دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛ افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان زنجان نگران کننده است

| تاریخ ارسال: 1399/4/10 |

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛

افزایش شمار مبتلایان به کرونا در استان زنجان نگران کننده است

دکتر پرویز قزلباش در برنامه رادیویی اوز به اوز درخصوص افزایش آمار مبتلایان به کرونا اظهار داشت: پیش از این مجموع بستری‌های کرونایی در یک بیمارستان زنجان به ۲۳۰ نفر می‌رسید که اکنون این تعداد به بیش از ۵۰۰ بیمار رسیده است که این افزایش آمار در این استان به ویژه شهر زنجان نگران کننده است .

پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان ظهر سه‌شنبه  نهم تیرماه در در برنامه رادیویی اوز به اوز اظهار داشت: طی روزهای اخیر روند شتابان افزایش شمار بستری‌های مبتلا به کرونا و بیماران بدحال نیازمند مراقبت‌های ویژه در آی سی یو بیمارستان‌های استان، موجب نگرانی دست‌اندرکاران بخش بهداشت و درمان زنجان شده است.

دکتر قزلباش با اشاره به اینکه پیش از این مجموع بستری‌های کرونایی در یک بیمارستان زنجان به ۲۳۰ نفر می‌رسید که اکنون این تعداد به بیش از ۵۰۰ بیمار رسیده است افزود: افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این استان به ویژه شهر زنجان نگران کننده است که بروز این مساله به دلیل بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از سوی صنوف مختلف و شهروندان است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستان‌های این استان اعم از دولتی و غیردولتی حدود ۲ هزار تخت است ادامه داد: بر این اساس در این مراکز باید به بیماران دیگر نظیر سرطانی‌ها، خونریزی گوارشی، اعمال جراحی و غیره نیز خدمات‌رسانی شود که روند افزایشی شمار مبتلایان به کرونا سرویس‌دهی به دیگر بیماران را با جالش جدی مواجه می‌کند.

به گفته دکتر قزلباش در حال حاضر ظرفیت اختصاص یافته به بستری بیماران کرونایی در بیمارستان ولی‌عصر (عج) این شهر تکمیل شده و بر این اساس برای خدمات‌رسانی بهتر بخش‌های دیگر نیز به این مرکز درمانی افزوده شده است.

دبیر ستاد کرونا استان با اشاره به همکاری‌ بسیارخوب بیمارستان‌های غیر دولتی استان ادامه داد: طبق رایزنی انجام گرفته از ظرفیت بیمارستان‌های غیردولتی به ویژه بیمارستان خصوصی بهمن نیز برای پذیرش و بستری بیماران کرونایی بهره‌گیری شده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تاکید براینکه رعایت حداقل‌های پیشگیری از بیماری کرونا می‌تواند افراد را در برابر ابتلا به این نوع بیماری ایمن کند افزود: توجه به این مهم علاوه بر احترام به سلامت فردی، سلامت دیگر افراد جامعه را نیز تامین می‌کند، موضوعی که هم اکنون نسبت به گذشته مورد غفلت واقع شده است.

مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان عمده‌ترین علل افزایش شمار مبتلایان به کرونا در این استان طی هفته گذشته را؛ برگزاری مراسم‌های عزا و عروسی بیان و تصریح کرد: متاسفانه برگزاری چنین مراسم‌ها با تعداد زیادی افراد مدعو، به منازل و به ویژه باغات کشیده شده و همین امر بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی تعداد مبتلایان را با روند صعودی مواجه کرده است.

رییس کلان منطقه ۶ آمایشی کشوری ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد مبتلا به این نوع بیماری به صورت دسته جمعی و یا خانوادگی در بیمارستان‌های این استان بستری شده‌اند و چه بسا دیگران را نیز آلوده کرده‌اند.

دکتر قزلباش درخصوص وضعیت آرامستان‌ها و تدفین اموات نیز ابراز داشت: در این خصوص نظارت‌های جدی و عالی مبتنی بر پروتکل‌های تدوین شده انجام می‌شود که حتی بخشی از دستورالعمل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توسط دست اندرکاران امر در استان نگارش و در سطح کشور نیز اجرایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: واقعیت امر این است که حتی به کارگیری ناظران بیشتر و بازرسی‌ها، در صورت رعایت نکردن شهروندان نتیجه لازم را نخواهد داشت و در زمان حاضر جلوگیری از ابتلا به این بیماری و قطع زنجیره انتقال تنها با رعایت توصیه‌های بهداشتی امکان‌پذیر است.

معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان نیز درخصوص روند افزایشی آمار مبتلایان به کرونا در استان اظهار داشت: اولین اولویت این است که همه اعم از مسئولین، مردم، بازاری، کارگر، خانه‌دار و شاغل، کشاورز و مهندس، به معنای عام پروتکل‌های بهداشتی و حفاظت فردی ازجمله استفاده از ماسک را در دستور کار قرار دهند و از حضور در مراسمات، مناسبت‌ها، تجمعات و مکان‌هایی که امکان ابتلا است، سفر غیر ضروری، خرید غیر ضروری و حضور در پارک‌هاو ... خودداری کنند.

دکتر خدابخش مرادی نکته سوم را؛ رعایت پروتکل‌های تعریف شده توسط واحدهای صنفی و اداری بیان، و تصریح کرد: برای رعایت پروتکل‌ها، کمیته‌های بازرسی تشکیل شده و سازمان صنعت، معدن و تجارت مکلف است، و در خود استانداری هم کمیته‌ای جهت بررسی و ارزیابی واحدهای تولیدی، صنفی و مراکزی که خدمات عمومی ارائه می‌دهند تشکیل شده، و اگر این واحدها پروتکل‌ها را رعایت نکنند با آنها برخورد خواهد شد.

رئیس ستاد کرونا استان تاکید کرد: تالارها تا الان هم مجوز فعالیت نداشته‌اند و روسای بیمارستان‌های استان معتقدند اغلب مراسم‌های عزا و عروسی در منازل برگزار می‌شود که در این مراسم‌ها پروتکل‌ها رعایت نمی‌شود و این ستاد درصدد است با بررسی و تهیه پروتکل‌هایی الزام آور، با فعالیت تالارها با ظرفیت ۴۰ درصد و رعایت نکات بهداشتی موافقت کند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری زنجان در خصوص تدفین اموات در آرامستان‌های این استان نیز اظهار داشت: پیش از این اموات در یک قطعه مشخص دفن می‌شدند و هم اکنون با مداخلات و تدابیر اتخاذ شده شمار قطعات دفن اموات به چهار قطعه افزایش یافته که بر این مهم نیز از سوی شهرداری‌ها نظارت‌های لازم انجام می‌شود.

دکتر مرادی درخصوص وضعیت تامین ماسک مورد نیاز شهروندان نیز اظهار داشت: بر اساس اعلام کمیته پیشتیانی ستاد کرونا در استان و آخرین رصدها، ماسک به میزان کافی تولید و به داروخانه‌ها توزیع شده است.

رئیس ستاد کرونا استان تاکیدکرد: همه اقشار و شهروندان با خود عهد ببندند، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی مراقب خود و اطرافیان خود باشند.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 869 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر