دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ آموزش و پیشگیری مهمترین و اصلی‌ترین راه مبارزه با کوروناویروس است

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۱/۲۰ |

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛
آموزش و پیشگیری مهمترین و اصلی‌ترین راه مبارزه با کوروناویروس است

دکتر پرویز قزلباش در سمینار آموزشی کوروناویروس با بیان اینکه نکته و هسته اصلی و اساسی در مبارزه با کوروناویروس، بحث پیشگیری است اظهار کرد: هر چقدر ما بتوانیم در بحث آموزش و پیشگیری با راه‌های بسیار ساده و کم هزینه خوب عمل کنیم می‌توانیم کوروناویروس را به راحتی کنترل کنیم.
پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان در سمینار آموزشی کوروناویروس که صبح شنبه ۱۹ بهمن ماه سال‌جاری در مرکز همایش‌های بین‌المللی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه طی هفته‌های گذشته مواجه بودیم با یک نگرانی که از چین شروع شد و به تدریج این نگرانی تبدیل به یک نگرانی جهانی شد، اظهار کرد: اهمیت موضوع از این جهت است که یک موضوعی است که می‌تواند در دنیا موجب چالش جدی برای سیستم‌های بهداشتی شود و علاوه بر عواقبی که به لحاظ اجتماعی، اقتصادی ایجاد می‌کند، خیلی از مسائل را هم تحت الشعاع خود قرار می‌دهد.
دکتر پرویز قزلباش افزود: "در اهمیت این قضیه فقط همین نکته کافی است که سازمان بهداشت جهانی کوروناویروس جدید را به عنوان یک وضعیت اضطراری در کشورها اعلام می‌کند و این سازمان در کل تاریخ در چند مورد این اضطرار اعلام کرده است که یکی مربوط به کوروناویروس است. پس مسئله، مسئله جدی است و جدی بودن، معنی‌اش لزوماً این نیست که ما دچار اضطراب شویم بلکه معنی‌اش این است که این مسئله را باید جدی بگیریم".
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه بیماری کورونا بیماری است که می‌توانیم با رعایت اصول پیشگیری به مقابله با آن بپردازیم و کنترل کنیم و اگر بی‌توجهی کنیم می‌تواند عواقب جدی داشته باشد، تصریح کرد: در خصوص این بیماری؛ بحث یک شهر، یک استان، یک منطقه و یک کشور مطرح نیست و همه کشورها در این خصوص مسئولیت بسیار سنگینی دارند.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: بعد از بررسی‌های به عمل آمده درخصوص بیماری کورونا مشاهده شد که ویروس جدیدی، عامل این بیماری است که خصلت و رفتارهای جدیدی دارد و با ویروس کورونایی که قبلاً می‌شناختیم متفاوت بوده است و ۷۰% ویژگی‌های ژنتیکی و ساختاری این ویروس با ویروس‌های قبلی مشترک است و ۳۰% ساختارش متفاوت است و این ساختار متفاوت باعث شده که این ویروس رفتار متفاوتی نسبت به کوروناویروس‌های قبلی داشته باشد .
به گفته دکتر قزلباش ویروس کورونا چند ویژگی دارد: اولاً ویروس جدیدی است و هنوز ما نمی‌دانیم چه رفتاری را خواهد داشت، خیلی سریع سرایت می‌کند و با تعداد کمتری ویروس می‌تواند ایجاد بیماری کند .
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان همچنین ابراز کرد: این ویروس فعلا واکسن ندارد و نکته دوم این است که تاکنون هیچ دارویی برای درمان این بیماری وجود ندارد.
مقام عالی دانشگاه تاکید کرد: نکته و هسته اصلی و اساسی در مبارزه با کوروناویروس، بحث پیشگیری است. یعنی هر چقدر ما بتوانیم در بحث آموزش و پیشگیری با راه‌های بسیار ساده و کم هزینه خوب عمل کنیم می‌توانیم کوروناویروس را به راحتی کنترل کنیم. پس محور اصلی درمان و واکس نیست بلکه آموزش و پیشگیری است.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه کوروناویروس جدید، ویروسی است که علائم تنفسی در آن غالب‌تر است افزود: خوشبختانه در ایران تا به امروز و تا این لحظه مورد مثبت گزارش نشده است و نتیجه آزمایشات موار مشکوک گزارش شده در استان نیز منفی بوده است.
 دکتر قزلباش ادامه داد: از آن زمانی که این بحث مطرح شد سیاست وزارت بهداشت این بود که اقدامات جدی در این ارتباط صورت گیرد که در استان زنجان نیز جلسات و هماهنگی‌های درون و برون بخشی برگزار شده و آمادگی‌های لازم در واحدهای تابعه دانشگاه صورت گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: در سطح استان نیز با حساسیتی که جناب آقای استاندار دارند جلساتی ازجمله قرارگاه زیستی، پدافند غیرعامل و ستاد بحران تشکیل شد و هماهنگی‌های لازم در سطح استان صورت گرفت و انتظارات از دستگاه‌های اجرایی به صورت مکتوب ابلاغ شد.
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان تصریح کرد: وقتی یک بیماری شروع می‌شود می‌تواند بخش سیاسی، بخش روابط بین‌الملل و اقتصاد ما را تحت‌الشعاع قرار دهد و در این خصوص نکته اصلی و هنر این است که بتوانیم این بیماری را کنترل کنیم به نحوی که بخش‌های دیگر آسیب نبینند و یکی از کارهایی که در این راستا انجام دادیم در حوزه صنعت بود که همکاری کردند و همه اتباع چینی شاغل در شرکت‌های صنعتی استان تحت مراقبت قرار گرفتند
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به انتظارات درخصوص اعلام موارد مشکوک در استان اظهار کرد: سیاست کلی کشور و وزارت بهداشت این است که بحث موارد مشکوک فقط از یک کانال مدیریت شود و سیاست درستی هم است و این به معنا نیست که ما پاسخگو نیستیم ولی برای جلوگیری از شایعات و تشویش اذهان عمومی مقرر شده که آمار موارد مشکوک و یا قطعی بیماری فقط توسط وزارت بهداشت با هماهنگی دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام گردد.
در ادامه این سمینار دکتر احمدرضا مبین مدیر گروه عفونی دانشگاه به تشریح کلیات، راه‌های انتقال و روش‌های تشخیص، دکتر افسانه کرمی متخصص عفونی و فوکال پوینت علمی کوروناویروس دانشگاه در رابطه به علایم بالینی، درمان و واکسناسیون، دکتر امیرحسین مقتدر مژدهی متخصص عفونی و عضو هیأت علمی دانشگاه درخصوص روش‌های پیشگیری و احتیاطات استاندارد، دکتر صمد قدرتی فوق تخصص ریه و فوکال پوینت علمی کوروناویروس مرکز آموزشی درمانی ولیعصر (عج) در خصوص برخورد با نارسایی حاد تنفسی ناشی از کوروناویروس و دکتر پریشاد قوام مشاور و رییس گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشت دانشگاه نیز در رابطه با تبیین نحوه تشکیل هسته‌های آموزشی و آموزش‌های عمومی در سازمان‌ها و ادارات، پرداختند.
در پایان سمینار پنل پرسش و پاسخ باحضور دکتر صائینی معاون بهداشت دانشگاه، دکتر آرمانی‌کیان معاون درمان دانشگاه، دکتر قدرتی فوق تخصص ریه و دکتر مبین مدیرگروه عفونی دانشگاه برگزار، و به سوالات شرکت کنندگان پاسخ داده شد.

دفعات مشاهده: 376 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر