[صفحه اصلی ]    
:: ::
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه ::
شبکه اطلاع رسانی -اطلاع یابی::
آرشیو اخبار وب دا::
شورای منطقه 1روابط عمومی::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
آلبوم تصاویر::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
خیریه های حوزه سلامت::
عملکرد واحد های دانشگاه::
پزشک خانواده ::
تسهیلات نوروزی::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
سفر ریاست جمهوری::
طرح تحول نظام سلامت::
اطلاع رسانی و آگهی::
کرونا ویروس جدید::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
آخرین مطالب سایر بخش‌ها
:: رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ باتدابیر مدیریت عالی استان و ستاد مدیریت بحران ضد عفونی کردن وسایط نقلیه شهری و اتوبوسهای پایانه ها ضروری اس
:: اقدامات درخصوص کوروناویروس جدید (کووید _ ۱۹) در زنجان
:: دومین جلسه کمیته شهرستانی کورنا ویروس تشکیل شد
:: در جلسه کارگروه سلامت آمادگی لازم در حوزه پیشگیری بیماری کروناویروس
:: جلسه کمیته پیشگیری شهرستان طارم با موضوعات بیماری‌های غیرواگیر
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: نشست خبری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۲۶ | 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛
"پاشیدن سبوس روی نان سنگگ اکیدا ممنوع !!!
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: در هنگام پخت نان سنگگ بسیاری از مردم در خواست پاشیدن سبوس روی خمیرنان سنگگ می کنند که این کار در هنگام پخت نان موجب سوختن سبوس و تولید کربن می کند که بسیار مضر و سرطان زاست و همچنین هیچ تاثیری بر غنی کردن نان سنگگ ندارد.
به گزارش خبرنگار وب دا- زنجان؛ محمدرضا صائینی ظهر چهارشنبه 25 دیماه در نشست خبری به مناسبت بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه و برنامه پویش ملی مبارزه با سرطان ضمن تسلیت شهادت سردار سپهبد سلیمانی و نیز تسلیت جانباختگان حادثه هواپیمایی اوکراینی، در رابطه با افرادی که به مضرات برخی از مواد غذایی آگاه هستند ولی آن‌ها را همچنان مصرف می کنند، گفت: ایمان آوردن با اطمینان داشتن فاصله زیادی دارد؛ تنها ایمان و باور قلبی سبب تغییر رفتار و تغذیه صحیح می‌شود.برخی از افراد با اینکه از مضرات برخی از مواد غذایی مانند فست‌فودها آگاه هستند ولی باز هم آن‌ها را مصرف می‌کنند.
وی در رابطه با بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه، افزود: آموزش گروه‌های خاص موثر بر فرهنگ، تغذیه و جامعه، جلب حمایت سیاست‌گذاران و مسئولان و رسانه‌ها، آموزش مبلغان مذهبی، استفاده از همه امکانات و ظرفیت‌های موجود در کشور برای فرهنگ‌سازی، اجرای زنگ صبحانه و میان‌وعده سالم در مدارس و حذف نمکدان در سفره، از جمله اهداف این بسیج است.
این مسئول تصریح کرد: برگزاری جلسات آموزشی برای کارکنان ادارات و ...، اجرای برنامه خودمراقبتی در سازمان‌ها، حذف نمکدان از غذاخوری‌ها و سلف سرویس ادارات، سرو نکردن نوشابه‌های گازدار در سلف سرویس ادارات، از جمله سایر اهداف در بسیج اطلاع‌رسانی تغذیه سالم به‌شمار می‌رود.
وی تاکید کرد؛ ارتباط درست، موثر و کامل اولیای مدارس و اولیای دانش آموزان همراه با برنامه ریزی درست می تواند در ترویج تغذیه سالم نقش آفرینی موثر داشته باشد.
دکتر صائینی با بیان این که با اصلاح الگوی مصرف و افزایش تحرک بدنی از ۳۰درصد سرطانهای شایع و ۸۰ درصد بیماریهای قلبی، سکته ها و دیابت نوع دو می‌توان پیشگیری کرد افزود:تغذیه ناکافی و کمبود دریافت موجب کمبود ریز مغذی ها و عوارض ناشی از آن مانند گواتر ، کم خونی و کمبود پروتئین ، انرژی منجر به کم وزنی، لاغری و کوتاه قدی  و نیز  تغذیه بیش از حد نیاز نیز منجر به چاقی و اضافه وزن و در نهایت بیماریهای غیر واگیر می شود.
رئیس مرکز بهداشت استان  با اشاره به اینکه مصرف روزانه میوه و سبزیجات، افراد را از ابتلا به سرطان‌ها محافظت می‌کند، تصریح کرد: مصرف زیاد قند و شکر شانس ابتلا به سرطان پستان را افزایش داده، افزایش مصرف نمک با احتمال بروز سرطان معده ارتباط دارد و افزایش مصرف چربی نیز احتمال ابتلا به سرطان‌های ریه، سینه، روده بزرگ و پروستات را افزایش می‌دهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در رابطه با پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی، ادامه داد: برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی به جای گوشت قرمز از گوشت سفید استفاده شود، گوشت سفید نباید از رژیم غذایی حذف شده و به جای نمک در سفره از سایر ادویه‌جات استفاده شود.
وی تنوع و تعادل را دو اصل مهم در تغذیه دانست و افزود: بشقاب غذای سالم باید شامل غلات کامل، پروتئین سالم، میوه ها و سبزیجات و از همه مهمتر  همراه با تحرک بدنی باشد.
این مقام مسئول  با اشاره به تغذیه سالم با انتخاب جایگزین های غذای سالم،  بر سیری سلولی بجای سیری شکمی تاکید نمود و هدف از انتخاب غذای سالم را تامین مواد مغذی مورد نیاز در سبد غذائی خانوار متناسب با سبد درآمد خانوار و کاهش دریافت کالری بیش از نیاز، کاهش مصرف و حذف مواد مضر از غذا برشمرد.
دکترمحمدرضا صائینی از اهداف برنامه پویش ملی مبارزه با سرطان افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در خصوص  قابل پیشگیری بودن سرطان و راههای پیشگیری و کنترل آن می باشد که از سال ۱۳۹۳ بطور سالانه به مدت یک هفته در بهمن ماه با مشارکت دست اندرکاران حوزه سلامت و خارج از حوزه سلامت انجام میشود و مدت زمان اجرای برنامه از یکم لغایت ۷ بهمن ماه می باشد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان  با تاکید بر رعایت ده گام پیشگیری از سرطان گفت:  با رعایت این اصول از جمله عدم مصرف دخانیات، پیاده روی تند ، مصرف میوه و سبزی، عدم مصرف نمک و شکر و قند ، کنترل وزن، و... می توان به طور کامل از بروز سرطان جلو گیری کرد.
وی با اشاره به اینکه مصرف هرگونه روغن باید کم باشد، تصریح کرد: روغن زیتون نسبت به سایر روغن‌ها خوب است ولی به این معنی نیست که مضر نیست. به طور کلی مواد غذایی که انرژی خالص هستند، نباید زیاد مصرف شود. تخم‌مرغ در برخی از موارد جایگزین گوشت بوده و مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ برای کودکان و میان‌سالان مانعی ندارد و کسانی که دارای پرفشاری خون هستند، هفته‌ای سه تخم‌مرغ را می‌توانند مصرف کنند.
دکتر صائینی با اشاره به اینکه کیس سرطان در سال بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ در سطح استان است، خاطرنشان کرد: اهمیت سرطان در دنیا بالا رفته است. در سال ۲۰۱۲ حدود ۱۴ میلیون مورد جدید و ۸ میلیون نفر مرگ ناشی از سرطان گزارش شده است.
رئیس مرکز بهداشت استان افزود:  بیماریهای غیرواگیر مسئول بیش از ۷۶درصد بار بیماریها هستند و سالانه سبب مرگ و میر حدود ۳۸ میلیون نفر در جهان میشوند و عمده ترین دلیل مر گ ومیر ناشی از بیماریهای غیر واگیر، بیماریهای قلبی و عروقی 5/17 میلیون مرگ در سال ، سرطان 2/8میلیون ، بیماریهای تنفسی ۴ میلیون و دیابت 5/1 میلیون قرار دارند .
وی افزود: در انواع سرطانها استان زنجان نسبت به نرم کشوری  پایین تر است ولی در بیماریهای تنفسی بدلیل مصرف بالای دخانیات و سیگار از نرم کشوری بالاتر هستیم و مصرف نمک در استان نسبت به نرم کشوری بالاتر است و این به صورت  معنا داری استان  در سرطان معده 2/. بالاتر از کشور قرار دارد.
اولین سرطان در استان سرطان برست (سینه) در زنان  و معده در مردان قرار دارد که نسبت به نرم کشوری هم پایین است.
 

 
دفعات مشاهده: 109 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان