد خبر

  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان گفت: تا پایان امسال همه محصولات غذایی بر اساس میزان چربی، قند، اسیدهای چرب ترانس و نمک، برچسب نشان‌گر رنگی می‌گیرد.

  به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، جواد تاج‌کی ظهر امروز در نشست خبری که به مناسبت گرامی‌داشت 24 مهر، روز جهانی غذا، برگزار شد، اظهار کرد: ایمنی زنجیره غذایی یک مسئولیت مشترک بین کشاورزان، تولیدکنندگان ثانوی و مصرف‌کنندگان است که در اصل باید منتج به ارتقای سلامتی و در نتیجه بهبود کیفیت زندگی شود. در واقع با ارتقای سطح بهداشت نیاز روزافزون اقشار مختلف به مراکز درمانی کم شده و بالعکس، طول عمر و سلامتی افزایش می‌یابد. وی با تاکید بر رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه برای دست‌یابی به «سالم زیستن»، ادامه داد: خوشبختانه در چند سال اخیر ارتقای وضعیت بهداشتی جوامع، الگوی بیماری‌ها را عوض کرده و می‌توان گفت امروزه رعایت بهداشت فردی، سبک زندگی و فرهنگ جامعه سه ضلع مثلث سلامتی را تشکیل می‌دهد. بنابراین اگر اولویت خانواده‌ها رعایت الگوی مناسب مصرف غذا بر پایه نهادینه کردن فرهنگی صحیح و اصولی باشد سطح سلامتی نیز نسل به نسل افزایش می‌یابد، در حالی که ارزیابی‌ها نشان می‌دهد تغذیه در کشور از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و ایرانی‌ها بیش از حد نرمال قند، نمک و چربی‌های اشباع شده مصرف می‌کنند. این مسئول افزود: مصرف زیاد مواد خوراکی مضر در کنار مصرف کم سبزیجات، لبنیات و گوشت تعادل در تغذیه صحیح را به هم زده و منجر به چاقی و لاغری مفرط و در نتیجه ابتلا به انواع بیماری‌ها می‌شود. به همین خاطر امروزه محققان علوم غذایی به تغییر الگوی مصرف بیش از هر مسئله دیگری تاکید دارند و تامین غذای سالم از دغدغه‌های مسئولان در سراسر جهان به شمار می‌رود. این مسئول با بیان این‌که غذای سالم باید اصولی و بدون هر گونه آلودگی شیمیایی و میکروبی باشد، تصریح کرد: در این میان شناساندن محصولات غذایی و آشامیدنی سالم به مصرف‌کنندگان از مهم‌ترین وظایف مسئولان بوده و در این راستا سازمان غذا و دارو برای ترغیب تولیدکنندگان به ارایه محصول سالم، همچنین ایجاد فضای رقابتی سالم اقدام به اعطای نگاره سیب سبز همراه با تیک در خصوص همه محصولاتی می‌کند که با استانداردهای تعیین شده در خصوص غذای ایمنی و سالم منطبق هستند. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: در واقع سازمان معتقد است غذایی ایمنی و سالم محسوب می‌شود که در شرایط خوب و بهداشتی تولید و عرضه شود، مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک نداشته باشد، میزان کالری آن از طریق کاهش مصرف کربوهیدرات و چربی‌ها به حداقل رسیده باشد، ترکیبات خطرناک از قبیل اسیدهای چرب و افزودنی‌های طبیعی آن حداقل بوده و محصول تولیدی حتی‌المقدور ارگانیک باشد. همچنین عاری از سموم قارچی و باقی‌مانده سموم دفع آفات نباتی، داروهای دامپزشکی و عوامل بیولوژیک باشد. وی در ادامه گفت: سازمان غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان از مهرماه پارسال در پی طراحی نشان‌های رنگی برای همه مواد غذایی تولید شده در استان هم‌راستا با سراسر کشور بود؛ چراکه نصب این برچسب روی محصولات غذایی موجب می‌شود تا مصرف‌کننده از میزان نمک، قند، چربی و اسیدهای چرب ترنس محصول مورد نظر خود آگاه شده و آن را بر اساس پرهیزهای غذایی و آگاهی خریداری کند. تاج‌کی تصریح کرد: در واقع رنگ قرمز نشان‌دهنده بالا بودن ماده مورد نظر در محصول غذایی است که احتیاط در مصرف آن برای افراد با چربی و قند خون بالا لازم است، رنگ نارنجی نشان‌دهنده میزان متوسطی از ماده مورد نظر در محصول است و مشکلات تغذیه‌ای خاصی را ایجاد نمی‌کند، ولی به مصرف‌کننده هشدار می‌دهد از مصرف مکرر این محصول غذایی پرهیز کنند و رنگ سبز نشان‌دهنده بهترین محدوده تغذیه‌ای برای تمام مصارف بوده و برای کسی مشکل‌ساز نیست.

  در ادامه، رییس اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز با بیان این‌که بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، شش مورد از عوامل اصلی مرگ و میر به صورت مستقیم با غذا در ارتباط است، گفت: امروزه سیاست وزارت بهداشت از ایمنی مواد غذایی به امنیت آن در راستای تامین هرچه بیشتر سلامت جامعه تغییر جهت داده است. جلال حجازی اظهار کرد: خریداران محصولات غذایی، دایره وسیعی از اقشار مختلف با سطح سواد و آگاهی متفاوت را شامل می‌شوند. از این‌رو بهره‌گیری از نشان‌گر غذایی با شکل و شمایل چراغ راهنمایی ساده‌ترین راه برای انتخاب مواد غذایی سالم است؛ چراکه چهار فاکتور چربی، قند، نمک و اسیدهای چرب ترانس در صورت مصرف بی‌رویه از عوامل اصلی بیماری‌های قلبی عروقی به شمار می‌روند. این مسئول ادامه داد: البته رنگ قرمز به معنای ممنوعیت مصرف نیست و فقط به افراد هشدار می‌دهد که نگرش دقیق و انتخاب آگاهانه داشته باشند. همچنین سبز بودن همه نشان‌گرها نیز به معنای مجوز برای مصرف بیش از حد نرمال نیست و در صورتی که بیشتر از حد توصیه شده مصرف شود زمینه چاق شدن را فراهم کرده و در آینده مشکل‌ساز می‌شود. در واقع سبز بودن همه نشان‌گرها در مواد غذایی نباید «توهم سلامت» ایجاد کند. وی افزود: از ابتدای مهرماه امسال برچسب مذکور فقط روی فرآورده‌هایی نصب شده‌ است که هر چهار نشانگر آن سبز هستند (مانند شیرهای کم‌چرب، انواع نان و زعفران)، اما این مسئله به مرور زمان تا پایان امسال اجباری می‌شود، به طوری که از سال آینده هیچ محصولی بدون برچسب نشان‌گر وارد بازار نخواهد شد. حجازی تصریح کرد: در حال حاضر همه فرآورده‌های تولیدی برای دریافت یا تمدید پروانه ساخت ملزم به نصب نشان‌گر مواد غذایی‌اند و نحوه محاسبه چهار ماده غذایی هم بر اساس استانداردها و دستورالعمل خاصی صورت می‌گیرد. این در حالی است که برای آگاه‌سازی در خصوص استفاده از برچسب نشان‌گر، برنامه‌های متعددی با اصناف، دانش‌آموزان، شبکه‌های بهداشت و رسانه‌ها خواهیم داشت.

 

   

آثار آسیب‌های اجتماعی برای دانش‌آموزان زنجانی تبیین می‌شود

  تسنیم - شناسه خبر: 886600 - ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۷

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه دانش‌آموزان و نوجوانان طیف وسیعی از آسیب‌دیدگان اجتماعی را تشکیل می‌دهند، گفت: در تلاش هستیم تا آثار و عواقب اسفناک آسیب‌های اجتماعی را برای دانش‌آموزان و نوجوانان زنجانی تبیین کنیم .

  به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، علیرضا بیگلری امروز در همایش «نوجوانان، ایمنی و سلامت» که در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه برگزار شد، اظهار داشت: این همایش با همکاری سازمان‌هایی نظیر نیروی انتظامی، اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان، علوم پزشکی و سایر ارگان‌ها برگزار شده است . وی با اشاره به اینکه دانش‌آموزان و نوجوانان طیف وسیعی از آسیب‌دیدگان اجتماعی را تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: به منظور ایمن کردن این قشر از جامعه در تلاش هستیم تا آثار و عواقب اسفناک آسیب‌های اجتماعی را برای دانش‌آموزان و نوجوانان زنجان تبیین کنیم . رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ابراز کرد : ما در بیمارستان‌ها و در شرایط خاصی از جامعه با نوجوانان و جوانانی برخورد می‌کنیم که به دلیل ناآگاهی دچار حوادث و موقعیتی شدند که اتفاقا قابل پیشگیری بوده است . وی با تاکید بر ارائه و اجرای راه‌های پیشگیرانه از آسیب‌های اجتماعی که نوجوانان و جوانان را از جهت‌های مختلف تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد: علاوه بر خانواده‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌های فرهنگی و تربیتی و سایر دستگاه‌ها که به هر نحوی دخیل هستند موظف‌اند به هر شیوه‌ای قدرت «نه» گفتن را به نوجوانان، دانش‌آموزان و جوانان استان زنجان آموزش دهند . بیگلری جوانان و نوجوانان را سرمایه‌های هر جامعه‌ای عنوان کرد و افزود: برای داشتن جامعه‌ای سالم، پویا و بانشاط در آینده، باید جوانان و نوجوانان را با عواقب نافرجام موادمخدرو سایر اقدامات ضدفرهنگی آشنا کنیم و سرمایه‌های خود را برای آیندگان حفظ کنیم . وی با اشاره به رتبه‌های علمی برتر و بی‌نظیر شهید مجید شهریاری اظهار داشت: این شهید هسته‌ای کشور در کنار اخذ مدارج عالی علمی، ویژگی‌های اخلاقی بارزی داشت که دانش آموزان کشور به ویژه استان زنجان شهید مجید شهریاری را باید الگوی خود بدانند . رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ابراز کرد: کسب آموزش‌های صحیح و کسب قدرت علمی بی‌نظیر شهید مجید شهریاری چندین کشور غربی را به میز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کشاند که باید تک‌تک دانش‌آموزان استان زنجان با ادامه دادن راه شهدای هسته‌ای کشور قله‌های پیشرفت را یکی پس از دیگری فتح کنند .

 

 

کارخانه‌های استان زنجان ملزم به استفاده از نشانگرهای رنگی تغذیه‌ هستند

  تسنیم - شناسه خبر: 886842 - ۲۰ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۴

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: برای ارتقای سلامت و امنیت غذایی کارخانه‌های تهیه و تولید مواد غذایی استان زنجان باید نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای را روی محصولات درج کنند .

  به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان ، جواد تاج‌کی امروز در جمع خبرنگاران با گرامیداشت روز جهانی غذا اظهار داشت: ایمنی مواد غذایی یک مسئولیت مشترک شامل تمام زنجیره مواد غذایی از کشاورزی و تولید تا فروشندگان و مصرف‌کنندگان است . وی با اشاره به اینکه در سایه ارتقای سطح بهداشت جامعه نیاز افراد به مراکز درمانی کاهش می‌یابد، ابراز کرد: شرط اصلی سالم زیستن تغذیه سالم بوده که شامل دو اصل رعایت تنوع و تعادل در برنامه غذایی روزانه است . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه آمارهای موجود حاکی از این است که مصرف مواد غذایی در بین خانواده‌های ایرانی از الگوی مناسب برخوردار نبوده و استفاده از قند و نمک و چربی افزایش و لبنیات و سبزیجات و گوشت کاهش یافته، گفت: باید سبک زندگی و فرهنگ جامعه در راستای مصرف غذای سالم تغییر یابد . وی با تأکید بر تغذیه سالم بر اساس اصول علمی و متناسب با نیازهای بدن انسان بدون آلودگی‌های شیمیایی و میکروبی بیان کرد: سازمان غذا و دارو در راستای تشویق و ایجاد رقابت در بین تولیدکنندکان برای تولید محصولات غذایی و آشامیدنی سالم، طرح اعطای نشان ایمنی و سلامت به شکل نگاره‌های رنگی را مطرح کرده است . تاج‌کی ویِژگی‌های غذای سالم برای دریافت نشان ایمنی و سلامت را کنترل مواد افزودنی شیمیایی مجاز، به حداقل رساندن میزان کالری و ترکیبات خطرساز از طریق اسیدهای چرب و ترانس، تولید بهداشتی و صنعتی فرآورده‌های سنتی، استفاده از افزودنی‌های ارگانیک و عاری بودن از سموم قارچی و باقی ‌مانده دفع آفات نباتی عنوان کرد . وی با اشاره به لزوم استفاده از نشانگرهای رنگی در محصولات غذایی توسط تولیدکنندگان ابراز کرد: فرآورد‌های تولیدی از نظر درجه سلامتی در میزان استفاده از نمک، قند، چربی و اسیدهای چرب ترانس با سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز مشخص می‌شوند . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان بیان کرد: بر اساس نشانگرهای رنگی اگر محصول تولیدی از میزان نمک، چربی یا قند در حد کم برخوردار شود دارای رنگ سبز است و برای حد متوسط رنگ نارنجی و بالاتر از حد مطلوب از رنگ قرمز استفاده می‌شود . وی اظهار داشت : وجود رنگ قرمز به معنای ممنوعیت استفاده از مواد غذایی برای افراد سالم نبوده و افرادی که دارای بیماری‌هایی مانند پرفشاری خون یا دیابت هستند باید از مصرف فرآورده‌های غذایی دارای نشان قرمز خودداری کنند و انسان‌های سالم نیز در حد متعادل از آن‌ها مصرف کنند . تاج‌کی با اشاره به بازرسی از کارخانجات تولید مواد غذایی بیان کرد: تمامی فرآورده‌ها با روش‌های مختلف نمونه برداری و آزمایش می‌شوند و بر اساس مقادیر مجاز تعیین شده امکان استفاده از نمک، قند و چربی و حتی افزودنی‌های مجاز دارند و اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی باید از طریق آگاه‌سازی خانواده‌ها انجام ‌شود .

  مصرف نوشابه در زنجان روبه افزایش است

  مهر - شناسه ٔ خبر: 2939371 - سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۶

  زنجان- معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه بر اساس بررسی‌های انجام‌ شده زنجانی ها مصرف نوشابه را در حد بالایی دارند، گفت: مصرف نوشابه در استان زنجان رو به افزایش است.

  به گزارش خبرنگار مهر جواد تاج کی شامگاه سه شنبه در ساختمان شماره دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سؤال مهر افزود: افزایش مصرف نوشابه در استان زنجان نگران‌کننده است و متأسفانه زنجانی‌ها در مصرف نوشابه پیشتاز هستند. وی اظهار داشت: بر اساس بررسی‌های انجام‌گرفته مصرف نوشابه و سیگار در استان زنجان رو به افزایش است و این بسیار جای نگرانی دارد و با برنامه‌ریزی صورت گرفته باید جلوی این امر گرفته شود. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به تقویت تغذیه مناسب و صحیح در جامعه گفت: باید فرهنگ صحیح تغذیه به خوبی موردتوجه قرار گیرد و تحقق این مهم هم نیاز به فرهنگ‌سازی و آموزش دارد.

  تاج کی تاکید کرد: توجه به امر مهم تغذیه باعث ارتقای سلامت عمومی جامعه و کاهش مراجعات به مراکز درمانی می‌شود. وی افزود: امروزه مصرف انواع خوراکی‌ها و فست فود باعث شده سلامتی جامعه به خطر بیفتد و مراجعه به مراکز درمانی بیشتر شود. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: تغذیه سالم سلامت افراد را تضمین می‌کند و این مهم موجب می‌شود تا هزینه‌های درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم نیز به‌مراتب کاهش یابد. تاج کی تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی نظام‌های سلامت در هر جامعه‌ای سلامت مواد غذایی است که در این میان باید در برنامه غذایی مردم موردتوجه قرار گیرد.

 

  شماره : 13940721000554 - 94/07/21 - 11:45

  ضرورت ارائه راهکارهایی برای تشخیص غذای سالم از ناسالم در جامعه

  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان بر ضرورت ارائه راهکارهایی برای تشخیص غذای سالم از ناسالم در جامعه تاکید کرد .

  جواد تاج کی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به اهمیت تغذیه در زندگی اظهار داشت: تغذیه صحیح و سالم شامل دو تا اصل مهم است . وی با اشاره به اینکه تعادل و تنوع در برنامه غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: انسان‌ها به صورت روزانه به مواد غذایی نیاز دارند و افراد باید از مصرف زیاد مواد غذایی پرهیز کنند . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با بیان اینکه با ارتقای وضعیت بهداشتی جوامع به ویژه ایران الگوی بیماری‌ها به سمت بهداشت فردی تغییر یافت، افزود: الگوی مصرف از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست و مصرف نمک، قند و چربی در کشورمان افزایش یافته است . تاج کی با اشاره به اینکه مصرف سبزیجات، لبنیات و گوشت در کشورمان کاهش یافته است، ابراز داشت: این موضوع تعامل را به هم زده و افراد دچار افزایش وزن، چاقی یا لاغری می‌شوند .

  * غذای سالم و ایمنی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم و مسئولان است

  وی غذای سالم و ایمنی را یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های مردم و مسئولان در سراسر دنیا اعلام کرد و یادآور شد: بیماری‌های امروز ناشی از مصرف غذاهای ناایمن است . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: بر همین اساس تغذیه باید براساس اصول علمی و در نظر گرفتن همه نیازهای بدن انسان بدون آلودگی و میکروبی باشد . تاج کی ارائه روش شناسایی محصولات غذایی و آشامیدنی سالم به مصرف کنندگان را یکی از نکات مهم در تامین ایمنی غذا دانست و ابراز داشت: باید راهکارهایی برای تشخیص غذای سالم از ناسالم در نظر گرفته شود . وی خاطر نشان کرد: بخش غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در راستای اهداف سازمان غذا و دارو به منظور تشویق تولیدکنندگان برای تولید محصولات سالم غذایی و ایجاد رقابت سالم بین تولیدکنندگان محصولات سالم غذایی فعالیت می‌کند .

  * لزوم به حداقل رساندن میزان کالری فرآوری‌ها از طریق کاهش مصرف چربی

  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان از اجرای برنامه اعطای نشان ایمنی و سلامت غذاها به‌صورت نگاره سیب سبز همراه با علامت تیک خبر داد و افزود: این طرح برای شناسایی محصولات سالم به مصرف‌کنندگان تهیه و طراحی‌شده است . تاج کی به فرآیند ایجاد غذای سالم و ایمن اشاره کرد و ابراز داشت: غذایی سالم است که در شرایط خوب بهداشتی تولید و عرضه‌شده و از منابع سالم تهیه شود . وی به معیارهای سازمان غذا و دارو از اجرای طرح اعطای نشان ایمنی و سلامت برای غذاها اشاره کرد و ابراز داشت: به حداقل رساندن میزان کالری فرآوری‌ها از طریق کاهش مصرف چربی از معیارهای این سازمان است . معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در پایان به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز را از دیگر معیارها اعلام کرد و ابراز داشت: افزودنی‌هایی که به غذاها اضافه می‌شود بهتر است طبیعی و ارگانیک باشد .

  کد خبر: ۵۳۵۴۲۶۶ - تاریخ: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۳

  نسل جدیدی از نانو داروهای خوراکی با دوز پائین‌تر از داروهای عادی

  محققان کشور موفق به ساخت نانوداروی خوراکی با دوز پائین‌تر از داروهای عادی شدند.

  محمد نصیری مدیرعامل مرکز رشد فناوری دارویی پزشکی زنجان در گفتگو با خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان ، نانوداروها نسل جدیدی از داروها و یک نوع خوراکی هستند که به واسطه‌ی سایز کوچک آنها یکسری ویژگی‌های خاص دارند این داروها دوز بسیار پائین تری نسبت به داروهای عادی دارند و همچنین سرعت اثربخشی و جذب آن‌ها بیشتراست. نصیری در پاسخ به این سوال که این نانو دارو در چه بیماری‌هایی کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: این بیماری‌ها در رنج وسیع‌تری از بیماری ها هستند و برای بیماری‌های دیابت، چربی خون این نانو دارو استفاده می‌شوند. این محقق با اشاره به کارایی این نانو داروها بیان کرد: این نانو دارو به دلیل ‌نانو بودن باعث می‌شوند که اولا سرعت حل شدن آنها بیشتر شود و در طولانی مدت اثر می‌کند و به طور کلی برای بیمار به دلیل دوز پایین عوارض جانبی کمتری دارد. وی عنوان کرد: این دارو برای یکسری بیماران خاص تجویز می‌شود و باعث می‌شود وقتی ‌نانو دارو مصرف کنند تکرار پذیری بیشتری در روند درمان داشته باشند و همچنین بیمار به دیابت های نوع بالاتر دچار نشوند و دیرتر عمل می‌کند و درمان ‌سریعتری خواهیم داشت.

 

 

دفعات مشاهده: 643 بار   |   دفعات چاپ: 96 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان