دوره 10، شماره 27 - ( 12-1396 )                   جلد 10 شماره 27 صفحات 1-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dinmohammadi M, Moosaeifard M, Keshavarz afshar M. Occupational Status in BSc Graduates of Nursing, Operating Room, Anesthesia Technology and Midwifery Fields in School of Nursing and Midwifery, Zanjan, Iran. J Med Educ Dev. 2018; 10 (27) :1-9
URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-894-fa.html
دین محمدی محمدرضا، موسائی فرد مهدی، کشاورزافشار مهناز. بررسی وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته های کارشناسی پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی زنجان. مجله توسعه آموزش در علوم پزشكي. 1396; 10 (27) :1-9

URL: http://zums.ac.ir/edujournal/article-1-894-fa.html

مربی هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده:   (3258 مشاهده)
زمینه و هدف: مطالعات پایش وضعیت دانش آموختگان علوم پزشکی به ویژه گروه­های پرستاری و مامایی دارای اهمیت ویژه­ای است،  این پژوهش با هدف تعیین وضعیت اشتغال دانش آموختگان رشته­های کارشناسی پرستاری، هوشبری، اتاق­عمل و مامایی دانشکده پرستاری و مامایی زنجان در پنج سال اخیر انجام گردید.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 560 دانش آموخته رشته­های کارشناسی پرستاری، هوشبری، اتاق­عمل و مامایی که در سالهای 89 تا 94  از دانشکده پرستاری و مامایی زنجان فارغ التحصیل شده بودند، وارد مطالعه شدند. داده­های پژوهش را از طریق تماس تلفنی با دانش آموختگان جمع آوری و در پرسشنامه پژوهشگر ساخته وارد گردید. داده های حاصل از طریق آمارهای توصیفی و استنباطی و با نرم افزار SPSS 22 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافته ها: از تعداد 560 دانش آموخته، 487 مورد قابل دسترسی بوده و داده های آن ها مورد تحلیل قرار گرفت.  مطالعه حاضر نشان داد بیش از 85 درصد دانش آموختگان سال های94-89 در رشته های پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و مامایی شاغل و کمتر از 3 درصد دانش آموختگان در هر رشته بیکار بودند. بیش از 70 درصد شاغلین در هر چهار رشته در بخش ­های دولتی مشغول بکار بودند.
نتیجه گیری: نتایج نشان می ­دهد که اغلب دانش آموختگان رشته­ های پرستاری، مامایی، اتاق عمل و هوشبری در بخش­ های دولتی اشتغال داشتند. اطلاع از وضعیت اشتغال و توزیع دانش آموختگان رشته ­های وابسته علوم پزشکی می­ تواند در برآورد ظرفیت­ های پذیرش دانشجو و تامین نیروی انسانی مورد نیاز جامعه کمک کننده باشد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، 560 دانش آموخته رشته­های کارشناسی پرستاری، هوشبری، اتاق­عمل و مامایی که در سال های 89 تا 94  از دانشکده پرستاری و مامایی زنجان فارغ التحصیل شده بودند، وارد مطالعه شدند. داده­های پژوهش را از طریق تماس تلفنی با دانش آموختگان جمع آوری و در پرسشنامه پژوهشگر ساخته وارد گردید. داده های حاصل از طریق آمارهای توصیفی و استنباطی و با نرم افزار SPSS 22 مورد آنالیز قرار گرفت.
نتیجه گیری: نتایج نشان می ­دهد که اغلب دانش آموختگان رشته­ های پرستاری، مامایی، اتاق عمل و هوشبری در بخش­ های دولتی اشتغال داشتند. اطلاع از وضعیت اشتغال و توزیع دانش آموختگان رشته­ های وابسته علوم پزشکی می­ تواند در برآورد ظرفیت­ های پذیرش دانشجو و تامین نیروی انسانی مورد نیاز جامعه کمک کننده باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصی
دریافت: ۱۳۹۶/۱/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۲/۲۶

ارسال پیام به نویسنده مسئول

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه توسعه آموزش می باشد.