دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

دبیر علمی کرونا نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان؛ بیماری کرونا از طریق ارتباطات مادر و فرزند منتقل می‌شود

| تاریخ ارسال: 1399/5/9 |
دبیر علمی کرونا نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان؛
بیماری کرونا از طریق ارتباطات مادر و فرزند منتقل می‌شود

دکتر اصغر مرزبان در برنامه سلامت، اظهار داشت: بیماری کرونا از طریق ارتباطات مادر و فرزند منتقل می‌شود و اگر مادر علامت نداشته باشد می‌تواند با رعایت اصولی که گفته شد، با ریسک کمتری به بچه شیر بدهد.

پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، سه‌شنبه هفتم مردادماه سال‌جاری، دبیر علمی کرونا نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان در برنامه سلامت مستقر در مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه علوم پزشکی زنجان، اظهار داشت: کرونا سن و سال نمی‌شناسد و هر سنی مستعد ابتلا و درگیر شدن به این بیماری است.

دکتر مرزبان با بیان اینکه قبل از تعطیلات عید و فروردین، اطلاعات کافی درخصوص ویروس کرونا به دست نیامده بود و ازطرف دیگر هم باید به نسبت فراوانی جمعیت شیرخوار، نوزاد و کودک در مقایسه با بزرگسال توجه کنیم و اگر این موارد گفته شده را کنار هم بگذاریم، می‌بینیم که قبل از کرونا هم نوزاد مبتلا به کرونا داشتیم و الان هم داریم .

فوق تخصص نوزادان درخصوص انتقال کرونا از مادر به نوزاد تصریح کرد: نوزادان به طور معمول سه تا چهار هفته قبل از اینکه به اتاق زایمان هدایت شوند، اگر در یک محیطی بودند که این ویروس بوده، ریسک ابتلای به بیماری را دارند. و اطلاعاتی هم که جدیدا به دست آمده حاکی از اهمیت این موضوع است.

وی با اشاره به اینکه کودکان و نوزادان هم درگیر بیماری کرونا می‌شوند افزود: نوع علامت بالینی در این گروه‌های سنی نسبت به قبل و بعد از فروردین متفاوت شده و با توجه به اینکه همه می‌دانیم که چهره این ویروس در هر زمانی، ظاهرا تغییراتی پیدا کرده، برای همین مکانیزم اثری که این ویروس با بدن دارد و واکنش هر سیستم بدنی، در هر شخصی بسته به شرایط بیماری زمینهای و سن و سال، متفاوت است .

دبیر علمی کرونا نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان اظهار داشت: به طور معمول نوزاد متولدشده از یک مادر با علامت بالینی غیرمعمول و تب، باید از نظر عفونت باکتری بررسی شود. و اگر این مادر خیلی بدحال باشد مشخص است که شرایط برای وی برقرار نیست. اما اگر مادر حالش خوب، سرفه‌های غیرمعمول نداشته، و علامت بالینی هم ندارد، می‌تواند با رعایت اصول محافظتی و بهداشتی ازجمله شستن مکرر دست‌ها، ماسک زدن و رعایت فاصله اجتماعی، با کمک یک فردی، با نوزاد ارتباط برقرار کند .

به گفته دکتر مرزبان هنوز در مقالات منتشر نشده که بیماری کرونا از شیر مادر به نوزاد منتقل می‌شود. ولی جدیدا یک موردی گزارش شده که کرونا از جفت مادر و بند ناف به نوزاد منتقل شده و بعد از تولد علامت‌دار، و آزمایش کرونایش هم، مثبت اعلام شده است. ولی فقط با این یک مورد هم نمی‌توان اثبات کرد. و به همین جهت نیاز به بررسی تکمیلی بیشتر وجود دارد.

فوق تخصص نوزادان افزود: بیماری کرونا از طریق ارتباطات مادر و فرزند منتقل می‌شود و اگر مادر علامت نداشته باشد می‌تواند با رعایت اصولی که گفته شد، با ریسک کمتری به بچه شیر بدهد، و نتیجه اینکه، نقل و انتقال این ویروس بین مادر و فرزند دوطرفه است و رعایت اصول گفته شده می‌تواند انتقال ویروس را کمرنگ‌تر کند.

وی با بیان اینکه کرونا تابلوی بالینی بدی در کودک و شیرخوار دارد، ازجمله تب‌، اختلال هوشیاری و مشکل تنفسی جدید، و نیز یک نوع التهابی ناشی از ورود این ویروس به بدن، که در کل سیستم بدن مشکل آفرینی و اختلال هوشیاری ایجادکرده، و در نهایت در تمامی سنین در سطح سلولی کمبود اکسیژن ایجاد می‌کند. ولی موضوعی که در سنین پایین خیلی حیاتی‌تر است این است که این اتفاقات، انتهایش به درگیری ارگان‌های مختلف و اختلال در اکسیژن‌رسانی به سلول‌ها ختم می‌شود و این شرایط به گونه‌ای است که به ظاهر همه چیز خوب، ولی در سطح سلولی، پیامدهای خودش را ایجاد می‌کند.

دبیر علمی کرونا نوزادان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان با بیان اینکه همه ما می‌دانیم که بیماری کرونا هیچ دارو و واکسنی ندارد، و موضوع مهم در این خصوص، پیشگیری و جلوگیری از انتقال بیماری است و در این راستا بر جدی گرفتن شستشوی مکرر دست‌ها و استفاده اصولی از ماسک تاکید می‌شود.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 700 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر