[صفحه اصلی ]    
:: برگشت به صفحه اصلي دانشگاه برگشت به صفحه اصلي مركز ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
آشنایی با مرکز::
حوزه ریاست::
حوزه مدیریت::
حوزه خدمات پرستاری::
معاونت آموزشی و پژوهشی::
بخشهای درمانی مرکز::
واحدهای پاراکلینیک::
درمانگاههای تخصصی::
دفتر بهبود کیفیت و اعتبار بخشی::
فناوری اطلاعات ( IT )::
ارتباط با بیماران::
ارتباط با کارکنان مرکز::
روابط عمومی مرکز::
امور رفاهی کارکنان::
واحد رسیدگی به شکایات::
فرم گزارش دهی خطا::
آرشیو اخبار و اطلاعات مرکز::
آلبوم تصاویر::
اخبار و رویدادها::
تماس با ما::
::
فرم رضایت سنجی کارکنان

AWT IMAGE

..
امور حقوقی
AWT IMAGE
..
فرم ارائه پیشنهاد

AWT IMAGE

..
فرم ارتباط با معاون آموزشی

AWT IMAGE

..
واحد توسعه تحقیقات بالینی

AWT IMAGE

..
پیوندهای مفید

AWT IMAGE

AWT IMAGE
AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
نظرسنجی
بازدید کننده گرامی در صورت تمایل نظر خود را درباره سایت ثبت فرمایید.
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
..
:: آنچه باید درباره ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۳/۱۷ | 

فایل راهنمای کشوری مبارزه با تب خونریزه دهنده کریمه کنگو

جهت دانلود کلیک فرمایید

هر چیزی که باید درباره تب کریمه کنگو بدانید؛ دلایل ابتلا، پیشگیری و...

 تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو که چندی است در کشور خبرساز شده و جان برخی از هموطنان را تهدید کرده است، بیش از همه به اطلاع رسانی و آموزش شهروندان نیاز دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سازمان دامپزشکی کشور در پی ابتلای شماری از مردم کشور به تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو به هفت پرسش درباره این بیماری،‌ مناطق مستعد، شیوه انتقال، نشانه های بیماری، شیوه تشخیص، گروه های در معرض خطر و راه های پیشگیری آن پاسخ داده است.

*تب خونریزی دهنده کریمه- کنگو چیست؟
تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو یکی از بیماری­های ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که در کشور ما نیز دیده می­شود.
آلودگی با این ویروس در دام­ها بیماری بالینی ایجاد نمی­کند؛ با این همه ممکن است در انسان باعث مرگ شود. ایجاد خونریزی در بافت­های بدن یکی از نشانه های بیماری در انسان است که در مراحل آخر بیماری اتفاق می­افتد.
این بیماری برای نخستین بار در سال 1944 در منطقه کریمه در کنار دریای سیاه دیده و در سال 1966 در کنگو شناسایی شد؛ از این رو، به نام بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو مشهور است.

*توزیع جغرافیایی بیماری در چه مناطقی است؟
تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو در جنوب و شرق اروپا بویژه کشورهای شوروی سابق، سرتاسر منطقه مدیترانه، شمال­غرب چین، آفریقا، خاورمیانه و شبه قاره هند گسترش دارد.

*این بیماری چگونه به انسان منتقل می­شود؟
این بیماری به طور معمول از طریق گزش کنه­ های خونخوار از دام آلوده یا تماس اندام مجروح انسان با بافت دام آلوده، منتقل می­شود.
بنابراین کشتار دام در کشتارگاه و رعایت اصول بهداشتی نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری دارد. این بیماری از بیمار به افراد دیگر نیز قابل انتقال است.

*نشانه های تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو چیست؟
بیماری در دام ها بدون علامت است اما دوره کمون (خواب) بیماری در انسان به شیوه انتقال ویروس بستگی دارد.
دوره کمون در پی گزش کنه یک تا سه و حداکثر 9 روزه و متعاقب تماس با خون یا بافت های آلوده پنج تا 6 و حداکثر 13 روزه است.
بیماری به طور ناگهانی و با علائمی مانند سردرد، تب بالا، درد ناحیه پشت، درد مفاصل، درد معده، استفراغ، قرمزی چشم ها و صورت و گلو و بروز نقاط خونریزی در سقف دهان آغاز می شود.
ممکن است علائم زردی نیز بروز کند و در موارد شدید خلق و خوی، حواس و ادراک را نیز تغییر دهد. در موارد پیشرفته بیماری لکه های بزرگ کبود رنگ روی بدن، خونریزی شدید از بینی و خونریزی های غیرقابل کنترل در نقاط تزریق را می توان دید.
میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در صورت تاخیر در درمان می­تواند بسیار زیاد و حدود 30 و حتی بیش از 50 درصد باشد.

*تشخیص تب خونریزی دهنده کریمه-کنگو چگونه است؟
تشخیص موارد مشکوک به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو باید در آزمایشگاه مجهز و با درجه ایمنی زیستی بسیار بالا صورت گیرد.

*چه کسانی و چگونه در معرض این بیماری قرار دارند؟
همانگونه که گفته شد این بیماری از طریق کنه­ ها و یا بافت­های آلوده حیوانات به انسان منتقل می­شود. بنابراین دامداران، قصاب­ها، کارکنان کشتارگاه­ها، دست اندرکاران بخش دامپزشکی و دامپزشکان در معرض بیشترین خطر قرار دارند و باید احتیاط بیشتری کنند.
از آنجا که بیماری می­تواند از انسان بیمار به دیگران نیز منتقل شود پرستاران نیز باید موارد بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.

* راه های جلوگیری از بیماری چیست؟
1- با سمپاشی دامداری­ها و حمام دادن دام­ها، با کنه­ها مبارزه کرده و دام های خود را عاری از کنه نگه دارید.
2-از تماس با دام­های آلوده به کنه بپرهیزید.
3- دام­ها باید در کشتارگاه به شیوه بهداشتی ذبح شود؛ بنابراین از کشتار دام بیرون از کشتارگاه اجتناب کنید.
4- نگهداری گوشت تازه به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال و ترد شدن آن (ایجاد جمود نعشی) باعث از بین رفتن ویروس­هایی مانند ویروس تب کریمه کنگو در گوشت می­شود. بنابراین قصاب­ها نباید گوشت تازه را که جمود نعشی در آن اتفاق نیفتاده است، عرضه کنند.

دفعات مشاهده: 597 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

آدرس : زنجان - بالاتر از میدان ولیعصر - مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر ( عج ) ---- شماره تماس : 7124-0241 ---- دورنگار :7270757-0241 ---- آدرس پست الکترونیکی : valiasr@zums.ac.ir - کد پستی : 77978-45157