دوره 19، شماره 74 - ( 1-1390 )                   جلد 19 شماره 74 صفحات 108-120 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami M, Mirzaei R, Mohammadi H. Performance Evaluation of Hybrid Septic Tank and Aerated Lagoon Process Efficiency for Landfill Leachate Treatment. zumsj. 2011; 19 (74) :108-120
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1422-fa.html
غلامی میترا، میرزایی رویا، محمدی حامد. ارزیابی عملکرد سیستم توام فرآیند سپتیک تانک و لاگون هوادهی برای تصفیه‌ی شیرابه‌ی زباله . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (74) :108-120

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1422-fa.html

چکیده:   (15860 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: این بررسی با هدف کلی تعیین کارایی سیستم توام فرآیندهای سپتیک تانک و لاگون هوادهی جهت تصفیه‌ی شیرابه حاصل از محل دفن زباله‌ی شهرستان کرج انجام گردید. روش بررسی: در ابتدا، خصوصیات شیرابه‌ی مورد نظر پس از برداشت نمونه اندازه‌گیری گردید. سپس پایلوت دوقسمتی بی‌هوازی- هوازی (سپتیک تانک و لاگون هوادهی) ساخته و راه اندازی گردید. در مراحل بعد، تاثیر تغییرات دما، زمان ماند هیدرولیکی، بارگذاری COD و میزان جریان ورودی در سپتیک تانک ولاگون هوادهی به طور جداگانه و توام مطالعه شد. یافته‌ها: نتایج به دست آمده از مراحل مختلف، نمایانگر میزان حذف COD، از ورودی معادل 19573 به 8401 میلی‌گرم در لیتر در سپتیک تانک و به 432 میلی‌گرم در لیتر در لاگون هوادهی بود. همچنین بهترین راندمان سیستم در دبی 6/23 لیتر در روز در سپتیک تانک و 3/9 لیتر در روز در لاگون هوادهی با درصد حذف COD2/91درصد، به‌دست آمد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به‌دست آمده، در مجموع این سیستم قادر به حذف میزان COD بیش از 90 درصد بود. بنابراین می‌توان چنین بیان کرد که سیستم بی‌هوازی- هوازی قادر به حذف موثر COD شیرابه و کاهش آلاینده‌های آن می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۲

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.