:: بازگشت به صفحه اصلی مرکز بازگشت به صفحه اصلی دانشگاه ::
معرفی بیمارستان::
هیات امناء::
معاونت خدمات و پشتیبانی::
معاونت آموزشی::
واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان::
معاونت برنامه ریزی و توسعه ::
مدیریت خدمات پرستاری::
بخشها و واحدهای درمانی::
واحدهای پاراکلینیکی ::
ارتباط با بیماران::
آموزش به بیمار::
اموزش به پرسنل::
واحد فناوری اطلاعات ::
توریسم درمانی::
کتابخانه مرکز::
روابط عمومی::
تماس با ما::
تحول نظام سلامت

:: چند توصیه مهم درباره داروی «کوآموکسی کلاو» ::

چند توصیه مهم درباره داروی «کوآموکسی کلاو»

‌یک متخصص بیماری‌های عفونی نکاتی را درباره استفاده و تجویز داروی «کوآموکسی کلاو» متذکر شد.
به گزارش بهداشت‌نیوز، دکتر محمدرضا ناظر  اظهار کرد: «کوآموکسی کلاو» دارویی است که برای عفونت گوش میانی، عفونت مجاری تنفسی و برونشیت مزمن، سلولیت، گاز گرفتگی حیوانات و عفونت شدید دندان استفاده می‎شود.

وی با بیان اینکه بعضی کتاب‌های دارویی کاربردهای زیادی برای این دارو نوشته‌اند که صحت ندارد؛ چراکه اغلب میکروب‌ها مقاوم شده‌اند، تاکید کرد: برای مصرف این دارو حتما با متخصص بیماری‌های عفونی در مشورت باشید.

این متخصص بیماری‎های عفونی با اشاره به اینکه «کوآموکسی کلاو»در عفونت‌های مجاری ادراری – تناسلی خیلی کاربرد ندارد، افزود: برای بیماران کبدی و نوزادان توصیه می‎شود حتما با نظر پزشک این دارو را استفاده کنند.

ناظر با اشاره به اینکه آموکسی‌سیلین و اسیدکلاولانیک هر دو از راه خوراکی به خوبی جذب می‌شوند و در برابر اسید معده مقاوم هستند و غذا بر آنها تاثیری ندارد، گفت: غلظت سرمی هر دو دارو  2-1 ساعت بعد از مصرف به اوج خود می‌رسد.

این متخصص بیماری‎های عفونی بیان کرد: نیمه عمر اسید کلاولانیک تقریبا یک ساعت است که در صورت مشکل داشتن عملکرد کلیه، تا 3 ساعت نیز افزایش می‌یابد و دفع هر دو دارو عمدتا ضد کلیوی است.

وی با بیان اینکه کوآموکسی‌کلاو ترکیبی از آموکسی‌سیلین و اسید کلاولانیک است، اضافه کرد: اسید کلاولانیک یک مهار کننده قوی و غیر قابل برگشت آنزیم بتالاکتاماز باکتریایی است و مانع هیدرولیز حلقه بتالاکتام ( آموکسی‌سیلین ) می‌شود.

ناظر با تاکید بر اینکه در صورت وجود سابقه حساسیت آلرژیک به پنی‌سیلین‌ها یا یرقان و اختلال عملکرد کبد ناشی از پنی‌سیلین یا کوآموکسی‌کلاو، این دارو (کوآموکسی‌کلاو) نباید مصرف شود، یادآور شد: این دارو در بیماران دارای سابقه آلرژی، بیماران مبتلا به نارسایی شدید کلیه و در بیماران مبتلا به هپاتیت شدید، باید با احتیاط فراوان مصرف شود.

این متخصص بیماری‎های عفونی تصریح کرد: واکنش‌های حساسیتی به این دارو شامل کهیر، تب، درد مفاصل، آنژیوادم، شوک آنافیلاکتیک در بیمارانی که دچار حساسیت مفرط می‌شوند، است.

وی بیان کرد: همچنین هپاتیت، یرقان کلستاتیک، اریتم‌مولتی‌فرم، نکرولیز سمی پوست، درماتیت پوسته‌ای و به ندرت سرگیجه، سردرد و تشنج با مصرف این دارو گزارش شده است.

این متخصص بیماری‎های عفونی گفت: مقدار مصرف این دارو برای بزرگسالان از راه خوراکی بر اساس آموکسی‌سیلین، هر 8 ساعت 250 میلی‌گرم بوده که این مقدار در عفونت‌های شدید دو برابر می‌شود.

وی اظهار کرد: مقدار مصرف این دارو در کودکان بر اساس سوسپانسیون 156 حاوی 125 میلی‌گرم آموکسی‌سیلین تری‌هیدرات و 31.25میلی‌گرم اسید کلاولانیک ( به صورت ملح پتاسیم ) در هر 5 میلی‎لیتر سوسپانسیون برای کودکان 8-3 ماه هر 8 ساعت 1.25 میلی‎لیتر، در کودکان 9 ماه تا دو سال هر 8 ساعت 2.5 میلی‌لیتر و در کودکان 6-3 سال هر 8 ساعت 5 میلی‌لیتر است.

ناظر با اشاره به اینکه این مقادیر  مصرف در عفونت‌های شدید تا 10 میلی‌لیتر افزایش می‌یابد، اضافه کرد: مصرف همزمان داروهای جلوگیری کننده از بارداری حاوی استروژن، با این دارو ممکن است اثر این داروها را کاهش دهد و منجر به بارداری ناخواسته شود.

منبع: ایسنا

دفعات مشاهده: 343 بار   |   دفعات چاپ: 94 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code

آدرس: زنجان – جاده گاوازنگ – مرکز آموزش درمانی آیت اله موسوی .... شماره تماس: 33130000-024 .... دورنگار: 33131203-024 .... آدرس پست الکترونیکی: mousavihospital@zums.ac.ir