دوره 12، شماره 33 - ( 1398 )                   جلد 12 شماره 33 صفحات 1-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dinmohammadi M, Avazeh A. Designing implementing and evaluating the settlement of the senior undergraduate nursing students at the Educational and Treatment Center of Zanjan University of Medical Sciences. J Med Educ Dev. 2019; 12 (33) :1-7
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-1037-fa.html
دین محمدی محمدرضا، آوازه آذر. طراحی، اجرا و ارزشیابی مقیم سازی دانشجویان سال آخر کارشناسی پرستاری در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1398; 12 (33) :1-7

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-1037-fa.html

گروه پرستاری ،دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (919 مشاهده)
زمینه و هدف: تجارب دانشجویان پرستاری در دوره کارآموزی در عرصه نیازمند مراقبت و مدیریت هوشمندانه است. این برنامه با هدف مقیم سازی دانشجویان سال آخر کارشناسی پرستاری در مراکز آموزشی درمانی طراحی و به اجرا درآمد.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای تک گروهی قبل و بعد آموزش بالینی دانشجویان کارشناسی پرستاری در سال آخر دوره تحصیلی به صورت حضور در نوبت کاری کامل در بخش های داخلی و جراحی مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج) دانشگاه علوم پزشکی زنجان تحت نظارت همکار آموزشی بخش و مربی ارشد مستقر در مرکز برنامه ریزی گردید.  برنامه از نیمسال اول تحصیلی 96-95 شروع و تا نیمسال دوم تحصیلی 97-96 ادامه پیدا کرد. تیم برنامه ریز و اجرایی این برنامه در دانشکده و تیم متناظر آن در مرکز آموزشی و درمانی، مسئولیت برنامه ریزی، اجرا، نظارت و ارزشیابی برنامه را به عهده داشتند. رضایت مندی دانشجویان از برنامه و واکنش و بازخورد آنها و تیم برنامه ریز و اجرایی مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه از سطح یک مدل کرک پاتریک برای ارزیابی برنامه استفاده گردید.
یافته­‌ها: اکثر دانشجویان شرکت کننده در برنامه اذعان داشتند که برنامه در آمادگی حرفه ای، مسئولیت پذیری و بهبود اعتماد به نفس و استقلال کاری آنها نسبت به برنامه معمول Conventional تاثیر مثبت داشته است. آنها نقد های نیز به برنامه داشتند که به مهمترین آنها در متن مقاله اشاره شده است. همچنین سرپرستاران و همکاران آموزشی مرکز آموزشی درمانی معتقد بودند که برنامه علاوه بر دستیابی فراگیران به اهداف آموزشی، توانسته است بار مراقبتی کارکنان پرستاری بخش ها را نیز تعدیل نماید.
نتیجه گیری: ارزیابی برنامه بیانگر موفقیت برنامه در دستیابی به اهداف آموزشی بود. به نظر می رسد اجرای برنامه های مشابه در این مقطع از دوره آموزشی دانشجویان نه تنها به تسهیل گذر نقش حرفه ای دانشجویان کمک می نماید، بلکه در صورت اجرای موثر می تواند به تعدیل چالش کمبود نیروی پرستاری کشور هم کمک نماید. توصیه می گردد با انجام مطالعاتی امکان اجرای چنین برنامه ای را در سال آخر دوره آموزشی رشته های مرتبط از جمله کارشناسی مامایی و دیگر رشته های پیراپزشکی بررسی نمایند.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۲۴ | پذیرش: ۱۳۹۸/۳/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۱۸

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.