Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
ریاست شبکه بهداشت ودرمان::
امور عمومی::
مرکز بهداشت شهرستان::
میز خدمت::
روابط عمومی::
امور مالی::
واحد های اداری وپشتیبانی::
نظارت بر درمان::
عملکرد ::
کانون بسیج جامعه پزشکی::
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
آرشیو خبر::
نرم افزار های کاربردی::
نظر سنجی ارباب رجوع

پروژه های قابل افتتاح شبکه بهداشت و درمان خدابنده در سفر مقام عالی وزارت

مراکز درمان ،پیشگیری از هاری

تقویم سلامت

شهرستان خدابنده-قیدار
  خیابان امام ، روبروی ترمینال

شبکه بهداشت و درمان خدابنده
تلفن :۲-۲۴۳۴۲۲۲۰۴۰
دورنگار : ۲۴۳۴۲۲۲۸۶۶
پست الکترونیکی :
hkhodabandeh@zums.ac.ir

:: آینده ای بهتر با مشارکت سالمندان ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۶/۷/۶ |
"به مناسبت هفته جهانی سالمند با شعار: "آینده ای بهتر با مشارکت سالمندان

سلامت سالمندان و برنامه های کشوری مربوط به آن

پیری فرایندی است که متوقف نمی شود و تنها با داشتن زندگی سالم و مراقبت های ویژه می توان این دوران را به دوران مطلوب و لذت بخش، توام با سلامتی تبدیل کرد.
سالخوردگی جمعیت
عبارتست از مرحله ای که طی آن افراد سالمند نسبت بیشتری از کل جمعیت را به خود اختصاص می دهند .با کاهش میزان باروری کلی از یک سو و کاهش میزان مرگ و میر و افزایش امید به زندگی از سوی دیگر، ساختار سنی جمعیت از گروه‌های سنی جوانتر به پیرتر تغییر می یابد.
سالمندان از نظر سنی به سه گروه تقسیم می شوند:
سالمند جوان 60 تا 69 سال
سالمند پیر 70 تا 80 سال
سالمند کهنسال 80 سال به بالا
پدیده سالمندی زمانی اتفاق می افتد که 8% جمعیت بالای 65 سال و یا 12% جمعیت بالای 60 سال داشته باشید که در حال حاضر در کشور ها 6/8 درصد جمعیت بالای 60 سال هستند.

رسالت برنامه سلامت سالمندان:
رسالت این برنامه کاهش بار بیماری‌های اولویت دار و قابل پیشگیری از طریق طراحی برنامه‌های بهداشتی در راستای تعهدات ملی و بین المللی است.
بر اساس برنامه چهارم توسعه، اختلالات شایع دوران سالمندی باید به کمتر از 10% برسد.

فعالیت های برنامه سلامت سالمندان:

در دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت اقدامات زیر در حال اجرا است:
  1- ایجاد حساسیت و ارتقاء آگاهی عموم در زمینه اهمیت سالخوردگی جمعیت، ‌تقویت تکریم و احترام به سالمندان و تحکیم ارتباط بین نسلی از طریق:
توجیه شورای سیاستگذاری سازمان صدا و سیما در مورد اولویتهای برنامه سلامت سالمندان
 برگزاری مراسم روز جهانی سالمندان
 برگزاری همایش و سمینار
2 - آموزش شیوه زندگی سالم
شایعترین اختلالهای شایع دوران سالمندی عبارتند از اختلال های حرکتی، سرگیجه، فشار خون،‌ مشکلات بینایی، شنوایی، ادراری، دیابت،‌ افسردگی و ... .
پس از بررسی بیماری در موارد فوق نوع مداخله ها در سطوح مختلف پیگیری تعیین شد. در سطح اول آموزش شیوه زندگی سالم در طول عمر از جمله در دوره سالمندی از اهمیت بالایی برخوردار است. بهمین منظور توصیه‌های مذکور در یک مجموعه آموزشی چهار جلدی مشتمل بر توصیه های تغذیه و ورزش سالمندان، برخورد صحیح با مشکلات شایع سالمندی مثل مشکلات استخوان‌ها، مفاصل، نفخ، یبوست، بهداشت دهان و دندان، کنترل ادرار، یائسگی، کاهش قدرت حافظه، بازنشستگی و ... گردآوری شده است.
3- تدوین پروتکل استاندارد ارائه خدمات سطح اول و دوم به سالمندان:
مطلقا برخورد مناسب با مشکلات و بیماری های اولویت دار سالمندان کشور فقط محدود به آموزش شیوه زندگی سالم نمی‌شود و نیازمند مداخله‌های تشخیصی درمانی است.
4- پیگیری تربیت نیروی انسانی مجرب با تخصص طب سالمندی و گنجاندن مطالب سالمندان در فهرست درسی سایر رشته ها.

در حال حاضر 2 برنامه در خصوص سالمندان در حال اجرا می باشد:
1- برنامه بهبود شیوه زندگی سالم دوران سالمندی
گروه هدف در این برنامه، سالمندان 60 تا 69 سال می باشد که آموزش های لازم بر اساس 4 جلد کتابچه سالمندی ارائه می‌گردد.
اهداف این برنامه:
  • افزایش آگاهی سالمندان در زمینه تغذیه، ورزش، بهداشت روانی و ...
  • افزایش آگاهی پرسنل
  • افزایش آگاهی افراد کلیدی جامعه
  • ایجاد رفتارهای سالم یا بهبود رفتارهای موجود در سالمندان
2- ارزیابی جامع سلامت سالمندان در قالب برنامه خدمات نوین سلامت در سالمندی:
یک فرایند چند بعدی است که برای ارزیابی توانایی عملکردی سلامت جسمی، سلامت شناختی و ذهنی و وضعیت اجتماعی- محیطی یک فرد سالمند طراحی شده است. همچنین در  برنامه خدمات نوین سلامت در سالمندی آموزش خود مراقبتی، خطر سنجی بیمارهای قلبی عروقی، غربالگری سرطانهای شایع در زنان و مردان مانند سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم به صورت رایگان ابجام می شود.
این ارزیابی ها توسط مراقب سلامت یا بهورز و پزشک در خانه بهداشت یا پایگاه سلامت انجام می‌گیرد و در صورت تشخیص پزشک مرکز، به سطح بالاتر (متخصص) ارجاع داده می شود.

مزایای ارزیابی جامع سلامت سالمندان:
  1. غربالگری و تشخیص زودهنگام بیماری‌ها
  2. کم کردن عوارض جانبی دارو درمانی
  3. بهینه سازی مهارت‌های شناختی و عاطفی
  4. کاهش هزینه سلامت و مراقبت
  5. بهینه سازی استقلال عملکردی
  6. کاهش بستری شدن و زمان بستری
  7. کاهش پذیرش در خانه‌های سالمندان
  8. کاهش مرگ و میر

**ضروری است با توجه به اجرای این برنامه در سطح شهرستان کلیه سالمندان جهت دریافت خدمات نوین سلامت و شرکت در جلسات آموزشی به خانه بهداشت یا پایگاه سلامت منطقه خود مراجعه نمایند.

واحد سلامت خانواده  مرکز بهداشت شهرستان خدابنده

دفعات مشاهده: 528 بار   |   دفعات چاپ: 74 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code