دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان پوشش همگانی، سه‌ جنبه­‌ی هزینه­‌ها، خدمات و افراد تحت پوشش را در برمی­‌گیرد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۲ |

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان
پوشش همگانی، سه‌ جنبه­‌ی هزینه­‌ها، خدمات و افراد تحت پوشش را در برمی­‌گیرد

دکتر قزلباش به مناسبت آغاز هفته سلامت اظهار کرد: پوشش همگانی، سه‌ جنبه‌­ی هزینه­‌ها، خدمات و افراد تحت پوشش را در برمی‌­گیرد و از آن به عنوان مکعب پوشش همگانی یاد می‌شود و البته برخورداری خدمات سلامت از کیفیت مطلوب، می‌­تواند به عنوان بعد چهارم لحاظ گردد.

دکتر پرویز قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان روز شنبه یکم اردیبهشت‌ماه 97 در بخش اول گفتگو با پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا، زنجان، در راستای شاخصه‌های پوشش همگانی سلامت در حوزه بهداشت، با بیان اینکه هفته سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت با شعار سلامتی برای همه: با تأکید بر پوشش همگانی سلامت برگزار می‌شود، افزود: هدف نهایی پوشش همگانی سلامت، تضمین بهره­‌مندی همگان از خدمات سلامت (ضروری و اساسی) بدون تحمل ریسک مالی یا فقیر شدن در نتیجه­‌ی پرداخت مخارج سلامت است، به عبارت دیگر، زیر چتر پوشش همگانی سلامت، مخارج سلامت افراد نباید بیش از آستانه­ی توانایی مالی آنان باشد.
وی با تاکید براینکه پوشش همگانی سلامت فقط تأمین مالی بخش سلامت نیست، بلکه باید تمام اجزای نظام سلامت را پوشش دهد تا به موفقیت دست یابد، تصریح کرد: پوشش همگانی سلامت تنها تضمین ارایه‌­ی بسته‌ی حداقلی از خدمات سلامت و به معنای پوشش رایگان تمام مداخلات بهداشتی ممکن بدون توجه به هزینه­‌ی آن نیست و هیچ کشوری نمی‌تواند تمامی خدمات را به صورت رایگان ارایه کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: پوشش همگانی سلامت تنها بخش سلامت را در بر نمی­‌گیرد بلکه حرکت به سمت پوشش همگانی سلامت به معنی حرکت به سمت عدالت، توسعه­‌ی اولویت‌­ها و همبستگی اجتماعی است واپوشش همگانی سلامت، نه تنها بر خدماتی که پوشش داده می­‌شوند تمرکز دارد، بلکه بر چگونگی پوشش آنها از طریق تمرکز بر مراقبت‌های سلامتی مردم محور و یکپارچگی مراقبت­‌ها نیز تأکید می‌­کند و نظام‌­های سلامت باید بر پایه­‌ی نیازها و انتظارات مردم، بر پایه­‌ی سلامت جامع طولانی مدت سازماندهی شوند تا مردم بتوانند نیازهای سلامتی خود را بهتر درک کنند.
دکتر قزلباش اهم فعالیت­‌ها و اقدامات انجام شده در استان زنجان را در خصوص برنامه پزشک خانواده و بیمه روستایی که نمونه بارزی از اقدامات انجام شده در خصوص پوشش همگانی سلامت و برقراری عدالت اجتماعی می‌باشد، در سه هدف کلی پوشش کل جمعیت، پوشش خدمات سلامت و حفاظت در برابر خطر مالی به شرح ذیل عنوان کرد.

برنامه پزشک خانواده  در روستاها  و شهرهای زیر 20 هزار نفر

• دسترسی 100درصدی به کلیه خدمات سلامت سطح یک در کلیه روستاها و شهرهای زیر 20000 نفر در تمام ساعات شبانه‌روز با افتتاح 9 مرکز جدید از ابتدای سال 95 تاکنون و ارائه خدمت در88 مرکز مجری پزشک خانواده.

• تکمیل 464 خانه بهداشت پیش‌بینی شده در طرح گسترش با احداث 22 خانه بهداشت و اعلام پایان محرومیت روستاها و بازسازی 40 خانه بهداشت در پروژه­‌های سه جانبه.

