دوره 14، شماره 57 - ( دى 1385 )                   جلد 14 شماره 57 صفحات 32-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi S, Zomorrodi-Sofiani A, Esmaeil zadeh A, Shykhi A, mousavinasab S. The comparison of clinical and laboratory findings in gasteroenteritis of rotavirus and others etiology in 2 months to 5 years old admitted patients, Zanjan 1383.. J Adv Med Biomed Res. 2006; 14 (57) :32-38
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-130-fa.html
کاظمی سید علی النقی، زمردی صوفیانی علیرضا، اسماعیل زاده عبدالرضا، شیخی عبدالکریم، موسوی نسب سید نورالدین. مقایسه‌ی یافته‌های بالینی و آزمایشگاهی درگاستروانتریت‌های حاد ناشی از روتاویروس و علل دیگر در کودکان بستری شده‌ی 2 ماهه تا 5 ساله‌ی زنجان در سال 1383. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1385; 14 (57) :32-38

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-130-fa.html

چکیده:   (28446 مشاهده)

چکیده زمینه وهدف: روتاویروس مهم‌ترین علت اسهال شدید همراه با کاهش آب بدن و یکی از 10 پاتوژن مهم عامل بستری در جهان است. از این روی بررسی اپیدمیولوژیک اسهال روتاویروس یکی از موضوعات تحقیقاتی ارزشمند در اکثر کشورها به شمار می‌رود. در کشورهای پیشرفته شناسایی ویروس در نمونه‌ی مدفوع بیماران بستری شده‌ی اسهالی جزء بررسی‌های روتین غربالگری است تا از درمان آنتی‌بیوتیکی بیهوده جلوگیری شود. روش بررسی: در این مطالعه‌ی توصیفی 400 نمونه‌ی مدفوع کودکان 2 ماهه تا 5 ساله بستری شده به علت گاستروانتریت در بخش‌های اطفال مرکز آموزشی و درمانی حضرت ولی‌عصر(عج) زنجان جهت شناسایی روتاویروس به روش الیزا (ELISA ) آزمایش شدند. اطلاعات جمع‌آوری شده توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته‌ها: 5/31 درصد از کودکان مبتلا به اسهال، آلوده به روتاویروس بودند. بیشترین میزان شیوع بین 6 تا 24 ماهگی بوده است. تب و استفراغ شایع‌ترین علامت بیماران بود. تشنج در کودکان مبتلا به اسهال روتاویروس نسبت به کودکان مبتلا به اسهال غیرروتاویروس از شیوع کمتری برخوردار بود(0001/0‍P= ). اسهال ناشی از روتاویروس در فصل پاییز و اسهال غیرروتاویروس در فصل تابستان شایع‌تر بود، که از جهت آماری این تفاوت معنی‌دار است(005/0 P =). بین دو گروه از نظر تب، میزان بروز دهیدراتاسیون، نوع دهیدراتاسیون، وجود بلغم و خون در مدفوع تفاوت آماری معنی‌دار مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌گردد که در بررسی علت اسهال به خصوص در سن 6 تا 24 ماهگی به روتاویروس توجه بیشتر‌ی شده و نمونه‌های مدفوع از جهت روتاویروس نیز مورد بررسی قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۶/۸/۲۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۹

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.