دوره 14، شماره 57 - ( دى 1385 )                   جلد 14 شماره 57 صفحات 9-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

jafari M, Golmohammadi S, Ghasvand F. Antinociceptive Effect of Peripheral and Intracerebroventricular Administration of JWH133 in Mice.. J Adv Med Biomed Res. 2006; 14 (57) :9-14
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-127-fa.html
جعفری محمد رضا، گل محمدی سمیه، غیاثوند فرشته. بررسی اثر ضددرد تزریق درون بطن مغزی و محیطی JWH133 در موش سوری. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1385; 14 (57) :9-14

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-127-fa.html

چکیده:   (24932 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: کانابینوییدها اثر بی‌دردی وابسته به دوز درحیوانات و انسان دارند که این اثر از طریق گیرنده‌های کانابینوییدی (CB1 ،CB2 ) انجام می‌گیرد. بعضی مطالعات نشان داده‌اند که گیرنده‌های CB2 درسیستم عصبی‌مرکزی (CNS ) وجود ندارند ولی برخی محققین به حضور تعداد کم (اما با اهمیت) از این نوع گیرنده در سیستم اعصاب مرکزی اعتقاد دارند. تا به امروز مطالعه‌ای در مورد تزریق مرکزی یک آگونیست گیرنده‌ی CB2 و بررسی تأثیر بی‌دردی آن انجام نشده است. در مطالعه‌ی حاضر اثر بی‌دردی تزریق مرکزی و محیطی JWH133 به عنوان یک آگونیست گیرنده‌ی CB2 مورد بررسی قرار گرفته است. روش ‌بررسی: در این تحقیق از موش‌های سوری نر استفاده شده است. جهت بررسی اثر مرکزی دارو، ابتدا موش‌ها استریوتاکس شده و یک کانول از جنس فولاد ضدزنگ در بطن چپ مغزی حیوان قرار داده شد. پس از یک هفته، JWH133به طور مستقیم داخل بطن مغز تزریق گردید. برای بررسی اثر محیطی، داروی JWH133 به صورت صفاقی تزریق گردید. ارزیابی درد با استفاده از روش فرمالین در موش‌ها انجام شد. یافته‌ها: تزریق داخل مغزی داروی JWH133 فاقد اثر بی‌دردی بوده ولی تزریق داخل صفاقی این ماده اثر بی‌دردی نشان داده است. نتیجه‌گیری: با توجه به بی‌اثر بودن تزریق مرکزی آگونیست گیرنده‌ی CB2‌‌ ، شاید بتوان پیش‌بینی کرد که در مغز موش، گیرنده‌ی CB2 مؤثر بر بی‌دردی وجود نداشته باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۶/۸/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۹

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.