webda
اخبار دانشگاهبه مناسبت روز خبرنگار؛ از اصحاب رسانه‌های گروهی استان زنجان قدردانی شد

به مناسبت روز خبرنگار؛
از اصحاب رسانه‌های گروهی استان زنجان قدردانی شد

به مناسبت روز خبرنگار و گرامی‌داشت یاد و خاطره شهید والا مقام محمود صارمی، در نشست خبری جمعیت و پیامدهای تک‌فرزندی بر سلامت خانواده، از اصحاب رسانه‌های گروهی استان زنجان تجلیل به عمل آمد.
پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان – در این نشست که با حضور دکتر محمداسماعیل مطلق مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و دکتر علیرضا بیگلری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، ظهر سه‌شنبه 17 مردادماه سال‌جاری در سالن اجلاس مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه برگزار شد؛ از خبرنگاران و مدیر مسئولان رسانه‌های گروهی استان با اهداء لوح و جایزه قدردانی به عمل آمد.
در این نشست دکتر محمد اسلامی معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت و دکتر محمدرضا صائینی معاون بهداشت و رئیس مرکز بهداشت استان نیز حضور داشتند.
دکتر علیرضا بیگلری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در این نشست بر همکاری خوب خبرنگاران استان با دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد و گفت: به یمن همکاری خبرنگاران استان توانستیم بیش از 600 پروژه مثل احداث بیمارستان یا کلینیک‌های ویژه را به اتمام برسانیم.
وی با بیان اینکه در عرصه سلامت زحمات خبرنگاران کمتر از دانشگاه علوم پزشکی نبوده عنوان کرد: در زنجان سال گذشته کمترین آمار مرگ و میر آنفولانزاهای فصلی را داشتیم که در این امر اطلاع‌رسانی خبرنگاران تاثیر مهمی داشته است.
دکتر بیگلری با بیان اینکه یک پنجم خانواده‌ها تک فرزند هستند، ابراز کرد: تاثیر تک فزندی بر فرزندان و حتی پدر و مادر سبب می‌شود خانواده‌ها در مسیر نادرستی قدم بگذارند. وی با بیان اینکه ناامنی روانی از پیامدهای تک فرزندی است، ابراز کرد: وقتی جامعه از لحاظ روانی در وضعیت نامناسبی باشد، نمی‌توان ادعا کرد آن جامعه در شرایط مناسبی است.
*** دکتر محمد اسلامی معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز دراین نشست اظهار داشت: امروزه همه جوامع در راه توسعه قدم برداشته‌اند و تک فرزندی در این جوامع در حال افزایش است، ولی دست برداشتن از توسعه یا داشتن نسل پیر و ناتوان هیچکدام قابل قبول نیست.
وی با بیان اینکه تک فرزندی در زنان تحصیل‌کرده یا شاغل بیشتر است، تاکید کرد: جامعه باید امکانی فراهم کند که این دسته از زنان بتوانند تعداد فرزند دلخواه خود را بیاورند.
معاون فنی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در مورد همکاری مردم در عدم تک فرزندی ابراز کرد: بررسی‌هایی که برروی 20 هزار زوج انجام شده نشان می‌دهد زوجین در آستانه ازدواج تمایل به داشتن 2.3 فززند و زوجینی که شش سال از زندگی مشترک آن‌ها می‌گذرد تمایل به داشتن 2.8 فرزند دارند.
دکتر اسلامی از تاثیر منفی تاخیر بارداری بر زنان به مواردی مثل کاهش شانس بارداری، تاثیر منفی بیماری‌هایی مثل  فشار خون و دیابت در سنین بالا بر سلامت بارداری و افزایش بارداری پرخطر اشاره کرد و گفت: تاخیر بارداری بر مردان نیز پیامدهایی چون کاهش شانس باروری و افزایش احتمال بیماری‌های روانی را دارد.
*** دکتر محمدرضا صائینی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان در این نشست، اظهار داشت: 98 درصد جمعیت استان زنجان دارای پرونده الکترونیکی سلامت هستند و دانشگاه علوم پزشکی زنجان سومین دانشگاه علوم پزشکی کشور است که توانسته 70 درصد جعیت خود را مراقبت کند.
وی شاخص مرگ و میر نوزادان استان زنجان را هفت در هزار تولد زنده عنوان کرد و گفت: این در حالی است که این شاخص در کشور 9 در هزار تولد زنده است.
رئیس مرکز بهداشت استان زنجان در مورد شاخص مرگ و میر مادران استان نیز افزود: این شاخص در استان زیر 8 در 100 هزار است و سال گذشته تنها دو مورد مرگ مادران باردار در استان اتفاق افتاده است.
معاون بهداشت دانشگاه وضعیت امید به زندگی در زنجان را بهتر از میزان کشوری آن عنوان کرد و گفت: امید به زندگی آقایان زنجانی 79 سال و خانم‌های زنجانی 80.5 سال است.
دکتر صائینی به داشتن نسل جوان و توانمند به عنوان یکی از ارکان توسعه جامعه‌ اشاره کرد و گفت: 19 درصد خانواده‌های ایرانی تک فرزند هستند و امیدواریم با اجرای سیاست‌های جمعیتی مقام معظم رهبری این خانواده‌ها به آوردن فرزندان بیشتر ترغیب شوند.
وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته در استان برای گروه‌های سنی خاصی بسته‌های خدمتی تعریف شده بود، ابراز کرد: در حال حاضر برای تمام گروه‌های سنی بسته‌های خدمتی تعریف شده و برنامه‌های آن در حال اجرا است.