دوره 7، شماره 16 - ( 9-1393 )                   جلد 7 شماره 16 صفحات 116-126 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moshki M, Dehnoalian A, Shareinia M. Medical students' perceptions of learning environments in Gonabad University of Medical Science. J Med Educ Dev. 2014; 7 (16) :116-126
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-243-fa.html
مشکی مهدی، دهنوعلیان عاطفه، شارعی نیا ملیحه. ارزیابی درک دانشجویان علوم پزشکی از محیط های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گناباد. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1393; 7 (16) :116-126

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-243-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی گناباد
چکیده:   (11578 مشاهده)
زمینه و هدف: اخیرا تغییرات زیادی درآموزش پزشکی درسراسر جهان رخ داده است به همین دلیل درک دانشجویان از محیط آموزشی موردتوجه خاصی قرار گرفته است. هدف ازاین پژوهش مقایسه درک دانشجویان در مرحله کارآموزی با دانشجویان در مرحله تئوری از محیط های آموزشی و مقایسه بین دو جنس ورشته های تحصیلی مختلف دردانشگاه علوم پزشکی گناباددر سال 1390 میباشد. روش بررسی: این پژوهش از نوع مقطعی می باشد که در آن 234 نفر از دانشجویان رشته های پرستاری و مامائی(98 نفر)، بهداشت(57 نفر)، پیراپزشکی(62 نفر)وپزشکی(17 نفر)دانشگاه علوم پزشکی گناباد شرکت کردند.ابزار گردآوری داده هاپرسشنامه استاندارد DREEM(Dundee Ready Educational Environment Measure) بود.این پرسشنامه استاندارد شامل50 سوال که در پنج حیطه یادگیری،اساتید،ادراک دانشجو از توانایی علمی خود، جوآموزشی وادراک دانشجو ازشرایط اجتماعی خودبود.داده های حاصل بعد ازورودبه نرم افزار SPSSنسخه 20 مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت. یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد میانگین کل امتیاز DREEM برای دانشجویان 52/108 از 200 بود. همچنین دانشجویان دوره تئوری درمقایسه با دانشجویان دوره کارآموزی رضایت بیشتری ازمحیط های یادگیری داشتند که این ازنظر آماری معنی دار می باشد (003/0 =P).بین دانشجویان دختر و پسردر دوگروه از نظر آماری تفاوتی مشاهده نشد. میانگین حیطه های پرسشنامه در بین رشته های مختلف دانشگاه نشان داد که بین رشته پرستاری و مامائی باپیراپزشکی رابطه معنی داری وجود دارد(01/0=P). بحث: به طور کلی اگرچه که دانشجویان محیط یادگیری را در دانشگاه مطلوب ارزیابی نمودند اما توجه بیشتر به رعایت اصول آموزشی و ایجاد فضای مناسب آموزشی جهت یادگیری بهتر دانشجویان ضروری است و استفاده از ابزارهائی مانند DREEM می تواند در فرایند تغییر در آموزش، کمک های ارزنده ای کند.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.