دوره 7، شماره 15 - ( 6-1393 )                   جلد 7 شماره 15 صفحات 49-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarei J, Azizi A, Kazemi A. A survey of factors affecting on decreased desire to continue education on undergraduate students in Ahvaz Jondishapur University of Medical Sciences (2011). J Med Educ Dev. 2014; 7 (15) :49-59
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-269-fa.html
زارعی جواد، عزیزی احمد، کاظمی اعظم. بررسی عوامل موثر بر کاهش میل به ادامه تحصیل در دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز(1390). مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1393; 7 (15) :49-59

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-269-fa.html

گروه مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
چکیده:   (10501 مشاهده)
زمینه و هدف: پیشرفت تحصیلی دانشجویان یکی از شاخص های مهم در ارزیابی کارایی نظام آموزش عالی است. یکی از مسایل مطرح در پیشرفت تحصیلی بررسی دلایل کاهش میل به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می باشد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر بر کاهش میل به ادامه تحصیل در دانشجویان مقطع کارشناسی بود. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- مقطعی در پاییز سال 1390 انجام شده است. جمعیت مورد مطالعه شامل تمامی دانشجویان سال آخر مقطع کارشناسی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای بود، که روایی و پایایی آن تایید شده بود. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش های آمار توصیفی در نرم افزار SPSS (نسخه15) تحلیل گردیدند. یافته ها: ازمجموع 276 دانشجوی مورد مطالعه، 56 نفر(3/20درصد) قصد ادامه تحصیل را نداشتند. در مقایسه بین رشته های تحصیلی مختلف، بیشترین آمار مر بوط به رشته رادیوتراپی(4/30 درصد) و کمترین تعداد مربوط به رشته هوشبری(1/9 درصد) بود. بررسی دلایل مختلف برای کاهش میل به ادامه تحصیل نشان دادکه، نداشتن تاثیر در آینده شغلی و بازار کار (با میانگین8/2) به عنوان مهم ترین دلیل و مشکلات خانوادگی (با میانگین9/1) بعنوان کم اهمیت ترین دلیل موثر بر کاهش میل به ادامه تحصیل، ذکر شدند. نتیجه گیری: در مجموع می توان نتیجه گرفت به استثنای دلیل، کاهش تشویق توسط اساتید و گروه مربوطه سایر دلایل موثر ذکر شده بر کاهش میل به ادامه تحصیل ناشی از ساختار کلی آموزش عالی بوده و کمتر مربوط به عملکرد گروه های آموزشی بود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.