دوره 19، شماره 77 - ( 4-1390 )                   جلد 19 شماره 77 صفحات 115-123 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valizadeh M, Seyyed Majidi M. Report of 18 Patients with Sheehan’s Syndrome (A Case Series). J Adv Med Biomed Res. 2011; 19 (77) :115-123
URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1663-fa.html
ولی‌زاده مجید، سید مجیدی محمد‌رضا. گزارش 18 مورد بیمار مبتلا به سندرم شیهان. مجله‌ی علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان. 1390; 19 (77) :115-123

URL: http://zums.ac.ir/journal/article-1-1663-fa.html

چکیده:   (24807 مشاهده)

چکیده تابلوی بالینی سندرم شیهان طیف بسیار وسیعی دارد و از شکایات غیر اختصاصی از قبیل ضعف، بی‌حالی و کم‌خونی تا نارسایی شدید هیپوفیز که منجر به اغما و مرگ می‌گردد، متفاوت است. در این مطالعه به بررسی ویژگی‌های سندرم شیهان در بیماران خود پرداخته ایم. از 18 نفر از بیماران که بیماری آن‌ها طی 10 سال گذشته تشخیص داده شده بود، اطلاعات مورد نیاز به‌دست آمد. زمان رسیدن به تشخیص قطعی بیماری از 10 تا 30 سال متغیر بود که میانگین آن 5±5/15 سال بود. 5 بیمار (22 درصد) هنگام مراجعه اولیه اختلال سطح هوشیاری داشتند که 4 مورد آن به‌علت هیپوگلیسمی و یک مورد هیپوتیروئیدی شدید بود. 7 بیمار (39 درصد) قبل از تشخیص قطعی با تظاهرات هیپوتیروئیدی مرکزی و به‌صورت سرپایی ارزیابی شده بودند. همه بیماران سابقه‌ی خونریزی شدید هنگام زایمان و عدم توانایی شیردهی را ذکر می‌کردند. در 2 بیمار قطع کامل پریود تا 10 سال پس از زایمان طول کشیده بود. همه بیماران تحت درمان جایگزین با لوتیروکسین و پردنیزولون قرار داشتند. با در نظر گرفتن زمان تشخیص، تاخیر زیادی در تشخیص و درمان بیماری وجود داشت که این امر مشکلات زیادی را متوجه بیمار می‌کند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۸/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۴/۱ | انتشار: ۱۳۹۳/۴/۱

CAPTCHA code

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زنجان می باشد.