دوره 14، شماره 57 - ( دى 1385 )                   جلد 14 شماره 57 صفحات 15-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moodi H, Akbari A, Ghiasi F, Mahmoudzadeh H, Heidari Z, Rashidi H. The Effect of Vacuum-Compression Therapy (VCT) on the Diabetic Foot Ulcer Healing.. J Adv Med Biomed Res. 2006; 14 (57) :15-22
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-128-fa.html
مودی حسام، اکبری اصغر، غیاثی فاطمه، محمود زاده ثاقب حمید رضا، حیدری زهرا، رشیدی حمیرا. تأثیر درمان فشاری- مکشی (VCT) بر ترمیم زخم پای بیماران دیابتی. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1385; 14 (57) :15-22

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-128-fa.html

چکیده:   (18731 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: یکی از مشکلات شایع ‌دربیماران مبتلا به دیابت شیرین, نارسایی درترمیم زخم پای آنان می‌باشد که منجر به قطع پا یا ساق می‌گردد. تلاش‌های فراوانی برای درمان زخم پای بیماران دیابتی صورت گرفته است و هدف این مطالعه بررسی تاثیر درمان مکشی- فشاری (VCT)در ترمیم زخم پای بیمار دیابتی می‌باشد. روش بررسی: این کارآزمایی بالینی یک‌سو کور در سال 1385 در شهر زاهدان انجام شد. 22 اندام مبتلا به زخم پای دیابتی در22 بیمار از طریق نمونه‌گیری در دسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. بیماران به صورت تصادفی در یکی از دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. اندازه‌گیری مساحت سطح زخم با روش استریولوژی و از طریق روش شمارش نقاط منظم با بهره‌گیری از اصول کاوالیه قبل از درمان و 3 هفته بعد ازآن انجام گردید. گروه آزمایش علاوه بر درمان متداول، با سیستم مکشی ـ فشاری دستگاه وازوترین نیز درمان شد. برای گروه کنترل فقط درمان متداول یعنی دبریدمان, درمان سیستمیک (آنتی‌بیوتیک), شست وشو با نرمال سالین و بانداژ روزانه انجام گرفت. از آزمون‌t زوج برای مقایسه‌ی داده‌های قبل و بعد درمان درون‌گروهی و tمستقل برای مقایسه‌ی داده‌های بین‌گروهی استفاده شد. یافته‌ها: میانگین مساحت سطح زخم پا درگروه آزمایش از 3/10±05/48 میلی‌مترمربع به 4/4±6/34 میلی‌مترمربع (01/0P<) ودرگروه کنترل از 4/14±9/59 میلی‌مترمربع به 8/13±8/56 میلی‌مترمربع کاهش یافت (01/0P<). میزان بهبودی زخم پا در گروه کنترل 6 درصد و در گروه آزمایش 4/28 درصد بود (05/0>P). کاهش میانگین مساحت سطح زخم پا بعد از درمان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بیشتر بود (01/0P<). نتیجه‌گیری: زمانی که درمان مکشی ـ فشاری با مراقبت مناسب از زخم پا، توأم شود سبب افزایش ترمیم زخم پای دیابتی می‌شود. پیشنهاد می‌شود که بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی و زخم‌های مزمن بدون بهبود, برای ترمیم زخم و حفظ اندام از درمان مکشی - فشاری دستگاه وازوترین استفاده نمایند.

نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۶/۸/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۹

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.