دوره 6، شماره 11 - ( 1392 )                   جلد 6 شماره 11 صفحات 11-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sobhaninejad M, Ahmadian M. The Comparison of Professor's Interactive Perspectives in the Theoretical and Clinical Curriculumin the Faculty of Medical Sciences at Shahed University. J Med Educ Dev. 2013; 6 (11) :11-23
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-154-fa.html
سبحانی نژاد مهدی، احمدیان مینا. مقایسه ی ابعاد تعامل استاد بین برنامه های درسی نظری و بالینی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شاهد. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1392; 6 (11) :11-23

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-154-fa.html

دانشگاه شاهد
چکیده:   (20813 مشاهده)

زمینه و هدف : برنامه درسی بالینی اساتید باید همسو با برنامه­ی درسی دوره ی نظری پزشکی باشد در این راستا، پژوهش حاضر، ابعاد پنج گانه تعامل اساتید را بین دو برنامه ­ ی درسی نظری و بالینی، مقایسه کرده است.

روش بررسی : روش پژوهش، توصیفی از نوع پیمایشی بوده است. از جامعه­ی آماری دانشجویان استاژر و اینترن دانشگاه شاهد در سال تحصیلی 92-91 (175 N= ) حسب برآورد آماری با فرمول کوکران، تعداد 120 نفر نمونه انتخاب شد. پرسشنامه محقق ساخته سنجش ابعاد تعاملی استاد با روایی مورد تایید خبرگان متخصص و نیز ضریب پایایی 97/0 و 95/0 در دو بخش نظری و بالینی در آلفای کرونباخ، مورد استفاده واقع شد.

یافته ها: در نحوه ­ ی تعامل اساتید با دانشجو، همکار، جامعه مردم و خود، بین دو برنامه ­ ی درسی نظری و بالینی تفاوت معنادار وجود داشت. رتبه­بندی میانگین تعاملات اساتید در هر دو برنامه­ی درسی نظری و بالینی به ترتیب شامل، تعامل استاد با؛ بیمار، دانشجو، خود، جامعه مردم و همکار بود بنابر این تفاوت های ذکر شده بین ابعاد تعاملات اساتید در دو نوع برنامه­ی درسی، رتبه بندی ها را تغییر نداد.

نتیجه گیری: کاهش سطح تعامل در ارتباط با؛ دانشجو، جامعه مردم و خود، در برنامه ­ی درسی بالینی به نسبت نظری، تناقض در عمل اساتید است. جالب این که تعامل با همکار در برنامه درسی بالینی، ارتقا می ­ یابد که این نیز تناقض بین گفته و عمل، اساتید و در دید دانشجو حاوی معانی متعدد است .

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1391/11/23 | پذیرش: 1392/7/22 | انتشار: 1392/7/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.