دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به مناسبت روز جهانی ایدز

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۹/۱۱ |
پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به مناسبت روز جهانی ایدز
شعار روز جهانی ایدز (۱۰ آذرماه): آگاهی و پیشگیری، آزمایش و درمان اچ آی وی (همه در یک کشتی نشسته‌ایم)
آموزش و اطلاع‌رسانی در زمینه اچ آی وی / ایدز به عنوان یکی از مهمترین استراتژی‌ها، نقش مهمی در پیشگیری و کنترل این بیماری در جامعه داشته و حساس کردن سیاستگذاران، مسئولان و آحاد جامعه و همراه کردن آنان در اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل این بیماری بسیار حائز اهمیت می‌باشد.
در حال حاضر طبق آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی ۳۷.۹ میلیون نفر در دنیا با HIV زندگی می‌کنند.
در سال ۲۰۱۸ میلادی ۱،۷ میلیون مورد جدید در جهان به ویروس اچ آی وی آلوده شده‌اند و فقط ۷۹ درصد مبتلایان به HIV از بیماری خود اطلاع دارند. بیشتر مبتلایان، در گروه سنی ۳۴-۲۵ سال(گروه جوان و کار آمد جامعه) قرار دارند که خود می‌تواند تهدیدی جدی برای توسعه و امنیت کشورها و باعث از هم گسیختگی نظام خانواده و پیامدهای منفی ناشی از آن گردد.
چالش ایدز با همه ابعاد مختلف جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که در پی دارد، همچنان در حال گسترش است. پس ضروری است با حساسیت بیشتری به آگاه‌سازی عموم جامعه خصوصا جوانان و نوجوانان و گروه‌های پرخطر توجه کنیم و در این راستا انتظار می‌رود همه دستگاه‌ها، ارگان‌ها، سازمان‌ها، انجمن‌های مردم نهاد، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی و ... خود را به همکاری با حوزه سلامت متعهد بدانند تا آگاه سازی جامعه در خصوص  HIV/AIDS به نحو مطلوب‌تر و موثرتری انجام گیرد. اگرچه بعد از موج دوم اپیدمی HIV/AIDS از طریق استفاده از سرنگ مشترک در بین معتادان تزریقی، با اجرای برنامه‌های مهم و تاثیرگذار مانند برنامه کاهش آسیب و راه‌اندازی مراکز MMT,DIC و... توفیقات مهمی در زمینه کنترل HIV در کشور و همچنین استان زنجان، حاصل گردید، اما در سال‌های اخیر، سهم موارد جدید HIV از طریق روابط جنسی غیر ایمن و افزایش ابتلای زنان و درواقع تغییر الگوی انتقال بیماری از اعتیاد تزریقی به سمت رفتارهای جنسی پرخطر، برنامه کنترل اچ آی وی/ ایدز را با چالش جدی مواجه ساخته است. بنابراین نگرانی از شروع موج سوم اپیدمی HIV/AIDS و افزایش ابتلای زنان و  انتقال بیماری از مادران باردار مبتلا به نوزادان آنها وجود دارد.
 با رعایت اصول پیشگیری، تشخیص به موقع و درمان‌های ضد رتروویروسی موجود، این بیماری قابل کنترل بوده و با تشخیص و درمان به موقع افراد مبتلا به HIV ضمن افزایش طول عمر بیماران از انتقال بیماری به دیگران نیز جلوگیری خواهد شد.
خوشبختانه با تلاش همکاران در حوزه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی، دسترسی همگانی به کلیه خدمات آموزش، مشاوره، تشخیص و درمان HIV با حفظ رازداری و به صورت کاملاً رایگان در سطح استان زنجان فراهم گردیده است.
کلام آخر اینکه: باید بپذیریم پایان همه‌گیری ایدز یک رویای دست نیافتنی نیست. چنانکه در بعضی از کشورهای جهان کنترل و مهار همه‌گیری این بیماری به واقعیت پیوسته است، ما نیز در راه پایان همه‌گیری HIV گام نهاده‌ایم و امیدواریم با یاری خداوند متعال و همراهی و همکاری همه مسئولین و آحاد جامعه به این امر مهم دست یابیم.

دکتر پرویز قزلباش
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات  بهداشتی درمانی استان زنجان

دفعات مشاهده: 1378 بار   |   دفعات چاپ: 17 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر