دوره 19، شماره 74 - ( 1-1390 )                   جلد 19 شماره 74 صفحات 9-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khorsandi L, Bahramzadeh S, Hashemitabar M, Kalantar Mahdavi S. Metformin Effect on the Mouse Pancreatic Langerhans Islets Volume. zumsj. 2011; 19 (74) :9-19
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1411-fa.html
خرسندی لعیا، بهرام زاده سمیه، هاشمی تبار محمود، کلانتر مهدوی سید رشیدالدین. اثر متفورمین بر روی حجم جزایر لانگرهانس درپانکراس موش سوری. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (74) :9-19

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1411-fa.html

چکیده:   (23687 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: متفورمین دارویی است که به صورت گسترده برای درمان دیابت نوع II مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این مطالعه اثرات مقادیر متفاوت متفورمین بر روی حجم جزایر لانگرهانس بررسی شده است. روش بررسی: 24 سر موش سوری نر بالغ نژاد C57BL/6 در محدوده‌ی وزنی 5±30 گرم به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. گروه شاهد نرمال سالین دریافت کرد و گروه‌های آزمون اول تا سوم به ترتیب متفورمین با غلظت‌های 75، 150 و300 میلی‌گرم در کیلو‌گرم و با روش تزریق داخل صفاقی طی 7 روز به‌صورت روزانه دریافت کردند. یک روز پس از آخرین تزریق، موش‌ها به روش جابجایی مهره‌های گردنی قربانی شدند و پانکراس آن‌ها جهت بررسی‌های بافت شناسی در فرمالین 10 درصد فیکس شد. با استفاده از روش کاوالیری حجم جزایر لانگرهانس تخمین زده شد. یافته‌ها: حجم جزایر لانگرهانس در گرو‌ه‌های دریافت کننده‌ی دوزهای 75 و 150 میلی‌گرم در کیلو‌گرم متفورمین اختلاف معنی‌داری را در مقایسه با گروه شاهد نشان نداد (05/0P>). موش‌های تیمارشده با دوز 300 میلی‌گرم در کیلو‌گرم متفورمین در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی‌داری را در حجم جزایر لانگرهانس نشان دادند (05/0P<). نتیجه‌گیری: متفورمین به صورت وابسته به دوز با‌عث افزایش حجم جزایر لانگرهانس می‌شود. اثر افزایشی متفورمین بر حجم جزایر لانگرهانس احتمالاً ناشی از تکثیر یا افزایش حجم سلول‌های بتا می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۲

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.