دوره 19، شماره 77 - ( 4-1390 )                   جلد 19 شماره 77 صفحات 41-52 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dadashpour M, Rasooli I, Sefidkon F, Taghizadeh M, Darvish Alipour Astaneh S. Comparison of Ferrous Ion Chelating, Free Radical Scavenging and Anti Tyrosinase Properties of Thymus Daenensis Essential Oil with Commercial Thyme Oil and Thymol. zumsj. 2011; 19 (77) :41-52
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1656-fa.html
داداش پور مهدی، رسولی ایرج، سفیدکن فاطمه، تقی‌زاده مسعود، درویش علیپور آستانه شکیبا. مقایسه‌ی خواص چلاتینگ یون آهن، رادیکال‌زدایی و ضد تیروسینازی اسانس آویشن دنایی با آویشن تجاری و تیمول. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (77) :41-52

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1656-fa.html


چکیده:   (44121 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: استفاده از گیاهان به عنوان آنتی اکسیدان در فرآوری‌های غذایی، امیدی برای جایگزینی آنتی‌اکسیدان‌های سنتتیک است. در این تحقیق برخی جنبه‌های بیولوژیک اسانس‌های آویشن دنایی، آویشن تجاری و تیمول که تاکنون مورد مطالعه و بررسی قرار نگرفته، بررسی و مقایسه گردید. روش بررسی: فعالیت چلاتینگ یون آهن با اضافه کردن اسید سولفوریک رقیق و فروزین به اسانس با جذب نوری سنجیده شد. خواص آنتی‌اکسیدانی با بتا کاروتین زدایی و بازدارندگی دیفنیل پیکریل هیدرازیل، قدرت احیا‌ی فریک با استفاده از FeCl3، رادیکال زدایی سوپر اکساید با استفاده از زنتاین اکسیداز و ثبت جذب نوری و خاصیت ضد تیروسینازی با روش دوپاکروم و L-DOPA به عنوان سوبسترا سنجیده شد. یافته‌ها: قدرت چلاتینگ یون فروس اسانس آویشن دنایی وابسته به دوز و فعالیت رادیکال زدایی سوپر اکساید آنیونی آن بیشتر از اسانس تجاری بود. بازدارندگی پراکسیداسیون لیپید به‌وسیله اسانس آویشن دنایی قوی و توسط اسانس تجاری و تیمول تقریبا یکسان بود. در صد بازدارندگی دیفنیل پیکریل هیدرازیل به‌وسیله اسانس آویشن دنایی قوی و بیشتر از ترولوکس، بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن و آنیسول بود. آویشن دنایی قدرت احیای فریک بیشتری داشت. فنل کل اسانس‌ها و مقدار IC50 برای فعالیت ضد تیروسینازی تعیین شد. نتیجه‌گیری: نتایج نشان دهنده‌ی ارزش غذایی این گونه گیاهان در پیشگیری از تشکیل محصولات سمی واکنش‌گر بوده، آویشن می‌تواند به عنوان یک آنتی‌اکسیدان خوب عمل کند. مطالعه‌ی خواص بیولوژیک اسانس آویشن دنایی نشان می‌دهد که قابلیت خوبی برای بررسی کاربرد آن در صنعت غذا و دارو دارد.

متن کامل [PDF 265 kb]   (1932 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | ZUMS Journal

Designed & Developed by : Yektaweb