[صفحه اصلی ]   [ English ]  
:: بازگشت به صفحه اصلی مرکز بازگشت به صفحه اصلی دانشگاه ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
معرفی بیمارستان::
هیات امناء::
مدیر عامل ::
معاونت آموزش و سلامت::
معاونت خدمات و پشتیبانی::
معاونت برنامه ریزی و توسعه ::
مدیریت خدمات پرستاری::
بخشها و واحدهای درمانی::
واحدهای پاراکلینیکی ::
آموزش به بیمار::
اموزش به پرسنل::
واحد فناوری اطلاعات ::
توریسم درمانی::
کتابخانه مرکز::
روابط عمومی::
تماس با ما::
::
تحول نظام سلامت

AWT IMAGE

AWT IMAGE

AWT IMAGE

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
خبرنامه مرکز (همت)

همت شماره 5

خبرنامه داخلی مرکز آموزشی درمانی آیت اله موسوی


 همت شماره 4

AWT IMAGE


همت شماره 3

 AWT IMAGE


 همت شماره 2

AWT IMAGE


 همت شماره 1

AWT IMAGE


..
پایگاه های سلامت

MED TUBE

مشاوره پزشکی

MEDlib

Heaith news

مگیران

..

AWT IMAGE

AWT IMAGE

:: این بیماری خاموش را جدی بگیرید ::
 | تاریخ ارسال: ۱۳۹۵/۱۲/۲۸ | 


این بیماری خاموش را جدی بگیرید

 
یک متخصص تغذیه گفت: کاهش کالری دریافتی روزانه و افزایش فعالیت بدنی و ورزش نخستین اقدام در مبتلایان به کبد چرب محسوب می‌شود.
به گزارش «بهداشت نیوز» نرگس جوزدانی متخصص تغذیه در خصوص بیماری کبد چرب اظهار داشت: امروزه این بیماری در دنیا از شیوع بالایی برخوردار بوده و یکی از دلایل موثر در ایجاد بیماری کبد چرب، چاقی‌های شکمی و چربی‌های تجمع یافته در ناحیه شکم است.
 
وی اظهار داشت: کبد چرب به دو دسته الکلی و غیرالکلی تقسیم می‌شود، کبد چرب الکلی در اثر مصرف بی‌رویه الکل به وجود می‌آید به این دلیل که الکل به عنوان منبع انرژی مصرف می‌شود و سوخت و ساز مواد غذایی دیگر در بدن صورت نمی‌گیرد در نتیجه چربی در کبد ذخیره می‌شود.
 
این متخصص تغذیه با اشاره به این که مصرف زیاد فست فود و دریافت حجم بالایی از کربوهیدرات‌ها در بروز کبد چرب و غیرالکلی موثر است، عنوان کرد: علت دقیق این عارضه هنوز به طور قطعی مشخص نشده ولی کاهش وزن نخستین اقدام برای بهبود بیماری کبد چرب محسوب می‌شود.
 
جوزدانی توصیه کرد: افرادی که دچار کبد چرب هستند، باید انر‍ژی دریافتی خود را کاهش داده و فعالیت بدنی‌شان را افزایش دهند، همچنین این گروه از اشخاص باید از مصرف چربی اشباع موجود در گوشت‌‌ها، روغن‌های جامد صنعتی و کره خودداری کنند و لبنیات کم چرب مانند ماست کم چرب و پنیر کم چرب و کم نمک را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجاند زیرا این مصرف این مواد سبب کاهش ذخایر چربی موجود در کبد می‌شود.
 
وی تصریح کرد: مبتلایان به کبد چرب باید در رژیم غذایی روزانه خود سبزیجات بیشتری مصرف کنند و استفاده از مواد غذایی فرآوری شده و حاوی مواد افزودنی مانند سوسیس، کالباس،‌ قارچ سوخاری و انواع غذاهای آماده را به حداقل برسانند همچنین مصرف انواع کیک‌ و بیسکویت‌های کارخانه‌ای که به طور معمول حاوی چربی اشباع هستند، می‌تواند سبب تشدید علائم در افراد دچار بیماری کبد چرب شود.
 
این متخصص تغذیه افزود: مبتلایان به کبد چرب باید از انواع سبزیجات خام و پخته مانند اسفناج، کرفس، کلم، کاهو استفاده کنند، همچنین مصرف انواع سالادهای کم کالری به همراه کمی آب لیمو ترش تازه یا روغن زیتون و بدون سس در این گروه از افراد مفید است.
 
جوزدانی یادآور شد: کیوی به دلیل اینکه کالری پایینی دارد و سرشار از ویتامین C است و میوه های دیگری از قبیل پرتقال، نارنگی،‌سیب و توت‌فرنگی از دیگر گزینه‌های مفید در افراد دچار بیماری کبد چرب به شمار می‌آِید.
 
وی در خصوص سن شیوع بیماری کبد چرب بیان داشت: متاسفانه امروز سن ابتلا به این عارضه کاهش یافته است و از آنجایی که مردان بیشتر دچار چاقی شکمی هستند،‌ بیماری کبد چرب در آنها از شیوع بالایی برخوردارند، همچنین زنان نیز پس از سن یائسگی در صورتی که رژیم غذایی سالمی نداشته باشند در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب قرار می‌گیرند.
 
این متخصص تغذیه ادامه داد: البته همه مبتلایان به کبد چرب دارای اضافه وزن نیستند و برخی از افراد با وجود اینکه لاغر هستند به دلیل داشتن سبک زندگی نامناسب دچار این عارضه هستند.
 
وی تصریح کرد: کبد چرب یک بیماری خاموش است و تشخیص آن تنها با آزمایش و سونوگرافی صورت می‌گیرد. رژیم غذایی مناسب و ورزش تنها راه درمان این عارضه محسوب می‌شود و مصرف داروها در بهبود این بیماری نقش موثری ندارد.
 
منبع: باشگاه خبرنگاران

دفعات مشاهده: 38 بار   |   دفعات چاپ: 1 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان
آدرس: زنجان – جاده گاوازنگ – مرکز آموزش درمانی آیت اله موسوی .... شماره تماس: 33130000-024 .... دورنگار: 33131203-024 .... آدرس پست الکترونیکی: mousavihospital@zums.ac.ir