دوره 3، شماره 5 - ( 11-1389 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 25-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Employment Status of Midwifery and Nursing Graduates of Zanjan University of Medical Sciences. J Med Educ Dev. 2011; 3 (5) :25-30
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-62-fa.html
جعفری الهام، کمالی صدیقه، کریمیان نورالسادات، فتحی افسانه. وضعیت اشتغال دانش آموختگان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1389; 3 (5) :25-30

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-62-fa.html

د.ع.پ.زنجان
چکیده:   (18381 مشاهده)
Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

چکیده

زمینه و هدف: مساله بیکاری دانش آموختگان آموزش عالی یکی از چالش‌های اساسی اقتصادی و اجتماعی کشور است. هدف از مطالعه‌ی حاضر تعیین وضعیت اشتغال دانش آموختگان مامایی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی زنجان بود.

روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی کلیه‌ی دانش آموختگان پرستاری و مامایی که در فاصله‌ی سال‌های 83 تا 87 فارغ التحصیل شده بودند، وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS11 بر روی 203 پرسشنامه تکمیل شده انجام شد.

یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که 55/27 درصد دانش‌آموختگان مامایی فاقد شغل بوده، 08/4 درصد شاغلین دارای وضعیت استخدام پیمانی،
37/18 درصد قراردادی و 31/15 درصد خدمت طرح نیروی انسانی بودند.
43/11 درصد از دانش‌آموختگان پرستاری بیکار بوده، 05/39 درصد شاغلین را نیروهای طرحی و بیش از یک سوم را نیروهای قراردادی و پیمانی تشکیل می‌دهند. بیش از 70 درصد دانش آموختگان در مراکز دولتی و اکثریت در بیمارستان‌ها اشتغال داشتند.

نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش مبین نرخ بالای بیکاری در دانش آموختگان مامایی و وضعیت شغلی نامطمئن در فارغ التحصیلان پرستاری است. از طرفی سهم مراکز غیر دولتی در این خصوص بسیار ناچیز است.

متن کامل [PDF 111 kb]   (1959 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
دریافت: ۱۳۹۰/۶/۲۸ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۴ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۴

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله توسعه آموزش می باشد.