دوره 2، شماره 3 - ( (پاییز و زمستان 88) 1388 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 1-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haririan H, Aghajanloo A, Jabari R. Zanjan Nursing Student’s Opinions toward Nursing and Reasons for Giving it Up. J Med Educ Dev. 2010; 2 (3) :1-8
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-25-fa.html
حریریان حمیدرضا، آقاجانلو علی، جباری رقیه. نظرات دانشجویان پرستاری زنجان نسبت به حرفه‌ی پرستاری و دلایل ترک آن. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1388; 2 (3) :1-8

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-25-fa.html

چکیده:   (17185 مشاهده)

زمینه وهدف : ترک تحصیل و ترک حرفه یکی از مشکلات مهم رشته‌ی پرستاری است که سالیانه هزینه زیادی را متوجه سیستم آموزشی، بهداشتی و درمانی کشورها کرده، می‌تواند تاثیر نامطلوبی بر کیفیت و کمیت خدمات بهداشتی ارایه شده به مددجویان و نهایتا سلامت افراد جامعه گذارد. هدف از این مطالعه، بررسی نظرات دانشجویان پرستاری نسبت به حرفه‌ی پرستاری، ترک آن وتعیین دلایلی که به نظر آن‌ها بیشترین اولویت را در ترک رشته دارند، بود .

روش‌بررسی : این مطالعه یک مطالعه‌ی توصیفی مقطعی بود. نمونه‌ها شامل 130 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 88-87 بودند که به شیوه‌ی سرشماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسش‌نامه‌ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، نظرات نسبت به حرفه و ترک آن بوده است .

یافته‌ها : نتایج نشان می‌دهد که تنها 30 درصد دانشجویان نظر مثبتی نسبت به حرفه خود داشتند و 57 درصد آن‌ها موافق با ترک آن بوده‌اند. هم‌چنین 52 درصد تصمیم به تغییر رشته و 5/48 درصد تصمیم به انصراف از رشته داشتند. شش الویت اول دلایل ترک حرفه‌ی پرستاری به نظر واحدهای مورد پژوهش، نداشتن پایگاه مثبت اجتماعی، ناهماهنگی واقعیت با تصورات اولیه، وجود شکاف طبقاتی بین پزشکان و پرستاران، پایین بودن میزان حقوق و دست مزد پرستاران، نگرش منفی افراد تیم پزشکی به حرفه و نامناسب بودن محیط کار بالینی بودند .

نتیجه‌گیری : در مجموع به نظر می‌رسد که دلایل اساسی ترک رشته که بار سنگینی را بر سیستم اقتصادی و بهداشتی درمانی جامعه وارد می‌کند در بسیاری از کشورها مشابه است، لذا فراخوانی برای ارایه‌ی راه کارهای مناسب جهت رفع این معضل از سوی مسوولین و برنامه‌ریزان مربوطه پیشنهاد می‌گردد

نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: ۱۳۸۹/۷/۱۸

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه توسعه آموزش می باشد.