دوره 10، شماره 26 - ( 6-1396 )                   جلد 10 شماره 26 صفحات 49-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakour E, Safavi Z, Rostami B, Faghihzade S, Ayatollahi F, Sarabi K. The Relationship between External Religious Orientation and Self-efficacy and Public Health in Zanjan University of Medical Sciences students. J Med Educ Dev. 2017; 10 (26) :49-59
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-861-fa.html
فکور احسان، صفوی سید زین العابدین، رستمی بهرام، فقیه زاده سقراط، آیت الهی فضل اله، سرابی کاظم. رابطه‌ی جهت گیری مذهبی بیرونی با خودکارآمدی و سلامت عمومی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1396; 10 (26) :49-59

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-861-fa.html

دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (5360 مشاهده)
زمینه و هدف: توجه به سلامت عمومی و خودکارآمدی دانشجویان و عواملی که باعث افزایش و یا کاهش این متغیرها می­گردند، از اهداف مهم نظام دانشگاه محسوب می­گردد، لذا این مطالعه باهدف تعیین رابطه­ی بین جهت گیری مذهبی بیرونی با سلامت عمومی و خودکارآمدی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام گرفت.
مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه­ی توصیفی-همبستگی بود. جامعه­ی آماری تحقیق کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی و دکترای عمومی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در سال تحصیلی 95-94 بود. با استفاده از روش کوکران تعداد 350 نفر به‌صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های جهت گیری مذهبی بیرونی جورج، خودکارآمدی عمومی شرر و سلامت عمومی گلدبرگ (GHQ-28) جمع‌آوری گردید. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون‌های همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیره انجام شد.
نتایج: نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین متغیر جهت گیری مذهبی بیرونی با سلامت عمومی کل رابطه­ی معناداری وجود ندارد (05/0<p). همچنین بین جهت گیری مذهبی بیرونی با متغیرهای خودکارآمدی (152/0-=r و 038/0=P)، مولفه افسردگی (198/0=r و 002/0=P) و نیز مولفه کارکرد اجتماعی (171/0-=r و 028/0=P) ارتباط معناداری وجود داشت. همچنین نتایج رگرسیون چندمتغیره نشان داد که جهت گیری مذهبی بیرونی تنها پیش‌بینی کننده معنادار مولفه کارکرد اجتماعی است بطوریکه توان تبیین 8/18 درصد از واریانس کارکرد اجتماعی را دارد.
نتیجه‌گیری: جهت گیری مذهبی بیرونی بر افسردگی،  خودکارآمدی و کارکرد اجتماعی دانشجویان تاثیر دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۵/۱۱/۵ | پذیرش: ۱۳۹۶/۲/۲۱ | انتشار: ۱۳۹۶/۸/۱۳

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه توسعه آموزش می باشد.