دوره 19، شماره 75 - ( 2-1390 )                   جلد 19 شماره 75 صفحات 84-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saleh P, Noshad H, Naghili B. Demographic and Paraclinical Findings of Patients with Novel H1N1 Infection Hospitalized in Infectious Disease Ward, Sina Hospital, Tabriz, Iran. zumsj. 2011; 19 (75) :84-93
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1495-fa.html
صالح پرویز، نوشاد حمید، نقیلی بهروز. یافته‌های دموگرافیک و پاراکلینیکی بیماران مبتلا به آنفلوانزای H1N1 نو پدید بستری در بخش عفونی بیمارستان سینا‌ی تبریز. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (75) :84-93

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1495-fa.html

چکیده:   (16254 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: ویروس آنفلونزای H1N1 نوپدید یک ویروس آنفلونزای جدید تیپ A می‌باشد که از تغییرات ناگهانی در ساختمان این ویروس‌ها به‌وجود آمده‌است که می‌تواند باعث یک بیماری پاندمیک گردد. با توجه به اینکه بروز و شدت بیماری تابع بسیاری از عوامل منطقه‌ای مثل شرایط محیطی، فرهنگ و ژنتیک می‌باشد، بدین جهت لزوم مطالعه‌ی آماری به‌صورت منطقه‌ای (Regional) در این بیماری عفونی ضروری است و لذا این مطالعه به منظور بررسی تظاهرات کلینیکی و دموگرافیک بیماران مبتلا به آنفلونزای خوکی انجام شد. روش بررسی: از اواخر مهر تا اواخر آذر سال 1388 به‌دلیل Outbreak عفونت H1N1 نوپدید در تعداد 40 بیمار، عفونت H1N1 نوپدید با استفاده از روش PCR RT- به اثبات رسید. وجود یافته های دموگرافیک ثبت گردید. یافته‌های آزمایشگاهی بیماران درزمان بستری به‌دست آمد. نوع درگیری ریوی و نیاز به مراقبت‌های ICU مشخص گردید. یافته‌ها: تعداد 40 بیمار مبتلا به عفونت H1N1 نوپدید که به بخش عفونی بیمارستان سینا‌ی تبریز مراجعه کرده بودند، مطالعه شدند. تعداد 21 نفر به‌دلیل شدت علایم به ICU انتقال یافتند. سن متوسط بیماران 02/13± 80/36 سال بود. یافته‌های دموگرافیک نشان داد که 5/37 درصد بیماران دارای عامل خطر بودند. درگیری ریوی غالبا از نوع پنومونی بود. از نظر رادیوگرافیک شایع‌ترین یافته Bilateral Ground-Glass Opacity بود. در 25 درصد از بیماران ARDS و در 5/37 درصد بیماران هم پنومونی ایجاد شد. بیشترین علایم شامل سرفه و تب و کمترین آن شامل سرگیجه و درد شکم بود. تعداد مرگ 8 نفر بود. فاکتور مستقل در ارتباط با مرگ و میر فقط نیاز به بستری در ICU و نیاز به ونتیلاسیون مکانیکی بود)%95 CI=51/5 (Odd Ratio,. نتیجه‌گیری: مواردی از آنفلوانزای Novel H1N1که در این مرکز بستری شدند، از نظر علایم ایجاد شده مشابه مراکز درمانی خارجی بودند، اما اکثر بیماران فاقد ریسک فاکتور شناخته شده‌ی زمینه‌ای بودند. شیوع مورتالیته کمتر بود، در ضمن از لحاظ درگیری ریوی علاوه بر مشکلاتی همچون پنومونی و ARDS مواردی از آمبولی ریه نیز گزارش شد. تمام موارد مبتلا به آمبولی ریوی پس از درمان بهبودی کامل پیدا کرده، مرخص شدند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.