دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛

| تاریخ ارسال: 1399/4/11 |

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان؛
کمبودی در تامین ماسک و مواد ضدعفونی نداریم / تزریق واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریور تا پایان مهرماه

دکتر جواد تاج‌کی در نشست خبری کروناویروس، اظهار داشت: وسایل حفاظتی ازجمله ماسک و دستکش در حد نیاز در استان تولید می‌شود و در این خصوص کمبودی وجود ندارد.

پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان صبح چهارشنبه یازدهم تیرماه سال‌جاری در نشست خبری کروناویروس با ابراز تاسف از افزایش تعداد بیماران مراجعه‌کننده و بستری‌ها در بیمارستان‌های استان اظهار داشت: وسایل حفاظتی ازجمله ماسک و دستکش در حد نیاز در استان تولید می‌شود و در این خصوص کمبودی وجود ندارد.

دکتر تاج‌کی افزود: حدود ۵ واحد مجوز تولید ماسک دارند و یکی از این واحدها دارای دستگاه تمام اتوماتیک است و روزانه ۵۰ هزار ماسک تولید می‌کند و واحدهای تولیدی دیگر نیز درصدد هستند که دستگاه خود را تمام اتوماتیک کنند و اگر اینها هم بتوانند روند تولید خود را افزایش دهند، تولید روزانه ما بسیار بالا خواهد رفت و در این حالت، علاوه بر تامین نیاز استان، می‌توانیم به استان‌های دیگر هم ماسک صادر کنیم .

وی ادامه داد: علاوه بر تامین نیازهای مراکز درمانی دولتی، نیاز مراکز خصوصی، خیریهها و نهادها را هم در زمینه ماسک تامین می‌کنیم و به صورت هفتگی ماسک از طریق شرکت تعاونی داروسازان که یک شرکت پخش است در سطح داروخانه‌های استان توزیع می‌شود و همچنین، ازطریق شرکت پخش البرز و رازی هم در سطح داروخانه‌ها، توزیع ماسک را داریم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به انواع ماسک‌ها تصریح کرد: در سطح استان ماسک سه لایه و ماسک n۹۵ (پنج لایه) را تولید می‌کنیم که این ماسک‌ها از نفوذ ذرات ریز و ویروسها جلوگیری می‌کند و در این زمینه به اندازه کافی تولید داریم .

وی با بیان اینکه تقاضای زیادی برای استفاده از ماسک n۹۵ در سطح عموم وجود ندارد و طبیعی است ابراز داشت: ماسک‌های n۹۵ عمدتاً در مراکز درمانی و برای بیماران و افرادی که در معرض آلودگی هستند کاربرد دارد و از ماسک n۹۵ مازاد هم داریم و یکی از اقلامی که می‌توانیم به استان‌های دیگر و خارج از کشور صادر کنیم، این ماسک‌ها هستند.

به گفته دکتر تاج‌کی مقدار زیادی ماسک‌های غیر صنعتی سه لایه هم در استان توسط یک شرکت بزرگ ریسندگی و بافندگی در شرایط بهداشتی تولید می‌شود و از طریق داروخانه‌ها در اختیار مردم قرار می‌گیرد .

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: در بحث دستکش، دستکش‌های نایلونی و لاتکس، نیتریل و وینیل داریم و آن چیزی که نیاز است برای حفاظت فردی استفاده از دستکش نایلونی است و دستکش لاتکس و ... مخصوص پزشکان و پرستاران است که جراحی می‌کنند و افرادی که در مراکز درمانی با وسایل آلوده سر و کار دارند، و برای مشاغل پرخطر است .

وی با تاکید براینکه نیاز نداریم که در سطح جامعه از دستکش لاتکس، نیتریل و بینی ل استفاده کنیم تصریح کرد: به خاطر حفاظت فردی تمامی دستکش‌های نایلونی می‌تواند کمک کننده باشد و نهایتاً برای حفاظت فردی، باید اصول بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنیم.

دکتر تاج‌کی ادامه داد: درخصوص مواد ضدعفونی کننده کمبودی نداریم و انواع ضدعفونی کننده‌ها به شکل ژل، محلول‌های الکلی و محلول‌های با پایه آب در استان تولید می‌شود و همچنین از طریق شرکت‌های پخش از استان‌های دیگر هم وارد به استان وارد، و در سطح داروخانه‌ها توزیع می‌شود .

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در مورد واکسن آنفولانزا نیز اظهار داشت: واکسن آنفلوانزا از اواخر شهریور تا پایان مهرماه تزریق می‌شود و به جهت اینکه این واکسن در کشور تولید نمی‌شود، در این راستا وزارت بهداشت پیگیر ورود این واکسن به کشور است و امیدوار هستیم که بتوانیم این واکسن را تامین، و در اختیار افرادی که نیازمند هستند قرار دهیم .

به گزارش وب‌دا، نشست خبری کروناویروس به طور مستمر روزهای یکشنبه و چهارشنبه با حضور یکی از مسئولین ستاد دانشگاهی و اعضای قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل از استودیوسلامت استان زنجان، مستقر در مرکز همایشهای بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، ازطریق ویدیوکنفرانس برگزار می‌شود.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 874 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر