دوره 19، شماره 77 - ( 4-1390 )                   جلد 19 شماره 77 صفحات 62-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadbeigi N, Soleimani M, Mortazavi Y. The Efficiency of Density Gradient for Separation of Mesenchymal Stem Cells from Bone Marrow Sample. zumsj. 2011; 19 (77) :62-69
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1658-fa.html
احمدبیگی ناصر، سلیمانی مسعود، مرتضوی یوسف. بررسی بازده شیب چگالی در جدا سازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی از نمونه‌ی . مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (77) :62-69

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1658-fa.html

چکیده:   (11713 مشاهده)

چکیده زمینه و هدف: امروزه سلول‌های بنیادی مزانشیمی امید‌های تازه‌ای را برای درمان بیماری‌های مختلف به‌وجود آورده‌است. اما تعداد کم این سلول‌ها، تکثیر آن‌ها را اجتناب ناپذیر کرده است. به نظر می‌رسد تکثیر در محیط خارج بدن کیفیت این سلول‌ها را برای پیوند تحت تاثیر قرار می‌دهد. در تمامی روش‌های جدا سازی از شیب چگالی فایکل به‌عنوان کاهش دهنده‌ی حجم نمونه‌ی اولیه و حذف کننده RBC استفاده می‌شود. در این مطالعه بازده شیب چگالی فایکل مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: نمونه‌های مغز استخوان انسانی بر روی فایکل برده شد و پس از سانتریفوژ، سلول‌های لایه‌ی تک هسته‌ای روی فایکل و لایه‌ی RBC زیر فایکل کشت داده شد. سپس تعداد و خصوصیات سلول‌های بنیادی مزانشیمی جداشده از دو لایه با یکدیگر مقایسه گردید. یافته‌ها: نتایج کشت نشان داد که لایه‌ی RBC زیر فایکل حاوی سلول‌های با مشخصات سلول‌های بنیادی مزانشیمی بودند. این سلول‌ها دوکی شکل بوده، از قدرت تکثیر بالا برخوردار بودند. هم‌چنین دارای پتانسیل تمایزی به رده‌ی چربی و استخوان می‌باشند. آنالیز سیتوفلورومتریک نشان داد که این سلول‌ها برای مارکر‌هایی سطحی CD73,CD90,CD105 مثبت و برای مارکر‌هایی CD45,CD34,CD31 منفی بودند. هم‌چنین این سلول‌ها 22± 58 درصد از کل سلول‌های بنیادی مزانشیمی یک نمونه را تشکیل می‌دادند. نتیجه‌گیری: روش شیب چگالی از بازده لازم برای جدا سازی سلول‌های بنیادی مزانشیمی برخوردار نبوده، بیش از نیمی از کل سلول‌ها حین سانتریفوژ به زیر فایکل غوطه‌ور شده و حذف می‌شوند. در نتیجه روشی جایگزین برای جداسازی مقادیر بیشتری از این سلول‌ها از نمونه‌ی مغز استخوان مورد نیاز می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.