دوره 6، شماره 11 - ( 7-1392 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Basir Shabestari S, Shirinbak I, Sefidi F, Sherkat Daliri H. Evaluation of the relationship between educational development and social adjustment among Qazvin Dental students in 2010-11. J Med Educ Dev. 2013; 6 (11) :1-10
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-134-fa.html
بصیر شبستری سمیرا، شیرین بک ایمان، سفیدی فاطمه، شرکت دلیری حسین. بررسی رابطه میان سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانشجویان دندان پزشکی در سال تحصیلی 90- 1389. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1392; 6 (11) :1-10

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-134-fa.html

علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (17222 مشاهده)
زمینه و هدف: دستیابی به حداکثر پیشرفت تحصیلی از جمله اهداف عالی آموزش است. سازگاری اجتماعی مهم‌ترین نشانه‌ی سلامت روان می-باشد. از آنجایی‌که هیچ یک از پژوهش های داخلی ٬ به مطالعه‌ی رابطه پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی در دانشجویان دندانپزشکی نپرداخته، برآن شدیم که به انجام تحقیق حاضر بپردازیم. روش بررسی: در سال تحصیلی 90- 1389 تعداد 87 نفر از دانشجویان دندانپزشکی قزوین وارد مطالعه‌ی توصیفی تحلیلی شدند. بدین نحو که براساس شماره‌ی دانشجویی ، مشخصات فردی و نیز معدل تحصیلی سه ترم اخیر دانشجویان مشخص شد . بسته به سیر پیشرفت تحصیلی چهار دسته پرسشنامه‌ی کالیفرنیا (سوالات مشابه با فونت متفاوت ) در اختیار دانشجویان قرار گرفت. نهایتاً داده های مطالعه توسط و آزمون خی دو،آزمون تحلیل واریانس و آزمون T مستقل آنالیز آماری شدند . یافته ها: بین جنسیت و سازگاری اجتماعی و پیشرفت تحصیلی رابطه‌ی معنا داری وجود نداشت 05/0p> بیشترین نمره‌ی میانگین سازگاری در دانشجویان با پیشرفت تحصیلی ثابت دیده شد. بین پیشرفت تحصیلی و سازگاری اجتماعی و مولفه های اجتماعی شدن و مسوولیت پذیری رابطه‌ی معنا داری یافت نشد.( 05/0p> ) نتیجه گیری: علی رغم اینکه نتایج این مطالعه شاید به دلیل انتخاب دانشجویان ترم های بالاتر،توجه متولیان آموزش را به ارزیابی سلامت روانی دانشجویان و انجام اقدامات در راستای ارتقاء پیشرفت تحصیلی جلب می‌نماید.
موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۰/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۲۲

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.