دوره 8، شماره 17 - ( 1-1394 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 58-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Madarshahian F, Hassanabadi M, Khazaei S. Effect of research methodology teaching based on evidence based care, applications and research designing on knowledge, attitude and teaching satisfaction. J Med Educ Dev. 2015; 8 (17) :58-69
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-347-fa.html
مادرشاهیان فرح، حسن آبادی محسن، خزاعی سهیلا. تاثیر تدریس روش تحقیق بر مبنای مراقبت مبتنی برشواهد، کاربردها و طراحی پژوهش بر شناخت، نگرش و رضایت از تدریس. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1394; 8 (17) :58-69

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-347-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده:   (15428 مشاهده)
زمینه و هدف: تدریس سنتی روش تحقیق با یادگیری و رضایت کم همراه است اما تدریس موثر موجب افزایش تواناییهای شغلی و نگرش مثبت نسبت به علم می گردد. در این بررسی تاثیر تدریس روش تحقیق بر مبنای"مراقبت مبتنی‌بر‌شواهد"، کاربردها و طراحی پژوهش بر شناخت، نگرش و رضایت از تدریس مطالعه شد. روش بررسی: در این مطالعه نیمه‌تجربی دانشجویان ترم‌5 رشته‌پرستاری دانشگاه‌ علوم‌پزشکی‌بیرجند، سال1391به روش سرشماری انتخاب و جهت آموزش روش‌تحقیق از کتب مرجع، تصادفی به2گروه39نفری تجربی‌و‌کنترل تخصیص‌یافتند. مداخله شامل ارتقاء‌ مهارتهای‌ ارائه"مراقبت ‌‌مبتنی‌بر‌ شواهد"، آموزش کاربردهای اصول تحقیق در دروس مختلف و مراقبت ها و طراحی گروهی 11پژوهش بود. تدریس گروه کنترل به روش بحث گروهی بود. دو‌ پرسشنامه محقق‌ساخته در آغاز و پایان مطالعه استفاده شد. پیامدهای مداخله، نمرات شناخت تحقیق، نگرش نسبت به فواید، ضرورت و بکارگیری اصول تحقیق و رضایت از تدریس بود که بترتیب توسط20سوال چهار گزینه، 12و21گویه دارای مقیاس‌لیکرت(نمره5-1)سنجش‌شد اطلاعات با آزمونهای کای‌دو، تی‌مستقل و ‌زوج در نرم افزارSPSS نسخه16تجزیه‌و‌تحلیل شد. یافته ها: پس از مداخله نمره کل شناخت گروه تجربی از تحقیق(59/8±05/6 )بالاتر از گروه کنترل(51/5±74/2)بود(041/0P<). نمره نگرش گروه تجربی نسبت به تحقیق پس از مداخله در مقایسه با گروه کنترل (028/0P<)و قبل مداخله بالاتر بود (015/0P<). نمره کل رضایت گروه تجربی(67/8±61/78)از تدریس بیشتر از گروه کنترل(24/9±23/71 )بود(001/0P<). نتیجه گیری: تدریس روش تحقیق توام با حمایت مداوم دانشجویان، مبتنی بر مراقبت مبتنی بر شواهد، کاربردها و طراحی‌ گروهی تحقیق می تواند با ایجاد ارتباط بین اصول، طراحی،اجراء و کاربردهای تحقیق موجب افزایش شناخت، بهبود نگرش و رضایت از تدریس شود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۳/۴/۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۱۰/۸ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۶

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.