دوره 8، شماره 17 - ( 1-1394 )                   جلد 8 شماره 17 صفحات 29-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarezadeh Y, Rasolabadi M. Students' Study Skills and Habits and Some Related Factors in Kurdistan University of Medical Sciences. J Med Educ Dev. 2015; 8 (17) :29-37
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-388-fa.html
زارع زاده یدالله، رسول آبادی مسعود. مهارتها و عادتهای مطالعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان و برخی عوامل مرتبط با آن. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1394; 8 (17) :29-37

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-388-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (13906 مشاهده)
چکیده: زمینه و هدف: عملکرد تحصیلی افراد متأثر از عوامل مختلفی است که یکی از این عوامل، عادات و مهارتهای مطالعه می‌باشد. هدف مطالعه حاضربررسی عادات مطالعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال تحصیلی 92ـ1391بود . روش بررسی: این مطالعه توصیفی – مقطعی بر روی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در سال تحصیلی 92-91 به تحصیل اشتغال داشتند انجام شد.جامعه مورد مطالعه 324 نفر تعیین گردید اما در مجموع تعداد 245 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه استاندارد مطالعه (PSSHI)Palsane & Sharma Study Habits Inventory گردآوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. از آمار توصیفی برای ارائه فراوانی مطلق و نسبی متغیرها ، میانگین و انحراف معیار برای متغیرهای کمی و از آزمون t مستقل ،ضریب همبستگی پیرسون وهمچنین از رگرسیون لجستیک جهت بررسی اثر عوامل مختلف بر روی عادات مطالعه استفاده شد. یافته ها: میانگین نمره کل عادات مطالعه دانشجویان 1/11±8/45 از 90 بود.میانگین نمره در دانشجویان دختر 4/11±1/46 و در دانشجویان پسر 8/10±4/45 بود که از نظر آماری اختلاف معنی داری بین این دو مشاهده نشد(p=0/62,t=0/49). مقایسه حیطه های مختلف عادتهای مطالعه در دو "جنس "مختلف نشان داد که دانشجویان دختر در حیطه یادداشت برداری (t=2/46وp=0/015) و تندرستی (p=0/028,t=2/20)نسبت به دانشجویان پسر برتری داشتند. نتایج نشان داد که دانشجویانی که از کتاب و جزوه همزمان به عنوان منبع درسی استفاده می کنند در کلیه حیطه ها نسبت به دانشجویانی که فقط از کتاب یا جزوه استفاده می کنند از نظر عادتهای مطالعه وضعیت بهتری دارند و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(p=0/001). نتیجه گیری: بررسی نتایج مطالعه حاضر نشان داد که وضعیت مهارتها و عادات مطالعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در حد متوسط است که مشابه دانشجویان سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور است.ارایه یک واحد درسی تحت عنوان " مهارتها وعادات مطالعه" در برنامه درسی دانشجویان پیشنهاد می شود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: ۱۳۹۳/۶/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۶

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.