Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
ریاست شبکه بهداشت ودرمان::
امور عمومی::
مرکز بهداشت شهرستان::
روابط عمومی::
امور مالی::
واحد های اداری وپشتیبانی::
نظارت بر درمان::
عملکرد ::
کانون بسیج جامعه پزشکی::
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
تماس با ما::
آرشیو خبر::
نرم افزار های کاربردی::
نظر سنجی ارباب رجوع

پروژه های قابل افتتاح شبکه بهداشت و درمان خدابنده در سفر مقام عالی وزارت

مراکز درمان ،پیشگیری از هاری

تقویم سلامت

شهرستان خدابنده-قیدار
  خیابان امام ، روبروی ترمینال

شبکه بهداشت و درمان خدابنده
تلفن :۲-۲۴۳۴۲۲۲۰۴۰
دورنگار : ۲۴۳۴۲۲۲۸۶۶
پست الکترونیکی :
hkhodabandeh@zums.ac.ir

:: ضرورت اجرای سیاست های جمعیتی افزایش نرخ باروری و فرزند آوری ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۳/۱۳ |
"ضرورت اجرای سیاست های جمعیتی افزایش نرخ باروری و فرزند آوری "
جمعیت هر کشور بزرگ ترین ثروت و منبع قدرت سیاسی و اقتصادی آن کشور است. رونق اقتصادی، پیشرفت علمی و تکامل فنی و صنعتی هر جامعه بیش از هر چیز با توانایی هوشی،‌ دانش، کوشش و خلاقیت اعضای آن ارتباط دارد. اما دانش، کوشش و خلاقیت هر جمعیت در گروه سلامت جسمی و روحی، آمادگی ذهنی و هوشی و انگیزه تلاش آنهاست.
کاهش هشدارآمیز نرخ باروری کلی و رشد جمعیت واقعیتی است که آمارها به ما گوشزد می نمایند. در حال حاضر جمعیت فعال که در فاصله سنی 10تا 61 سال قرار دارد، حدود70% جمعیت کشور را تشکیل میدهد و این بدان معناست که کشور از لحاظ جمعیتی در دوران طلایی قراردارد؛ اما در طی دهه اخیر، جمعیت واقع در سنین زیر 15 سال رو به کاهش گذاشته و انتظار می رود در سالهای آینده نسبت جمعیت فعال کشور، کاهش یابد. اعمال برنامه های تنظیم خانواده عامل موثری در سرعت کاهش باروری بوده اما رفتارهای باروری مردم بیشتر تحت تاثیر عوامل، شرایط و زمینه های مختلفی شکل گرفته که در تحلیل روندهای باروری همواره مورد توجه قرار می گیرد.
تمرکز خانواده ها بر کیفیت فرزندان نه کمّیت آنها، تغییرات فرهنگی به خصوص در ارتباط با اشتغال و استقلال زنان ،تغییرات در ساختارخانواده و رویکرد ازدواج مانند بالا رفتن سن ازدواج، افزایش تجرد قطعی، افزایش سطح انتظارات اقتصادی، بالا رفتن سطح اشتغال زنان،‌ افزایش هزینه پرورش فرزندان و فشارهای اقتصادی؛ همگی منجر به تغییر رفتاری تولید مثلی نظیر به تعویق انداختن پدر یا مادر شدن، فاصله گذاری طولانی میان بارداری ها و یا تک فرزندی گردیده است. از سوی دیگر، رواج خانواده هسته ای بجای خانواده گسترده باعث شده زوج های جوان نتوانند از تجارب والدین خود برای تربیت فرزندانشان استفاده نمایند.
افزایش سن ازدواج ، مانع جدی است که توان و فرصت باروری را از زوجین در آستانه ازدواج می گیرد و شانس آنها را برای مواجهه با مشکلات ناشی از ناباروری افزایش می دهد.
ناباروری نیز یکی از عوامل موثر در وضعیت جمعیتی کنونی می باشد که تحت تأثیر سن، شیوه زندگی مردم مانند در معرض دود و دخانیات قرار گرفتن، استفاده از لوازم یکبار مصرف در سرو غذاها و نوشیدنیها ،عدم استفاده از دستکش در هنگام کار با مایعات ضدعفونی کننده و دترجنت ها، رانندگان وسایل نقلیه سنگین، استفاده از هورمونها در باشگاههای پرورش اندام ،استرس و اضطراب، مشکلات دختران درآستانه ازدواج و زنان در فاصله سنی 40-15 ساله (مانندآندومتریوز و سندروم تخمدان پلی کیستیک) و... می باشد که نیازمند آگاهی و تغییر رفتار زنان و مردان واقع در سنین باروری می باشد.
کاهش سریع باروری همراه با بهبود شرایط زیست و افزایش امید به زندگی در ایران، در دهه های آینده به تغییرات سریع ساختارهای سنی و سالخوردگی جمعیت می انجامد. در حال حاضر جامعه ایران در مرحله انتقال ساختار سنی از جوانی به سالخوردگی است. در این فرایند بر جمعیت میانسال و سالخورده افزوده می شود و از جمعیت نوجوان و جوان آن کاسته می گردد. فزونی سرعت رشد جمعیت سالمندان در دهه های آینده موجب افزایش بار تکفل و گسترش نیازهای سالمندان گردیده؛ به گونه ای که لزوم برنامه ریزی آینده نگر در زمینه پاسخ گویی به نیازهای اختصاصی آنها (مانند تامین اجتماعی و تامین سرمایه اجتماعی و شبکه های حمایت اجتماعی از سالمندان)، توجه به مسائل سلامت اجتماعی و روانی سالمندان و فراهم کردن بستر سالمندی فعال را ایجاب می کند.
در همین راستا وزارت بهداشت نیز با برنامه ریزی اصولی بر شناسایی و مشاوره گروههای هدف بدون فرزند، تک فرزند  و دو فرزند و فاصله گذاری کوتاه بین فرزندان در حد 3-2 سال تأکید داشته و جهت پیشگیری از بروز بارداریهای پرخطر که جان مادر و جنین را تهدید می کند برشناسایی گروه های هدف و استفاده از خدمات فاصله گذاری تا زمان رفع مشکل و یا کنترل بیماری تأکید می کند. در هر صورت با توجه به اهمیت مراقبتهای پیش از بارداری در سپری کردن سالم دوران بارداری برای مادر و جنین ، کلیه زنان همسردارباید به محض تمایل به بارداری به مرکز خدمات جامع سلامت خود مراجعه کرده و با دریافت این خدمت نوزادان.سالمی.بدنیا.بیاورند.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         و                                                                                                       واحد سلامت خانواده  مرکز بهداشت شهرستان خدابنده

دفعات مشاهده: 230 بار   |   دفعات چاپ: 20 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA code