[صفحه اصلی ]    
:: ::
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه ::
شبکه اطلاع رسانی -اطلاع یابی::
آرشیو اخبار وب دا::
شورای منطقه 1روابط عمومی::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
آلبوم تصاویر::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
خیریه های حوزه سلامت::
عملکرد واحد های دانشگاه::
پزشک خانواده ::
تسهیلات نوروزی::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
سفر ریاست جمهوری::
طرح تحول نظام سلامت::
اطلاع رسانی و آگهی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: برگزاری سومین جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان خدابنده
:: شکیل گروههای پژوهش
:: برگزاری جلسه شورای پژوهشی مرکز
:: برگزاری کمیته برنامه ریزی و ساماندهی شبکه بهداشت و درمان طارم
:: برگزاری کمیته برنامه ریزی و ساماندهی شبکه بهداشت و درمان طارم
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (۲۴ شهریور ۹۸) ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۲۴ | 
نظام سلامت در رسانه‌های گروهی (۲۴ شهریور ۹۸)


 شنبه ۲۳ شهریور ماه، ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷ - کد خبر : ۹۸۶-۶۲۱۴-۵
اوتیسم؛ رنج پنهان در ناآگاهی جامعه
مدیر‌عامل انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان گفت: شیوع اختلال اوتیسم رو به افزایش است .  
صدیقه دهنایی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، در رابطه با اختلال اوتیسم، اظهارکرد: اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است. این اختلال ذهنی سبب مشکل در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی می‌شود و ارتباط چشمی و کلامی با دیگران و دنیای خارج را برای آنان دشوار می‌کند . وی در رابطه با راه‌های شناسایی اختلال اوتیسم، افزود: تشخیص این اختلال پیش از سنین ۳ الی ۴ سالگی دشوار است. اگر اختلال اوتیسم، سریع شناسایی شود با گفتاردرمانی و کاردرمانی می‌توانیم کیفیت زندگی فرد را بهبود دهیم. برخی والدین سعی در پنهان کردن اختلال اوتیسم در فرزندانشان را دارند و از درمان و مراجعه به مراکز به‌دلیل عدم ناآگاهی و ترس از برخورد در اجتماع با این افراد خودداری می‌کنند . این مسئول با اشاره به نبود آگاهی در زمینه اختلال اوتیسم در مناطق محروم، تصریح کرد: در مناطق روستایی به‌دلیل عدم امکانات، فقر و ناآگاهی اختلال اوتیسم دیر تشخیص داده می‌شود و اصولا این افراد در هزینه‌های رفت و آمدهای خود به مراکز درمانی نیز مشکل دارند. انجمن خیریه اوتیسم کاردرمانی و گفتاردرمانی را به صورت رایگان برای این افراد انجام می‌دهد. هم‌اکنون انجمن خیریه اوتیسم ۷۰ پرونده را تحت پوشش خود دارد . دهنایی در رابطه با افزایش شیوع اختلال اوتیسم، اظهارکرد: شیوع اوتیسم به علت سن بالای مادران و مشکلات ذهنی خانواده‌ها و... در حال افزایش است. اکنون دلایل ابتلا به اختلال اوتیسم مشخص نشده؛ براساس نرم و آمارهای جهانی از هر ۶۵ نفر، یک نفر دچار اختلال اوتیسم می‌شود در ایران به دلیل ضعیف بودن کارهای آماری نرم کشوری ابتلا به اختلال اوتیسم وجود ندارد در این زمینه باید غربالگری صورت گیرد . مدیر‌عامل انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان در ادامه در رابطه با نبود دندانپزشکی تحت بیهوشی در استان زنجان ادامه داد: خدمات دندانپزشکی برای بیماران اوتیسمی و اختلال‌های ذهنی باید تحت بیهوشی انجام شود. در استان زنجان دندانپزشکی تحت بیهوشی وجود ندارد و این بیماران باید برای انجام خدمات دندان به شهر‌های دیگر مراجعه کنند .  وی در رابطه با آموزش‌ و تحصیل بیماران مبتلا به اختلال ذهنی و اوتیسم، افزود: بیماران مبتلا به اوتیسم و اختلال ذهنی با همت خیری که خود فرزند اوتیسمی دارد، مدرسه‌ طوبی را برای این بیماران تاسیس کرده است و دانش‌آموزان مشغول به تحصیل هستند. انجمن اوتیسم زنجان نیز کارگاه‌ بازی برای پدران و مادران در جهت تعلیم بازی‌هایی که این افراد می‌توانند انجام دهند برگزار کرده است .  این مسئول خاطرنشان کرد: انجمن خیریه اوتیسم استان زنجان در گذشته یکی از شعب انجمن خیریه اوتیسم ایران بوده است اما از سال ۱۳۹۷ انجمن خیریه اوتیسم زنجان فعالیت خود را به صورت جداگانه با کمک انجمن اوتیسم ایران آغاز کرده است. این انجمن نوپا نیازمند حمایت خیرین و اصحاب رسانه‌ در جهت آگاه‌سازی و یاری به بیماران مبتلا به اوتیسم است . 
 
 


 شنبه ۲۳ شهریور ماه، ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۳ - کد خبر : ۹۸۶-۷۰۱۴-۵
مادران باردار مواظب باشند، دیابت در کمین است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان گفت: حدود ۵ درصد زنان باردار در اواخر بارداری به دیابت مبتلا می‌شوند .  
محمدرضا صائینی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه زنجان، اظهارکرد: حدود ۳ تا ۵ درصد خانم‌های باردار، به ویژه در اواخر دوران بارداری، به دیابت مبتلا می‌شوتد. اگرچه این نوع دیابت معمولا بعد از زایمان و با به دنیا آمدن نوزاد از بین می‌رود، ولی ممکن است در بارداری‌های بعدی دوباره ظاهر می‌شود . وی افزود: حدود ۵۰ درصد بانوانی که طی دوران بارداری دچار دیابت می‌شوند ممکن است به طور دائمی به این بیماری مبتلا شوند.
رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری تقریبا مشابه رژیم‌های مناسب برای سایر انواع دیابت ۱ و ۲ است. رژیم غذایی مناسب برای دیابت بارداری نیز مشتمل بر یک رژیم متعادل همراه با مصرف غذاهای سالم و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، پرنمک و یا حاوی شکر است .  
این مسئول تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت برای پیشگیری از دیابت توصیه می‌کند که روزانه حداکثر ۵ درصد انرژی مورد نیاز بدن از طریق قندها تامین ‌شود. مقدار توصیه شده قند و شکر مصرفی از کل موادغذایی که در طول روز مصرف می‌شود نباید بیش‌تر از ۲۵ گرم یا ۵ قاشق مرباخوری باشد . صائینی ادامه داد: پیشگیری از دیابت دوران بارداری کاهش وزن قبل از اقدام به باردار شدن در صورتی که فرد دچار اضافه وزن باشد، ترک سیگار، استفاده از یک رژیم غذایی مناسب، ورزش و تحرک کافی از جمله راه‌های موثر در پیشگیری از دیابت بارداری هستند. استفاده از پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات، شیر و لبنیات، گوشت، تخم مرغ، حبوبات و مغزها، میوه‌ها و سبزی‌ها) و رعایت تعادل و تناسب در رژیم غذایی نیز در پیشگیری از دیابت بارداری بسیار موثر است . معاون بهاشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اصلاح عادات غذایی در دوران بارداری، اظهارکرد: کاهش مصرف چربی و روغن در برنامه غذایی شامل  مصرف غذاها به صورت آب‌پز، بخارپز یا کبابی، خودداری از سرخ کردن زیاد غذا و ترجیحا تفت دادن آن‌ها با مقدار کم روغن، کاهش مصرف غذاهای سرخ شده، سوسیس، کالباس، خامه، سرشیر، چیپس و ..، خودداری از مصرف چربی های حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس از جمله روغن حیوانی، روغن نباتی جامد و نیمه جامد، کره، پیه و دنبه است.
این مسئول خاطرنشان کرد: کاهش مصرف مواد قندی شامل پرهیز از مصرف بیش از حد مواد قندی و نشاسته‌ای مانند برنج، ماکارونی، شیرینی، کیک و شکلات، کاهش مصرف قندهای ساده مانند قند، شکر، شیرینی، شکلات، نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های صنعتی، کاهش مصرف نمک، پرهیز از مصرف بیش از حد غذاهای شور مانند ماهی‌دودی، آجیل شور و انواع چیپس‌های شور، کاهش مصرف غذاهای کنسرو شده، سوسیس و کالباس، موادغذایی بسته‌بندی شده آماده و داشتن برنامه مرتب ورزشی ( پیاده‌روی تند) و هر بار مدت ۳۰ دقیقه از دیگر اقدامات در جلوگیری از بروز دیابت است.

 
دفعات مشاهده: 35 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان