دوره 5، شماره 8 - ( 1391 )                   جلد 5 شماره 8 صفحات 69-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghafouri Fard M, Haririan H, Aghajanloo A, Akbari M, Shirvani Y. Obstacles of Nursing Process Application from Perspective of the Nursing Instructor and Nursing Students in Zanjan Faculty of Nursing and Midwifery . J Med Educ Dev. 2012; 5 (8) :69-77
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-106-fa.html
غفوری فرد منصور، حریریان حمید رضا، آقاجانلو علی، اکبری محمد، شیروانی یداله. بررسی موانع اجرای فرآیند پرستاری از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده ی پرستاری و مامایی زنجان . مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1391; 5 (8) :69-77

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-106-fa.html

دانشکده پرستاری و مامایی زنجان
چکیده:   (32877 مشاهده)
زمینه و هدف: فرآیند پرستاری به عنوان هسته ی اصلی کار پرستاری است که اجرای کامل آن باعث دستیابی به مراقبت جامع و علمی از بیماران می گردد. علیرغم آموزش فرآیند پرستاری در دانشکده های پرستاری، این روش سیستماتیک در بیمارستان های ما اجرا نمی شود. بنابراین شناسایی موانع اجرای فرآیند پرستاری ضروری به نظر می رسد؛ این پژوهش با هدف شناساسایی موانع اجرای فرآیند پرستاری از دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی زنجان در سال 1390 انجام شد. روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه ی توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی است که در آن تعداد 67 نفر( 19 نفر اعضای هیات علمی و 48 نفر از دانشجویان سال آخر پرستاری) دانشکده ی پرستاری و مامایی زنجان بر اساس سرشماری انتخاب شدند اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج این مطالعه، مهم ترین موانع فردی و مدیریتی از دیدگاه اعضای هیات علمی به ترتیب نداشتن اطلاع کامل از مفهوم فرآیند پرستاری (5/89 درصد) و عدم پیگیری و نظارت بر اجرای فرآیند پرستاری از طرف مسوولین پرستاری (7/94درصد) بود. علاوه براین، مهم ترین موانع فردی و مدیریتی از دیدگاه دانشجویان نیز به ترتیب یادگیری ناکافی در مورد فرآیند پرستاری (3/81 درصد) و عدم پیگیری و نظارت به اجرای فرآیند پرستاری از طرف مسوولین پرستاری(5/87درصد)تعیین شد.درچهار مورد از موانع اجرای فرآیند پرستاری، بین اساتید و دانشجویان اختلاف معنی داری دیده شد(50/0>P ). نتیجه‌گیری : بر اساس یافته های مطالعه، مسوولین بهداشتی کشور باید با به کارگیری و استخدام نیروهای پرستاری به میزان کافی و ارایه ی آموزش های لازم به دانشجویان و نیز برگزاری دوره های بازآموزی و فراهم کردن زمینه ی اجرای فرآیند پرستاری به ارتقای مراقبت ها کمک نمایند.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: 1391/2/16 | پذیرش: 1391/2/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.