مهناز فولادی نژاد، لیلا جویباری، صفا آریان نژاد، سکینه محمدیان، فاطمه چراغعلی، احسان علایی، محمد سبحانی شهمیرزادی، بارانک صفائیان، سپیده عموئیان، اکرم ثناگو،
دوره 8، شماره 20 - ( 10-1394 )
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه اجرای فرایند آموزش مانا در برنامهی بالینی دانشجویان پزشکی در مواجهه با کودک بیمار و نظر سنجی از آنها بوده است.
روش بررسی: این مطالعهی مداخله ای آموزشی از نوع کیفی برای دو دوره، در سال تحصیلی 1390-1389 بر روی 56نفر از کارآموزان، کارورزان و دستیاران گروه اطفال در دانشکدهی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی گلستان اجرا شد. نحوه اجرا و ارزشیابی مستند شد و برای بررسی تجربه مجریان و شرکت کنندگان در برنامهی آموزشی مانا (فراگیران و دریافت کنندگان خدمات) با 15 نفراز آنها مصاحبه های نیمه ساختار و تحلیل محتوی برای آنالیز استفاده گردید.
یافتهها: مانا رویکردی قابل اجرا در برنامه های آموزشی دانشجویان پزشکی در بخش اطفال بوده است. تحلیل داده های برگرفته از گروه های مختلف مجری و مشارکت کننده منجر به مضامین "مفید بودن شیوه تدریس مانا"، "مشکلات اجرایی مانا"، "تقویت مهارت الگوریتمی در مواجه با مشکل"، "کاربردی بودن"، و تحلیل دادههای مربوط به دریافت کنندگان خدمات به ظهور مضمون "رضایتمندی از خدمات دریافتی" و "فرسایشی بودن" منجر گردید.
نتیجهگیری: نتایج نشا ن داد که فرایند آموزش مانا باعث تقویت یادگیری دانشجویان و رضایتمندی مددجویان می شود . اما برای اجرای بهینه رویکرد آموزشی مانا در برنامههای بالینی واحد اطفال مستلزم تعدیل و تغییر همزمان سیستم جاری بهداشتی درمانی و نیازمند هماهنگیهای منسجم و مستمر نیز میباشد.
واژگان کلیدی: مانا، مراقبت های ادغام یافته ناخوشی های اطفال، کودک بیمار، دانشجویان پزشکی، مداخله آموزشی، مطالعه کیفی