Zanjan University of Medical Sciences پست الكترونيك · درباره دانشگاه · اخبار دانشگاه · نقشه پايگاه · كتابخانه · English
شناسه کاربری رمز عبور ثبت نام در پایگاه | فراموشی رمز
برگشت به دانشگاه علوم پزشکی زنجان
شرح وظایف::
اطلاع رسانی دارو::
ADR::
کمیته بررسی نسخ::
پیگیری داروهای کمیاب::
برگشت به صفحه اصلی::

دریافت اطلاعات پایگاه
:: پیامها و هشدارها در خصوص مصرف داروها ::

پیامها و هشدارها در خصوص مصرف داروها

1-قبل از مصرف دارو ، دستهایتان را بشویید .

2-ظرف محتوی دارو را از نظر مشخصات دارو ( نام ، دوزاژ و فواصل تجویز ) چک کنید .

3-تاریخ انقضاء مصرف دارو را ببینید .

4-دارو را در درجه حرارت توصیه شده توسط کارخانه سازنده ، نگهداری نمایید .

5-داروها را از دسترس اطفال دور نگهدارید .

6-داروها را دور از نور خورشید و حرارت نگهداری نمایید .

7-قبل از مصرف بروشور یا برچسب دارو را در نور مناسب مطالعه نمایید .

8-دارو را خرد نکنید و در صورت نیاز به خرد کردن دارو ، از پزشک یا داروساز سؤال نمایید .

9-در صورت بروز علایم جدید ناشی از مصرف دارو ، پزشک را مطلع سازید .

10-داروهای تاریخ گذشته را دور بریزید .

11- داروها را با دوزاژ توصیه شده به کار برید .

12- از خود درمانی با داروها پرهیز نمایید .

13- برچسب داروها را پاره نکنید .

14-به توصیه افراد غیر از کادر درمانی ، دارو مصرف نکنید .

15-در تجویز داروها به سالمندان دقت نمایید .

16- دوره درمان را کامل کنید .

17-از تماس دارو ( مثل قطره یا پماد ) به ناحیه مبتلا ، پرهیز نمایید .

18- داروها را به دقت در وقتهای تعیین شده مصرف نمایید .

19- در صورتی که دوز مصرفی دارو را فراموش کردید ، با پزشک مشورت نمایید .

20-اگر علایم بیماری شما با مصرف دارو ، تغییری نکردند یا شدیدتر شدند ، پزشک را در جریان قرار دهید .

21- در صورتی که نیاز به مخلوط کردن دارو با شیر ، آب ، شربت ها ، سوپها ، آب میوه ها باشد ، این مسئله را از پزشک یا داروساز سوال نمایید .

22- اگر قبل از مراجعه به پزشک ، از دارو یا داروهایی استفاده کردید ، پزشک را مطلع سازید .

23-در صورتی که به دارو یا داروهایی حساسیت دارید ، پزشک را در جریان قرار دهید .

24-بدون نسخه پزشک ، اقدام به تهیه دارو ننمایید .

25- در مصرف داروهای OTC و مسکن ها زیاده روی نکنید .

26-به کودکان خود بیاموزید که دارو ، شیرینی یا غذا نیست .

27-به سالمندان کمک کنید که دارو یا داروهای خود را صحیح و به موقع مصرف نمایند .

28-هرگز داروها یا جعبه های محتوی دارو را به عنوان اسباب بازی در اختیار کودکان قرار ندهید .

29-درتجویز و مصرف داروهایی که دوز سمی و درمانی نزدیک بهم دارند ( مانند دیگوکسین ) دقت بیشتری لازم است .

30-اگر دچار اختلال کلیوی یا کبدی هستید ، پزشک را در جریان بگذارید .

31- چنانچه بیماری خاصی ( از جمله گوارشی ، ریوی ، قلبی و عروقی ) دارید به پزشک اطلاع دهید .

32-هرگز دوزاژ و طول درمان داروها را تغییر ندهید .

33-تجدید نسخه ، نیاز به دستور پزشک دارد .

34-سیگار نکشید .

35-ورزش کنید .

36-از رژیم غذایی ، سبزی ، میوه و ماهی بیشتر استفاده نمایید .

37- به توصیه پزشک در مورد پرهیز غذایی ، عمل نمایید . این امر بویژه ، در بیمارانی چون مبتلایان به دیابت ، فشار خون و نارسایی قلبی حائز اهمیت است .

38-از مصرف آسپرین در ناراحتی های گوارشی و آسم پرهیز نمایید .

39- در صورت مصرف بیش از حد دارو با مرکز درمان مسمومیت ها تماس بگیرید .

40-اگر دارو یا داروهای مسکن و خواب آور مصرف می نمایید ، از رانندگی و کارهای دقیق ( مثل خیاطی ، کار با آلات تیز ) پرهیز کنید .

41-از مصرف الکل بپرهیزید.

42-خودسرانه ، اقدام به قطع دارو یا داروهای تجویزی نکنید ، زیرا برخی از داروها ، پس از قطع ناگهانی باعث واکنش های نامطلوب در بدن می شوند .

43- توجه داشته باشید که داروهایی که به وفور در دسترس عموم قرار دارند از جمله آسپرین ، استامینوفن ، آکسار ، قرص های سرماخوردگی ، شربتهای ضد سرفه ، همگی دارای عواض هستند . از مصرف بی رویه این داروها پرهیز نمایید .

44-ضایعات باید پس از تشخیص با داروهای خاص درمان شوند .

45-بدون دستور پزشک ، از پانسمان بسته هنگام مصرف داروی موضعی کورتون پرهیز نمایید .

46-روش صحیح مصرف داروها را از پزشک سوال نمایید .

47-قبل و بعد از مصرف داروهای موضعی ، دستهای خود را بشویید .

48-در صورت مصرف زیاد و دراز مدت آسپرین ، امکان بروز پتشی ، خونریزی ، لثه ها و خونریزی گوارشی وجود دارد .

49-از مصرف منظم داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) همراه استامینوفن پرهیز نمایید . استامینوفن را بیش از 10 روز مصرف نکنید .

50- پیشگیری بهتر از درمان است . لذا بهداشت را رعایت کنید و واکسیناسیون را به موقع انجام دهید .

51 - دارو ، ماده ای است شیمیایی که جهت درمان ، تشخیص یا پیشگیری بیمار تجویز می شود و لاغیر

52-از مصرف داروهای هورمونی بدون نسخه پزشک ، برای مواردی چون لاغری ، چاقی یا عضلانی شدن ، جداً پرهیز نمایید .

53- در برخی از بیماریها مثل دیابت و فشار خون ، مصرف دارو یا داروها باید با مدت نامحدود انجام شود . از قطع خودسرانه این داروها پرهیز نمایید .

54-قطره چکان و پمادها را پس از مصرف نشویید ، یا با دستمال ، پارچه یا کاغذ پاک نکنید . بلکه آنها را بدون اینکه با موضع تماس پیدا کنند ، به ظرف محتوی آن برگردانید و محکم ببندید .

دفعات مشاهده: 10433 بار   |   دفعات چاپ: 1079 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 231 بار   |   0 نظر