دوره 7، شماره 13 - ( 1-1393 )                   جلد 7 شماره 13 صفحات 9-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bassir Shabestari S, Shirinbak I, Shervin Badv R. Evaluation of the Knowledge and Diagnostic skills of the Zanjan University of Medical Sciences Interns in the the field of Oral Medicine. J Med Educ Dev. 2014; 7 (13) :9-15
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-203-fa.html
بصیر شبستری سمیرا، شیرین بک ایمان، شروین بدو رضا. بررسی آگاهی و مهارت تشخیصی اینترنهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در زمینه بیماریهای دهان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1393; 7 (13) :9-15

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-203-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (13876 مشاهده)
زمینه و هدف: تظاهر بسیاری از بیماری‌های عمومی در دهان می‌باشد. اهمیت برخی بیماری‌های دهان در حدی است که اگر به‌درستی و به موقع تشخیص داده نشوند، می‌توانند منجر به مرگ شوند. تاخیر در درمان می‌تواند حاکی از بی‌توجهی بیمار و نیز جامعه‌ی پزشکی به ضایعات پیش سرطانی و سرطانی دهان باشد. چون بسیاری بیماران بابت مشکلات دهانی ابتدا به پزشکان مراجعه می‌کنند، داشتن اطلاعات در زمینه‌ی بیماری‌های رایج دهان برای پزشکان ضروری به‌نظر می‌رسد لذا به بررسی آگاهی اینترن‌های پزشکی در این زمینه پرداختیم. روش بررسی: جامعه‌ی پژوهش اینترن‌های پزشکی سال آخر (ورودی 84و85) دانشگاه علوم پزشکی زنجان بودند. پرسشنامه‌ای که توسط پژوهشگر با استفاده از منابع معتبر تهیه گردید، همراه با هر یک از پرسش‌های بخش مهارت تشخیصی در اختیار نمونه قرار گرفت و در انتها نمرات آگاهی (کمتر از 50 درصد کل نمره ضعیف، 50 – 70 درصد متوسط و بیشتر از 75 درصد خوب) دسته بندی شدند . داده های پرسشنامه، با استفاده از آزمون‌های T-Test و ANOVAآنالیز آماری شدند. یافته‌ها: 6/51 درصد اینترن‌ها از وجود رشته‌ی بیماری‌های دهان اطلاع نداشتند. 3/80 درصد دانشجویان با تدریس واحد بیماری‌های دهان موافق بودند. تشخیص صحیح در مورد تغییرات بدخیمی و ضایعات پیگمانته و ساختار نرمال دهان به ترتیب 2/54 درصد و 2/67 درصد و 7/3 درصد بود. آگاهی اینترن‌های دو ورودی تفاوت آماری معناداری نداشتند. قدرت تشخیصی در مورد ضایعات بدخیم و نیز رویکرد درمانی آن‌ها متوسط و در مورد ضایعات پیگمانته در حد بالا و در زمینه‌ی ساختارهای نرمال دهان و اتیولوژی آفت دهانی بسیار ضعیف بود. نتیجه‌گیری: سطح آگاهی اینترن‌های پزشکی باید در مورد بدخیمی‌ها افزایش یابد. بازنویسی کوریکولوم آموزشی پزشکی با رویکرد آگاهی نسبت به بیماری‌های رایج دهان توصیه می‌شود.
موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۲/۴/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۲/۲۰

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.