Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
:: ::
بخش‌های اصلی
ریاست::
واحد نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی::
واحد صدور پروانه های بهداشتی::
واحد اطلاع رسانی و رسیدگی به شکایات::
سایت های مرتبط::
بازگشت به صفحه اصلی::
::
ناظر اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی باشید

ارتباط مستقیم با

 ریاست اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی

شما می توانید در صورت مشاهده هرگونه تخلف در خصوص  عملکرد کارشناسان اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی مراتب را مستقیما با ریاست مطرح نمایید.

آدرس ایمیل:

Foodsup@zums.ac.ir 

..
تماس با ما

شماره تماس اداره نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی زنجان

024-33364985-7

آدرس :زنجان،خیابان امام خمینی ،پایین تر از چهار راه امیر کبیر،جنب مرکز بهداشت شهرستان زنجان

..
فرآورده های غیر مجاز
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
واحد اطلاع رسانی غذا

 شماره تماس 

واحد اطلاع رسانی غذا

024-33550101

..
سامانه استعلام پروانه های بهداشتی استان زنجان
.
جهت کسب اطلاعات بیشتر با واحد اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی به شماره 33550101 تماس حاصل فرمایید.
..
:: اطلاع رسانی ::
 | تاریخ ارسال: 1390/8/7 | 

  چهار درس ساده برای جلوگیری از بروز مسمومیت های غذایی در خانه

  

  1-بهداشت و پاکیزگی

  باکتری ها در سرتا سر آشپزخانه پخش می شوند و دست های شما، تخته های برش، چاقوها و سطوح آشپزخانه را آلوده می کنند نظافت مستمر می تواند از بروز آن جلوگیری کند. دست هایتان را با آب گرم و صابون بمدت 20 ثانیه قبل و بعد از تهیه غذا بشوئید. تخته های برش، ظروف و وسایل آشپزخانه را بعد از تهیه هر غذا و قبل از شروع تهیه غذای بعدی تمیز نمائید. برای تمیز کردن سطوح آشپزخانه از حوله کاغذی استفاده نمائید. اگر از پارچه استفاده می نمائید آنها را بطور مرتب با آب داغ و پاک کننده مناسب بشوئید. میوه جات و سبزیجات را کاملاً با آب روان شستشو دهید. سطوح میوه ها و سبزیجات سخت را با برس مخصوص و زیر آب جاری کاملاً بمالید و شستشو دهید.

 

AWT IMAGE

  2- جداسازی کنید

  آلودگی متقاطع علت پخش آلودگی میکروبی است. گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تراوشات آنها را از غذاهای آماده مصرف دور نگهدارید. از تخته برش جداگانه برای گوشت، مرغ، ماهی با سایر غذاها استفاده نمائید. گوشت مرغ و تخم مرغ را از سایر غذاها در فروشگاه، کیف خرید و یخچال جدا نگهداری نمائید. هرگز غذای پخته شده را در بشقابی که قبلاً گوشت خام، مرغ، ماهی یا تخم مرغ در آن بوده، قرار ندهید.

 

 

  3- خوب بپزید

  گوشت قرمز، مرغ و ماهی را کاملاً بپزید. قطعات گوشت و مرغ را تا رسیدن دمای عمق آن به دمای مناسب حرارت دهید . تغییر رنگ آن نشانه پختن مناسب نیست. برای گرم کردن مجدد مواد غذایی حتماً آنها را تا 74 درجه سانتی گراد حرارت دهید. غذاهای آبکی را تا دمای جوش حرارت دهید . تخم مرغ آب پز را تا سفت شدن سفید و زرده آن حرارت دهید، تخم مرغ نیمرو را تا دمای71 درجه سانتی گراد حرارت دهید.

 

 

  4- خنک کردن

  باکتریها سریعاً در دمای بین 5/4 تا 60 درجه سانتی گراد رشد می کنند بنابراین سرد کردن مواد غذایی موثرترین روش کاهش خطر بیماریهای ناشی از مواد غذایی است.

  باقیمانده غذاها را بلافاصله خنک و در یخچال در دمای حداقل 4 درجه سانتی گراد نگهداری نمائید . دمای یخچال را با ترمومتر کنترل نمائید . گوشت، مرغ، تخم مرغ و دیگر غذاهای فساد پذیر را بلافاصله پس از خرید در یخچال نگهداری کنید . مواد غذایی یخ زده را هرگز در دمای معمولی یخ زدایی نکنید . سه راه مطمئن برای یخ زدایی عبارتند از قراردادن در یخچال، در آب سرد و در میکروویو . غذاهای یخ زدایی شده در آب سرد و میکروویو باید بلافاصله پخته شوند .

 

 

دفعات مشاهده: 1295 بار   |   دفعات چاپ: 363 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 71 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان