دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

آغاز بکار سومین همایش سراسری سلامت نوزادان و پریناتولوژی ایران

سومین همایش سراسری " سلامت نوزادان و پریناتولوژی ایران" 11-9 تیرماه درمحل مرکز همایشهای بین المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تلاوت آیاتی چند ازکلام ا... مجید وپخش سرود جمهوری اسلامی آغازگردید.

درابتدای همایش جناب آقای مهندس سیاح ، معاون سیاسی امنیتی استانداری ضمن عرض خیرمقدم خدمت اساتید و حضارارجمند، برگزاری این همایش را در ایجاد بستر ، ظرفیت و پتانسیل مناسب جهت ارائه توانمندیها و ویژگیهای خاص اساتید و کارکنان در زمینه های علمی و تخصصی مفید ارزیابی نمود و افزود: با برگزاری این همایشها پویای و آگاهی هم درنسل فعلی و هم در نسل آینده افزایش میابد و از این روست که باید برای ارائه توانمندیها و چالشهای پیش رو به لحاظ علمی و تخصصی سازماندهی مناسبی داشته باشیم.

ایشان با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در استان بویژه در حوزه بهداشت و درمان اظهارداشت: باید با بکارگیری فکر و اندیشه و با استفاده از راههای میانبربه اهداف متعالی دست یافت .

در ادامه همایش جناب آقای دکتر سروری، ریاست محترم دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان،و قائم مقام وزیر دراستان هدف از برگزاری این همایش را بهره گیری از تجارب متخصصین مجرب این رشته و تبادل نظرات علمی و مستندات مربوط به آن درجهت حل مشکلات درمانی و برنامه ریزی جدی برای ارتقا بخشی به شاخصهای بهداشتی درمانی نوزدان در جامعه ذکر کرد که در نهایت منجربه کاهش مرگ و میر نوزادان منتهی میشود .

دکتر "رحیم سروری"، بابیان اینکه ارتقا سطح سلامت نوزادان به یک خواست عمومی تبدیل شده است، افزود: برگزاری این همایش ضمن توجه دادن هرچه بیشتر مردم به سلامت نوزدان، حساسیت بیشتر مسولین امور و متخصصین مربوطه را نسبت به این خواست عمومی جلب خواهد کرد.

ایشان، عناوین اصلی این همایش را احیای نوزاد، فوت نوزاد، دیابت حاملگی ، تغذیه در نوزادان ، نارسی و علل آن، عفونتهای نوزادان ، جراحی های نوزادان، ناهنجاریهای مادرزادی، بیماری های تنفسی و قلبی در نوزادان، غربالگری اختلالات متابولیک نوزادان، غربالگری اختلالات ژنتیکی حین بارداری، مراقبت و سطح بندی خدمات مادر و نوزاد ، مسایل روحی و عوارض بیماریهای مادرزادی و سلامت جنین و نوزاد بیان کرد .

ریاست محترم دانشگاه، مجموع مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش را 412 مقاله اعلام کرد و اظهارداشت : از این تعداد 242 مقاله پذیرفته شده ، 43مقاله به صورت سخنرانی و166مقاله به صورت پوستر انتخاب شده است .

دکتر سروری در ادامه سخنان خود پیام وزیر بهداشت را در خصوص این همایش قرائت نمودند،متن پیام بدین شرح است:

سلامت نوزاد ارتباط تنگاتنگ با سلامت مادر و موقعیت وی درخانواده و اجتماع دارد و این خود به عوامل بسیاری از جمله فاکتورهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خانواده و جامعه مربوط می شود .

وی، بابیان اینکه مراقبت از دختران "مادران آینده"، مراقبت دوران بارداری، مراقبت در زمان و بعد از تولد می تواند باعث کاهش مرگ و میر نوزاد و مادر و ارتقای سلامت آنها شود، یادآورشد: سطح بندی خدمات نه تنها موجب صرفه جویی نسبی و افزایش کارایی بلکه باعث کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان شده است .

وحیددستجردی افزود: با توجه به اهداف توسعه هزاره که میزان مرگ و میر نوزادان از شاخص های توسعه یافتگی کشورها لحاظ می شود که ناشی از اهمیت و ارزشی است که برای سلامت نوزادان قائلند، اساسا کاهش مرگ مادر به میزان 4/3 و کاهش مرگ کودکان زیر پنج سال دو هدف مهم از این برنامه در نظر گرفته شده است و انتظار دارد این دو مقوله در ایران نیز بسیار جدی پیگیری شود .

در پیام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به این همایش، به آخرین آمار زیج حیاتی منتشرشده در سال 87 اشاره شده و آمده است: شاخص میزان مرگ و میر مادر بر اثر عوارض بارداری و زایمان، میزان مرگ نوزادان و میزان مرگ کودکان زیر پنج سال درکشور نسبت به سالهای قبل بهبود نسبی یافته و به میزان 8/22، 53/12 و 64/21 رسیده است . وی افزود: خوشبختانه این شاخص ها در استان زنجان از متوسط کشوری نیز مطلوبتر و به ترتیب 3/13، 1/12 و 2/17 را نشان می دهد .

سپس جناب آقای پرفسور سماعی ، نایب رئیس انجمن پزشکان نوزادان ایران ضمن عرض خیرمقدم خدمت اساتید و حضار گرامی ، اهمیت سلامت مادر و نوزاد را از معیارهای پیشرفت هر کشوری برشمرد و افزود: سالیانه 600 هزار مرگ و میر مادر روی میدهد که 4000 مربوط به ممالک پیشرفته و 2000 مربوط به ممالک در حال پیشرفت میباشد که در این راستا باید تمهیداتی اندیشیده شود تا از مرگ وکیر مادران در حد غیر معمول جلوگیری شود.

ایشان 25% از مرگ و میر مادران را دراثرخونریزی ذکر کرد که مهمترین علت میباشد و در سالهای اخیر این نسبت کاهش یافته است.

پرفسور سماعی با اشاره به تولد 129 میلیون نوزاد در دنیا ،90% را مختص آسیا،آمریکای لاتین و آفریقا ،حدود 6% را مربوط به اروپا و 3% را مختص به آمریکای شمالی برشمرد و یکی از علل مرگ و میر نوزادان را نارسی و عوارض مربوط به آن بیان نمود.

آلبوم تصاویر

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 2018 بار   |   دفعات چاپ: 302 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 94 بار   |   0 نظر

• کل کاربران ثبت شده: 2947 کاربر