دوره 11، شماره 32 - ( 12-1397 )                   جلد 11 شماره 32 صفحات 1-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Javadi N, Rahmanian M, Alipour A. Comparison of Effectiveness of Presenting Images in Visual Education of Students on Brain Function . J Med Educ Dev. 2019; 11 (32) :1-12
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-1092-fa.html
جوادی ندا، رحمانیان مهدیه، علیپور احمد. مقایسه‌ی اثربخشی نحوه‌ی ارائه‌ی تصاویر در آموزش‌های دیداری بر عملکرد مغز دانشجویان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1397; 11 (32) :1-12

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-1092-fa.html

گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد واحد مرکز تهران، تهران، ایران
چکیده:   (3835 مشاهده)
زمینه و هدف: رویکردهای نظری مرتبط با وقوع یادگیری بیشتر از آنکه مبتنی بر عینیت باشند، مبتنی بر مشاهدات محققان هستند. یکی از رویکردهای مطالعه‌­ی اثرات تحولات در آموزش مجازی، بر اساس رویکرد فیزیولوژیک است. هدف پژوهش حاضر، مقایسه­‌ی اثربخشی نحوه­‌ی ارائه­‌ی تصاویر در آموزش‌­های دیداری بر عملکرد مغز دانشجویان می‌­باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر، یک طرح تحقیق آزمایشی عاملی 2 × 2 × 2 برای مقایسه اثرات سه متغیر مستقل، هوش فضایی (پایین ، بالا)، عمق (دو، سه بعدی) و حرکت (ثابت، پویا) روی دو متغیر وابسته قدرت آلفا و یادآوری بود. جامعه­‌ی آماری، کلیه‌­ی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه بقیه‌الله تهران بودند که با روش نمونه‌گیری هدفمند، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در گروه­‌های آزمایشی قرار گرفتند، آزمون چرخش ذهنی وندنبرگ و کیوز به منظور دسته‌بندی به دو گروه با هوش فضایی بالا و پایین، آزمون محقق ساخته برای سنجش یادآوری و الکتروآنسفالوگرام برای ضبط امواج مغزی استفاده شد.
یافته‌­ها: نتایج تحلیل واریانس نشان داد، تفاوت معناداری در دامنه­‌ی آلفا بین سبک‌­های ارائه‌­ی دیداری وجود ندارد، اثرات تعاملی هوش فضایی و حرکت بر قدرت امواج آلفا معنادار است.
نتیجه گیری: میانگین نمرات موج آلفا، در حالت تصاویر ایستا، برای گروه با هوش فضایی بالا کمتر از هوش فضایی پایین است، و نیز در حالت انیمیشن، امواج آلفا در افراد با هوش فضایی بالا، بیشتر از افراد با هوش فضایی پایین است. بر این اساس نتیجه گرفته می­‌شود برای افراد با هوش فضایی پایین تصاویر دو بعدی متحرک و برای افراد با هوش فضایی بالا تصاویر متحرک سه بعدی در یادآوری موثرتر و مناسب­تراند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۱/۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۲/۲۶

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.