Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
مدیر گروه::
اعضای گروه::
امکانات و فضاهای پژوهشی::
برنامه های آموزشی::
مقالات::
زمینه های تحقیقاتی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
:: کنترل میکروبی داروها ::
    

  پیش نیاز: میکروب شناسی و فارماسیوتیکس

  تعداد واحد : 2 واحد

  نوع واحد : نظری

  اهداف کلی درس: آشنایی با آلودگی های میکروبی در اشکال مختلف داروئی، راه­های ورود ، خطرات ناشی از مصرف داروهای آلوده در مصرف کننده، فساد داروها توسط میکروارگانیسم­ها راه­های جلوگیری از ورود آن بداخل فرآورده­ها، محافظت داروها، اثر مواد محافظ و روش­های ارزشیابی داروها

  شرح درس : یک از مهمترین نکاتی که در ساخت و نگهداری داروها باید بدان توجه نمود حفظ کیفیت دارو و جلوگیری از آلودگی میکروبی داروها می­باشد. لذا در این درس چگونگی شناسائی آلودگی­های میکروبی و همچنین چگونگی جلوگیری از آلودگی­های میکروبی آموزش داده می­شود.

 

  Learning Outcomes:

  1- کاربرد فنون میکروبشناسی درکنترل میکروبی فرآورده را فهرست نماید از میکروارگانیسم­ها در آزمایشات کنترل میکروبی استفاده نماید.

  2- اصول کنترل میکروبی فرآورده­ها را در کارخانه بیان کند و آزمایشات کنترل میکروبی را در کارخانه انجام دهد.

  3- اصول ارزیابی کیفیت میکروبی فرآورده­های استریل و غیر استریل را توضیح دهد آزمایشات مربوط را روی آن­ها انجام دهد.

  4- اصول سیستم­های محافظت ضد میکروبی فرآوره­ها را بیان کند و اثر بخشی یک ماده محافظ را در فرآورده تعیین نماید.

  5- فرآورده­های داروئی فاسد را از نظر میکروبی تعیین نماید.

  6- اصول تعیین پتانسی آنتی­بیوتیک­ها و ویتامین­ها و اسیدهای آمینه را به وسیله میکروارگانیسم­ها توضیح دهد پتانسی آن­ها را تعیین نماید.

  7- اصول ارزیابی مواد ضد میکروبی را شرح دهد و MIC و MBC آن­ها را تعیین نماید.

  رئوس مطلب :

  - تعیین پتانسی آنتی­بیوتیک­ها و ویتامین­ها 6 ساعت

  - اندازه گیری MIC و MBC مواد ضد میکروبی 2 ساعت

  - کنترل میکروبی فرآورده­ها در حین ساخت 6 ساعت

  - سیستم­های محافظت ضد میکروبی 6 ساعت

  - آلودگی و فساد میکروبی فراورده­ها 6 ساعت

  - کنترل میکروبی فرآورده­های داروئی غیر استریل 4 ساعت

  - کنترل سترونی و آزمایشات سترونی 4 ساعت

  منابع :

  1- کنترل کیفیت میکروبی فرآورده­ها خانم دکتر کمال

  2- میکروب شناسی داروئی خانم دکتر صدیقه فضلی بزاز

  3- Microbial Quality Assurance; R.M Baird with S.F. Bloomseld (1995-1996)

  4- Guide to Micrbiological Control in Pharmaceceuncals; C. Denger R. Barid

  5- Pharmaceuncal Microbiology; W.B Huco, A.D. Russell.

  6- Remington's Pharmaceutical Sciences.

  شیوه ارزشیابی:

- امتحان کتبی 90 درصد

- ارائه گزارش و پرسش و پاسخ در کلاس 10 درصد

کنترل میکروبی داروها(عملی)

      

   

    
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان