دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

| تاریخ ارسال: 1399/4/9 |

متخصص طب سنتی؛
بیماری کرونا هزارچهره است و عوارض آن مدام تغییر شکل می‌دهد

دکتر نرجس خواصی در برنامه سلامت با بیان اینکه بیماری کرونا هزارچهره است و عوارض آن مدام تغییر شکل می‌دهد اظهار داشت: کروناویروس به شکل بیماری فصل بروز می‌کند که در زمستان به شکل بیماری تنفسی بود و در فصل تابستان بیشتر درگیری گوارشی ایجاد کرده است.

پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، متخصص طب سنتی یک‌شنبه هشتم تیرماه سال‌جاری، در برنامه سلامت مستقر در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اظهار داشت: تقویت سیستم ایمنی بدن در گام اول با رعایت اصول بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک میسر می‌شود .

دکتر خواصی با اشاره به دستوالعمل مفصل گروه طب ایرانی وزارت بهداشت درخصوص تاب‌آوری جسمی و روانی تصریح کرد: تاب‌آوری کنار آمدن با شرایط استرس‌زا است و در این راستا، برای تقویت سیستم ایمنی و رفع استرس، رعایت اصول ششگانه طب سنتی، حایز اهمیت است که یکی از این اصول، سلامت آب و هوا است و بر این اساس افراد باید سعی کنند در فضای بسته که آلوده است قرار نگیرند و در صورت بیماری، از ماسک استفاده کنند.

وی تصریح کرد: استشمام بوهای خوش و ملایم، گوش دادن به موسیقی و استفاده از رنگ‌های ملایم نیز در شرایط استرس حائز اهمیت است.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه سلامت خواب نیز از دیگر اصول ششگانه است اظهار داشت: داشتن خواب و بیداری مناسب، به موقع و به اندازه خوابیدن و بیدار شدن است و همچنین دیر خوابیدن علاوه بر تاثیر منفی بر سندرم متابولیک به خصوص برای بیماران دیابتی و چربی خون، سیستم ایمنی بدن را هم ضعیف می‌کند.

به گفته دکتر خواصی سومین اصل ششگانه در مورد خوردن و آشامیدن است که در این راستا، مصرف زنجبیل، غذاهای ادویه‌دار و فلفلی، دارچین و ... با مقدار بالا نه تنها مفید نیست بلکه شرایط را بدتر می‌کند و باعث گرمازدگی و ... می‌شود و همچنین نوشیدن ترکیب عسل، آب و گلاب خیلی مفید است ولی افراد مبتلا به قندخون بالا، عسل را با احتیاط مصرف کنند .

وی با تاکید بر اهمیت انجام ورزش و پیاده‌روی ملایم ابراز داشت: انجام ورزش با رعایت فاصله گذاری اجتماعی هیچ مانعی ندارد.

متخصص طب سنتی با بیان اینکه گلاب به عنوان مفرح و نشاط‌‌آور است و اثر ضدعفونی و ضد ویروسی ندارد افزود: در فصل تابستان یکسری توصیه‌ها داریم که خیلی مفید است ازجمله تقلیل غذا که به صورت عادی باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش کالری می‌شود و برای این کار باید غذاهای سهل‌الوصول و سهل‌الهضم مثل سبزیجات، میوه‌ها و غذاهای گیاهی را بیشتر مصرف کنیم. و غذاهای حیوانی، گوشت و تخم‌مرغ را کاهش دهیم.

دکتر خواصی با بیان اینکه بیماری کرونا هزارچهره است و عوارض آن مدام تغییر شکل می‌دهد اظهار داشت: کروناویروس به شکل بیماری فصل بروز می‌کند که در زمستان به شکل بیماری تنفسی بود و در فصل تابستان بیشتر درگیری گوارشی ایجاد کرده است و لذا، همچنان باید با رعایت اصول بهداشتی، فاصله یک‌ونیم الی دو متری و استفاده از ماسک، از ابتلای به آن پیشگیری کنیم.

وی با تاکید براینکه کودکان هم به کرونا مبتلا می‌شوند اظهار داشت: کودکان خودشان اصول بهداشتی را جدی نمی‌گیرند و زودتر از شرایط خسته می‌شوند. که باید با توجه بیشتر، در رعایت اصول بهداشتی به آنها کمک کنیم و آنها را در معرض مکان‌هایی که آلوده هستند، قرار ندهیم .

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 397 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر