دوره 19، شماره 75 - ( 2-1390 )                   جلد 19 شماره 75 صفحات 1-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazem H, Sharifi F, Kazemi S, Mousavinasab S, Ghorovghi N, Boayni S et al . ssociation of Cord Blood Resistin with Leptin, Insulin, Growth Indices and Fat Levels in Neonates of Mousavi Hospital of Zanjan in 2009. J Adv Med Biomed Res. 2011; 19 (75) :1-10
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1486-fa.html
ناظم حبیب، شریفی فرانک، کاظمی سید‌علی‌نقی، موسوی نسب سیدنورالدین، غرقی نصرالله، بوئینی ثریا و همکاران.. بررسی ارتباط رزیستین بند ناف با لپتین، انسولین، اندکس‌های رشدی و درصد چربی نوزادان تازه متولد شده در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان در سال1388. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (75) :1-10

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1486-fa.html

چکیده:   (30086 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: رزیستین، آدیپوکین جدیدی است که احتمالا در مقاومت به انسولین نقش ایفا می‌کند. در این مطالعه بر آن شدیم تا ارتباط این هورمون‌های متابولیکی را با هم و با اندکس‌های رشدی نوزادان بررسی کنیم. روش بررسی: در این مطالعه 80 نوزاد و مادر آن‌ها وارد مطالعه شدند. اندکس‌های رشدی، درصد چربی، اندکس مقاومت انسولین (HOMA-IR) نوزادان، وزن پلاسنتا و شاخص توده‌ی بدنی (BMI) مادران تعیین شد. رزیستین و لپتین و انسولین با روش الایزا اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: در این مطالعه سطح رزیستین خون بند ناف (53 /1±77/10 نانوگرم بر میلی‌لیتر) بالاتر از آن در خون مادران (71/5±91/7 نانوگرم بر میلی‌لیتر) بود. ارتباطی بین رزیستین سرم مادر با رزیستین، لپتین و انسولین خون بند ناف نوزادان و اندکس‌های رشدی نوزادان مشاهده نشد. همچنین بین رزیستین خون بند ناف با اندکس‌های رشدی نوزادان و میزان انسولین و درصد چربی خون بند ناف ارتباط وجود نداشت. اما بین رزیستین بند ناف با میزان لپتین بند ناف ارتباط معنی‌دار بود (048/0, P=222/0r=). همچنین لپتین خون بند ناف ارتباط معنی‌داری با BMI (047/0, P=223/0r=)، پاندورال اندکس (058/0, P=212/0r=)، اندکس مقاومت انسولین (052/0, P=426/0r=) و درصد چربی (014/0, P=247/0r=) خون بند ناف نوزادان داشت. نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این تحقیق، رزیستین خون بند ناف نه بطور مستقیم بلکه ممکن است از طریق لپتین در مکانیسم‌های رشدی و مقاومت انسولین نوزادان نقش داشته باشد، که برای پی بردن به این موضوع به مطالعات و بررسی‌های بیشتر نیاز است.

نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.