دوره 3، شماره 4 - ( (بهار و تابستان 89) 1389 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 12-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rad M, Shamousi N, Rakhshani M. The Efficiency of English Language Teaching at Undergraduate Level from Nursing and Midwifery Students and Practitioners' Point of View. J Med Educ Dev. 2010; 3 (4) :12-19
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-35-fa.html
راد مصطفی، شموسی نعمت اله، رخشانی محمد حسن. میزان اثر بخش بودن آموزش زبان انگلیسی دانشگاهی در مقطع کارشناسی از دیدگاه دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته‌ی پرستاری و مامایی. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1389; 3 (4) :12-19

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-35-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
چکیده:   (23466 مشاهده)
file:///C:DOCUME~1DEAR-U~1LOCALS~1Tempmsohtml1�1clip_filelist.xml" > Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
زمینه و هدف:
زبان انگلیسی بی‌گمان مهم‌ترین زبان دنیاست. از طرفی زبان انگلیسی به عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی برای استفاده از منابع و مآخذ علمی و پژوهشی و بهره‌گیری از فن آوری‌های پیشرفت، از اساسیَ‌ترین مهارت‌های مورد نیاز برای زندگی در جهان امروز است، ولی نقایص زیادی در آموزش و یادگیری آن در کشور ما وجود دارد که در اکثر اوقات فراگیران به هنگام عمل از بکار بستن آن در حیطه‌های مختلف عاجزند. هدف این مطالعه تعیین میزان اثر بخش بودن آموزش زبان انگلیسی دانشگاهی در مقطع کارشناسی از دیدگاه دانشجویان و فارغ التحصیلان پرستاری و مامایی بود.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی توصیفی- تحلیلی، 297 نفر از دانشجویان و فارغ التحصیلان پرستاری و مامایی که به روش تصادفی خوشه‌ای انتخاب شده بودند، پرسشنامه اثربخشی زبان را تکمیل کردند.

یافته‌ها: 56 درصد شرکت کنندگان در مطالعه، پرسنل پرستاری و مامایی و 44 درصد دانشجو بودند، میانگین نمرات در حیطه‌ی اثربخشی کاربرد زبان در پژوهش 054/2 بود که 75 درصد سوال شوندگان نمره‌ی کمتر از 5/2 (از 5-0) را کسب کردند. میانگین نمرات در حیطه‌ی دانش عمومی زبان 57/2 بود که 75 درصد سوال شوندگان نمره‌ی کمتر از 1/3 (از 5-0) را کسب کردند. میانگین نمرات در حیطه‌ی دانش تخصصی 34/2 بود که 75 درصد سوال شوندگان نمره‌ی کمتر از 7/2 (از 5-0) را کسب کردند. دیدگاه فارغ التحصیلان پرستاری و پرستاران در حیطه‌ی دانش عمومی زبان انگلیسی با میانگین رتبه‌ی 64/161 بود که در مقایسه با دیدگاه دانشجویان پرستاری و مامایی 96/129 بود. بر اساس آزمون آماری من ویتنی با 002/0P = اختلاف معنی‌داری در این زمینه وجود داشت.

نتیجه‌گیری: میانگین نمرات در مجموع حیطه‌های مختلف نشان می‌دهد، آموزش زبان موثر نمی‌باشد.

متن کامل [PDF 132 kb]   (2009 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
دریافت: ۱۳۹۰/۱/۳۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.