دوره 7، شماره 15 - ( 6-1393 )                   جلد 7 شماره 15 صفحات 10-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

bashirian S, jalilian F, barati M, ghafari A. Predicting factors of e-Learning behavioral intention among faculty members based on Theory of Planned Behavior . J Med Educ Dev. 2014; 7 (15) :10-21
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-274-fa.html
بشیریان سعید، جلیلیان فرزاد، براتی مجید، غفاری عهدیه. تحلیل فاکتورهای پیش بینی کننده قصد استفاده از آموزش الکترونیکی در بین اعضای هیئت علمی با بهره گیری از تئوری رفتار برنامه ریزی شده. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1393; 7 (15) :10-21

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-274-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی همدان
چکیده:   (11830 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه، آموزش الکترونیک یکی از پیشرفته ترین تکنیک های آموزشی است. از این رو شناسایی جنبه ها و عوامل مرتبط با استفاده از آموزش الکترونیکی در بین اعضای هیئت علمی از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. لذا، این مطالعه با بهره گیری از تئوری رفتار برنامه ریزی شده و با هدف بررسی عوامل مرتبط با استفاده از آموزش الکترونیکی انجام گردید. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی 200 نفر از اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان که با روش نمونه گیری طبقه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک و سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود که روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بود. داده ها با استفاده از آزمون تی دانشجویی، آنالیزواریانس یک طرفه و رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS-16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: شرکت کنندگان به ترتیب 3/52، 5/49 و 5/61 درصد نمرات قابل اکتساب برای نگرش، هنجارهای انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده را به دست آوردند. از بین شرکت کنندگان در مطالعه 5/42 درصد هیچ گونه قصدی جهت استفاده از آموزش الکترونیک در آینده نداشتند. طبق یافته های تئوری رفتار برنامه ریزی، نگرش و کنترل رفتاری درک شده بهترین فاکتورهای پیش بینی کننده قصد رفتاری استفاده از آموزش الکترونیکی بودند. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاکی از قصد ضعیف اعضای هیات علمی نسبت به آموزش الکترونیکی بود؛ بنابراین، اجرای مداخلات آموزشی با بهره گیری از تئوری رفتار برنامه ریزی شده با تاکید بر نگرش و کنترل رفتاری درک شده بعنوان تسهیل کنندگان پذیرش آموزش الکترونیکی در برنامه های آموزشی آتی توصیه می گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۰/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.