دوره 19، شماره 75 - ( 2-1390 )                   جلد 19 شماره 75 صفحات 107-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fallah R, Farhadi S, Amini K, Mohajeri M. Prevalence of Depression in Personnel of Zanjan University of Medical Sciences. zumsj. 2011; 19 (75) :107-113
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1497-fa.html
فلاح رمضان، فرهادی صدف، امینی کورش، مهاجری منصور. بررسی میزان شیوع افسردگی در کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (75) :107-113

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1497-fa.html

چکیده:   (19543 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: افسردگی بیماری بسیارشایع عصرکنونی است. شناسایی علل و عوامل موثر بر افسردگی در کارکنان بسیار مهم است. افسردگی متعلق به قشر خاصی نیست، اما برخی از افراد جامعه، به دلیل موقعیت خاص نسبت به این اختلال آسیب پذیرترند. لذا این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع افسردگی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اجرا شد. روش بررسی: در این مطالعه‌ی مقطعی تعداد 693 نفر از کارکنان به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای تصادفی انتخاب شدند. برای اندازه‌گیری میزان افسردگی از پرسش‌نامه‌ی استاندارد شده بک استفاده گردید. یافته‌ها با استفاده از آزمون‌های کای دو، ضرایب همبستگی کرامر و گاما مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت. یافته‌ها: 40 درصد کارکنان با درجات متفاوتی به این بیماری مبتلا بودند. 23 درصد کارکنان به افسردگی خفیف، 13 درصد به افسردگی متوسط و 4 درصد به افسردگی شدید تا بسیار شدید مبتلا بودند. ارتباط افسردگی با تحصیلات، نوع سکونت و شهر محل خدمت معنی‌دار بود. نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع بالای افسردگی در بین کارکنان، پیشنهاد می‌گردد مشاوره‌ی بهداشت روانی در اولویت برنامه‌های مسوولین ذیربط قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.