• تداوم تجهیز، تعمیر و بهبود استاندارد مراکز خدمات جامع سلامت، محل­‌های اسکان پزشکان و اعضای تیم سلامت در راستای ماندگاری نیروهای پزشک خانواده در روستا.

• تکمیل نیروی انسانی مورد نیاز تیم سلامت مراکز خدمات جامع سلامت روستایی به ویژه پزشک و ماما با جذب 100درصد مامای موردنیاز و 96درصد پزشک موردنیاز.

• پوشش 100درصدی دسترسی روستائیان به خدمات پاراکلینیک با توسعه آزمایشگاه‌­ها از جنبه کمی و کیفی ارائه خدمات آزمایشگاهی و 59 مرکز نمونه‌­گیری فعال در مراکز مجری برنامه پزشک خانواده با جذب و به کارگیری 13 نفر نیروی آزمایشگاه و ارائه 21 مورد خدمات آزمایشگاهی رایگان تعریف شده در دستورالعمل برنامه پزشک خانواده.

• انجام یک نوبت سونوگرافی بارداری رایگان و اخذ 15 درصد تعرفه سایر خدمات تصویربرداری سطح 1 از سال 95 تا کنون.

• پوشش 98 درصدی خدمات دندانپزشکی در 22 مرکز مجری برنامه پزشک خانواده با حضور 29 دندانپزشک و 19 نفر دستیار دندان‌پزشکی در سال96 و ارائه خدمات رایگان سلامت دهان و دندان به گروه­‌های هدف تحت پوشش برنامه بیمه روستایی.

• پوشش 100درصدی خدمات دارویی در مراکز مجری برنامه پزشک خانواده با تأمین و تدارک داروهای اساسی و افزایش اقلام دارویی به 436 قلم.

• تهیه و توزیع یازده قلم مکمل­‌های دارویی مورد نیاز گروه‌­های هدف به صورت رایگان.

ارائه خدمات و مراقبت­‌های اولیه بهداشتی درمانی به حاشیه نشینان و شهرهای 20  تا 50 هزار نفر و بالای 50 هزار نفر

• افزایش دسترسی به خدمات سلامت با افتتاح 8 مرکز خدمات جامع سلامت شهری.

• اجرای برنامه ارائه مراقبت‌­های اولیه بهداشتی و درمانی با افتتاح و راه اندازی 19 پایگاه سلامت.

• انجام  تعمیرات اساسی در 36 مرکز شهری و بهبود استاندارد فضای فیزیکی مراکز .

• بهبود استاندارد تجهیزات 39 مرکز شهری براساس نیاز واحدها.

• جذب و به کارگیری تعداد 163 نفر مراقب سلامت، 24 نفر روانشناس بالینی، 15 نفر کارشناس تغذیه، 16 نفر پزشک و 25 نفر کارشناسان بهداشت محیط و حرفه­‌ای، 7 نفر کارشناس آزمایشگاه و 34 نفر سایر نیروها.

• تأمین 7 قلم مکمل­‌های دارویی برای گروه هدف جمعیت حاشیه‌نشین و شهرهای بالای 50 هزار نفر.

• ارائه خدمات فعال  بر اساس بسته­‌های خدمتی برای تمام گروه­‌های سنی و جنسی.

• ارائه خدمات نوین مشاوره تغذیه و ارزیابی سلامت روان با اضافه شدن کارشناسان تغذیه و کارشناسان ارشد روانشناسی بالینی.

• غربالگری سه سرطان شایع (روده برزگ و دوسرطان سینه و دهانه رحم زنان).

• اجرای برنامه ایراپن.

• ایجاد زمینه مناسب جهت اجرای برنامه نظام ارجاع الکترونیک جهت 72 درصد جمعیت روستایی استان به سطح 2 با هدف تسهیل در امر پیگیری درمان بیماران در سطح 2 و پرداخت هزینه فرانشیز خدمات با تعرفه دولتی.

• ارائه رایگان خدمات بهداشتی به شهرنشینان و ساکنین حاشیه شهر.

دفعات مشاهده: 397 بار   |   دفعات چاپ: 20 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

• کل کاربران ثبت شده: 2900 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • میهمانان در حال بازدید: 87 کاربر